Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Αυτόχειρας ο διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του ΑΓΝΒ Αλέκος Δούρας
Αυτόχειρας ο διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του ΑΓΝΒ Αλέκος Δούρας

Αυτόχειρας ο διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του ΑΓΝΒ Αλέκος Δούρας

Άδοξο τέλος έβαλε στη ζωή του ο 61χρονος καρδιολόγος, διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του “Αχιλλοπούλειου” Νοσοκομείου Βόλου, Αλ. Δούρας, που βρέθηκε απαγχονισμένος από την πρώην σύζυγό του,  στο του  .

Ο αυτόχειρας μέχρι χθες το μεσημέρι εργαζόταν κανονικά στο Νοσοκομείο του Βόλου.

Ο ήταν πατέρας δύο παιδιών, ενός 24χρονου γιου και μιας ς κόρης και σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και αυτός ήταν ο λόγος που είχε πάρει αναρρωτική άδεια από το νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στις 11.00 χθες το βράδυ έγινε ενημέρωση από την πρώην σύζυγο και φιλικό του πρόσωπο, ότι δεν απαντούσε στις τηλεφωνικές που του έκαναν.

Η πρώην σύζυγος μπήκε στο και τον βρήκε απαγχονισμένο με καλώδιο που είχε περάσει από σωλήνα καλοριφέρ.

Αστυνομικοί του Α.Τ. Βόλου που πήγαν στο σπίτι απέκλεισαν την εγκληματική , ενώ η Αστυνομία παρήγγειλε – νεκροτομή, για να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου του.

Ο έγινε διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής το 2015. Κατά τη διάρκεια της θητείας του η Καρδιολογική αναβαθμίστηκε σημαντικά, με αποτέλεσμα το Αχιλλοπούλειο να καταστεί ένα σημαντικό Καρδιολογικό Κέντρο.

Χάρη στις δικές του προσπάθειες του λειτουργεί Κέντρο εμφύτευσης μονίμων βηματοδοτών, ενώ πρωταγωνίστησε στη δημιουργία αιμοδυναμικού κέντρου στο Νοσοκομείο, που βρίσκεται σε φάση υλοποίησης.

Ο Αλέξανδρος Δούρας είχε διατελέσει μέλος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας επί προεδρίας Ματθαίου Δραμητινού, ενώ τον Μάϊο του 2014 είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος Βόλου με την παράταξη «Δρόμοι Συνεργασίας Ανατροπής & Αλληλεγγύης» με επικεφαλής τον Μαργαρίτη Πατσιαντά, με τον οποίο ήταν  στενοί φίλοι, θέση από την οποία παραιτήθηκε τον Ιούλιο του 2015.

Στις του Μαΐου 2019 είχε κατέλθει ως υποψήφιος στις δημοτικές με την παράταξη «Μαζί για τον Βόλο».

Ο Ι.Σ.Μ.

Τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας (Ι.Σ.Μ.) και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είμαστε συγκλονισμένοι από την αιφνίδια απώλεια του αγαπητού  συναδέλφου Αλέξανδρου Δούρα.

Ο εκλιπών υπήρξε δραστήριο μέλος του Συλλόγου , διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ι.Σ.Μ., ενώ συγχρόνως υπήρξε και διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Αχιλλοπούλειου Γενικού Νοσοκομείου Βόλου.

Η συνδικαλιστική του παρουσία, η σημαντική επιστημονική του δραστηριότητα, η ασυμβίβαστη συμμετοχή του στα κοινά της πόλης και η γενικότερη δημιουργική παρουσία του στην κοινωνία καθιστούν την απώλειά του οδυνηρή και δυσαναπλήρωτη.

Εκφράζουμε τα βαθειά συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και στους πολλούς φίλους του αγαπητού μας συναδέλφου, δηλώνοντας ότι η ξεχωριστή και σημαντική  παρουσία του θα παραμείνει αξέχαστη για όλους τους συναδέλφους του.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση