Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Αυτοψία της Προέδρου Πρωτοδικών Βόλου τη Δευτέρα στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ
Αυτοψία της Προέδρου Πρωτοδικών Βόλου τη Δευτέρα στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ

Αυτοψία της Προέδρου Πρωτοδικών Βόλου τη Δευτέρα στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ

Αυτοψία στους χώρους του εργοστασίου της ΑΓΕΤ θα πραγματοποιήσει τη προσεχή Δευτέρα η πρόεδρος Πρωτοδικών Βόλου και στη συνέχεια θα εκδώσει την απόφαση επί της αίτησης έκδοσης προσωρινής διαταγής για να σταματήσει η εκφόρτωση RDF που προορίζεται για καύση από την ΑΓΕΤ.

Χθες, ενημερώθηκαν οι δικηγόροι της Επιτροπής Πολιτών και της ΑΓΕΤ από την Πρόεδρο Πρωτοδικών, πως τη Δευτέρα 8 Απριλίου, θα πραγματοποιήσει αυτοψία στους χώρους του εργοστασίου.

Μάλιστα, ζήτησε να παρίστανται τόσο οι δικηγόροι των δύο πλευρών, όσο και ο διευθυντής της ΑΓΕΤ.

Εκτιμάται ότι μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη θα έχει εκδοθεί η απόφαση στο αίτημα της Επιτροπής αγώνα πολιτών κατά της καύσης απορριμμάτων, για παύση της εκφόρτωσης RDF που προορίζεται για καύση από την ΑΓΕΤ.

Υπενθυμίζεται πως η αίτηση τους τους συζητήθηκε την περασμένη Τετάρτη στο γραφείο της Προέδρου, με τη συζήτηση να διαρκεί για περισσότερες από τέσσερις ώρες.

Η Επιτροπή με μήνυση που κατέθεσε κατά της ΑΓΕΤ, θέτει ζητήματα τήρησης της μελέτης περιβαλλοντικών όρων και της προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, ενώ σε δεύτερο στάδιο αναμένεται να συζητηθεί και η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχει υποβληθεί.

Το αίτημα της Επιτροπής, αφορά στην έκδοση προσωρινής διαταγής προκειμένου, μέχρις ότου συζητηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα, να μην ξεφορτώνει κανένα φορτίο με επεξεργασμένα σκουπίδια στο εργοστάσιο.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • ΕΚΒ: Άμεση λήψη υγειονομικών μέτρων για ασφαλείς χώρους δουλειάς - https://t.co/ghJ9emqe6w -

  • Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για το ζήτημα υγιεινής και ασφάλειας στα #σχολεία  #σχολεία - https://t.co/YViMoBU5uK -

  • Συνάντηση ΝΤ ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας- Συλλόγου Εργαζομένων Περιφέρειας Θεσσαλίας - https://t.co/cgehu5lYxF -

"Αλιεύοντας" την είδηση