Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Αυτοψία και τεχνική σύσκεψη για την κατασκευή του νέου ποδηλατοδρομίου στο Βόλο
Αυτοψία και τεχνική σύσκεψη για την κατασκευή του νέου ποδηλατοδρομίου στο Βόλο

Αυτοψία και τεχνική σύσκεψη για την κατασκευή του νέου ποδηλατοδρομίου στο Βόλο

  

: «Έργο που αλλάζει τα αθλητικά δεδομένα  και το μέλλον της ποδηλασίας στη  Θεσσαλία»

Το μοναδικό ολυμπιακών διαστάσεων ποδηλατοδρόμιο στην ηπειρωτική χώρα

Αυτοψία στο χώρο για την ανέγερση ανοιχτού ποδηλατοδρομίου ολυμπιακών διαστάσεων που  χρηματοδοτεί και κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Το έργο και η μελέτη της κατασκευής του σύγχρονου, ολυμπιακών προδιαγραφών ποδηλατοδρομίου, που είναι το μοναδικό στην ηπειρωτική χώρα,  χρηματοδοτείται με 2,6 εκατ. από το της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Μετά την αυτοψία ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας συμμετείχε σε τεχνική σύσκεψη με στελέχη της Ιταλικής εταιρείας που έχει την τεχνογνωσία, για  να βοηθήσουν στην  εκπόνηση της μελέτης για την κατασκευή του ποδηλατοδρομίου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν η αντιπεριφερειάχρης  Π.Ε. Μαγνησίας Δωροθέα , ο αντιδήμαρχος Στρατηγικού Σχεδιασμού, Διοίκησης και Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου Αθ.  ,  ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου Βόλου Αλ. Παπαδόπουλος. Στην αυτοψία συμμετείχαν επίσης  οι Κώστας Βολικάκης, πατέρας του παγκόσμιου πρωταθλητή ποδηλασίας  Χρήστου Βολικάκη και πρόεδρος του Π.Ο. Βόλου, Νίκος Βολικάκης πρόεδρος Τεχνικής Επιτροπής Κ. Ελλάδας, Βλαδίμηρος Πέτσας κομισάριος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, Κώστας Δαλαβίκας πρόεδρος της Ποδηλατικής Τοπικής Επιτροπής Κ. Ελλάδας,ο  της Τοπικής Επιτροπής Παναγιώτης Μπίρμπας  και το  μέλος του Π.Ο. Βόλου Παναγιώτης Ξυράφης.

«Σήμερα πραγματοποιήσαμε αυτοψία στο χώρο που μας παραχώρησε ο Δήμος Βόλου για την κατασκευή του νέου ανοιχτού ποδηλατοδρομίου ολυμπιακών διαστάσεων. Πρόκειται για ένα έργο που   συμβάλλει στην της ποδηλασίας, του αθλητισμού και στην ενίσχυση της απασχόλησης.  Σε συνεργασία με την αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας Δωροθέα , το Δήμο Βόλου και το δήμαρχο Αχ.  Μπέο, τον παγκόσμιο πρωταθλητή ποδηλασίας, Χρήστο Βολικάκη,   τους περιφερειακούς συμβούλους και τις μας,  προχωράμε ένα μεγάλο αθλητικό έργο για την πόλη του Βόλου και ολόκληρη τη Θεσσαλία. Είναι ένα μεγάλο σχέδιο, ένα όραμα που αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά» σχολίασε από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός.

Το ποδηλατοδρόμιο  πρόκειται  να ενισχύσει τον αθλητικό χαρακτήρα της περιοχής, όπου συγκεντρώνεται πλήθος αθλητικών εγκαταστάσεων όπως το , το Κολυμβητήριο, το Κλειστό Γυμναστήριο και το γήπεδο τένις και αναμένεται να αναδείξει την πόλη του Βόλου σε διεθνές κέντρο ποδηλασίας.

"Αλιεύοντας" την είδηση