Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Αυτοψία της προέδρου Πρωτοδικών Βόλου στις εγκαταστάσεις της ΑΓΕΤ
Αυτοψία της προέδρου Πρωτοδικών Βόλου στις εγκαταστάσεις της ΑΓΕΤ

Αυτοψία της προέδρου Πρωτοδικών Βόλου στις εγκαταστάσεις της ΑΓΕΤ

Αυτοψία στις εγκαταστάσεις φορτοεκφόρτωσης του RDF, πραγματοποίησε χθες η πρόεδρος Πρωτοδικών Βόλου, για να αποκτήσει ιδία άποψη σχετικά με τις συνθήκες εκφόρτωσης και μεταφοράς των επεξεργασμένων σκουπιδιών που χρησιμοποιεί ως καύσιμο η ΑΓΕΤ.

Σήμερα είναι πιθανό να εκδοθεί η απόφαση επί του αιτήματος προσωρινής διαταγής παύσης της εκφόρτωσης.

Παρουσία των δικηγόρων των πολιτών και της ΑΓΕΤ, τριών διευθυντικών στελεχών της τσιμεντοβιομηχανίας αλλά και εκπροσώπου της Επιτροπής αγώνα πολιτών κατά της καύσης απορριμμάτων, χθες το πρωί η πρόεδρος Πρωτοδικών Βόλου διενήργησε αυτοψία στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου.

Η αυτοψία ήταν εκτεταμένη και αφορούσε τις συνθήκες και τους τρόπους με τους οποίους γίνεται η φορτοεκφόρτωση των επεξεργασμένων απορριμμάτων.

Η δικαστής επισκέφτηκε τις λιμενικές εγκαταστάσεις της ΑΓΕΤ, τους ταινιοδρόμους και οποιοδήποτε άλλο σημείο εμπλέκεται στην εκφόρτωση και μεταφορά του RDF, ενώ έκανε, σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετές διευκρινιστικές ερωτήσεις και ζήτησε να πληροφορηθεί τους ακριβείς τρόπους με τους οποίους διεξάγεται η φορτοεκφόρτωση.

Εξάλλου, αυτό είναι το αντικείμενο της αίτησης προσωρινής διαταγής που έχουν υποβάλλει τα μέλη της Επιτροπής αγώνα πολιτών κατά της καύσης απορριμμάτων, καθώς υποστηρίζουν πως με τις συνθήκες που γίνεται η εκφόρτωση και μεταφορά του RDF, παραβιάζονται οι όροι της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων και προκύπτει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.

Υπενθυμίζεται ότι από την προηγούμενη Πέμπτη βρίσκεται σε εκκρεμότητα η απόφαση της προέδρου.

Η απόφαση εκτιμάται ότι ανακοινώνεται σήμερα, ενώ θα πρέπει σε σύντομο χρονικό διάστημα να οριστεί κι η για την των ασφαλιστικών μέτρων που επίσης κατέθεσαν σε βάρος της τα μέλη της επιτροπής πολιτών.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση