Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » “Αυτές τις Γιορτές ο Βόλος μας μαγεύει”
“Αυτές τις Γιορτές ο Βόλος μας μαγεύει”

“Αυτές τις Γιορτές ο Βόλος μας μαγεύει”

 

Με τίτλο “Αυτές τις Γιορτές ο Βόλος μς μγεύει” ανοίγει στην Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου η αυλαία των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στην πόλη.
Με μία φορτισμένη συναισθηματικά τελετή, ο Δήμος θα δώσει το έναυσμα για την έναρξη του εορτασμού Χριστουγέννων 2015 – ς 2016.

 

Με πρωταγωνιστές παιδιά και νέους καλλιτέχνες της πόλης, την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015 στις 7.00 το βράδυ, στην του Βόλου στο σημείο που έχει τοποθετηθεί η «Αργώ» θα πραγματοποιηθεί η τελετή φωταγώγησης της πόλης κατά τη διάρκεια ενός καλλιτεχνικού προγράμματος που παρουσιάζουν  η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου , το Δημοτικό Ωδείο και η σχολή χορού Chorus Line.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με τη σοπράνο και καθηγήτρια του Δημοτικού Ωδείου Σύλβια Τσιμπανάκου με την ερμηνεία του κλασικού κομματιού Ave Maria του Mascagni, κατά τη διάρκεια του οποίου θα αρχίσει να αποκαλύπτεται ο φωτισμός της Αργούς, του μυθικού καραβιού συμβόλου της πόλης που θα δεσπόζει στην του Βόλου κατά τη διάρκεια των εορτών.

 

Στη συνέχεια η Φιλαρμονική Ορχήστρα θα παρουσιάσει ένα μουσικό παιχνίδι μεταξύ της ορχήστρας, της παιδικής χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου και του νεαρού ταλαντούχου τραγουδιστή Στέφανου Εμμανουήλ, με την ερμηνεία medley χριστουγεννιάτικων τραγουδιών, ενός μουσικού διαλόγου μεταξύ του τραγουδιστή και των παιδιών, συνοδεία της ιστορικής ορχήστρας της πόλης.

Θα ακολουθήσει η φωταγώγηση του Βόλου από το Δήμαρχο Βόλου και τους καλεσμέ καλλιτέχνες Κώστα Μαρτάκη και Μαρία Μπεκατώρου, στη σκηνή θα παρουσιαστούν οι μασκότ των φετινών Χριστουγέννων – αγαπημένες για τα παιδιά φιγούρες του Disney – ενώ από  την γιγαντοοθόνη θα μεταδίδονται πλάνα του φωταγωγημένου πλέον Βόλου.

Για το μεγάλο φινάλε της εκδήλωσης με τα πλούσια πυροτεχνήματα, η Σύλβια Τσιμπανάκου με το φωνητικό σύνολο Voice & Voices θα ερμηνεύσουν πασίγνωστο χριστουγεννιάτικο κομμάτι συνοδεία των χορευτών της σχολής Chorus Line – η συγκεκριμένη μελωδία θα ξεκινήσει με την ερμηνεία δεκαεπτάχρονης μαθήτριας της κ. Τσιμπανάκου – συμμετοχή η οποία αναδεικνύει την οργανωμένη καλλιτεχνική εκπαίδευση των δομών του Δήμου και τους καρπούς που αυτή αποδίδει.

Για τη συνέχεια το κοινό θα κληθεί να ακολουθήσει το τραινάκι σε διαδρομή κατά μήκος του οδού με επίσκεψη στην Χριστουγεννιάτικη «Σοκολατούπολη» της Πλατείας Πανεπιστημίου και τελικό προορισμό το Χωριό του Αη Βασίλη στην Πλατεία Ρήγα Φεραίο,  όπου θα παρουσιάσει μουσικό πρόγραμμα ο Κώστας Μαρτάκης.

Η φετινή εκδήλωση για την φωταγώγηση της πόλης αποτελεί για το Δήμο Βόλου την αφετηρία ώστε κάθε έτος, την τελευταία Παρασκευή προ του εορτασμού για τον Πολιούχο Άγιο ικόλαο, ο Βόλος να φωτίζεται με έναν τρόπο μοναδικό, με μία τελετή που θα αποτελεί καλλιτεχνικό γεγονός και θα ψυχαγωγεί το κοινό της πόλης, αλλά παράλληλα θα έλκει και τουριστικό κοινό  προς όφελος της τοπικής οικονομικής ς.

 

Οι πλούσιες τοπικές καλλιτεχνικές δυνάμεις, δίνουν τη δυνατότητα στο Δήμο να προχωρήσει σταδιακά στη διοργάνωση  ενός χριστουγεννιάτικου mega event που θα συγκεντρώνει πανελλήνιο ενδιαφέρον.

 

Για να δείτε το πλήρες εορταστικό πρόγραμμα πατήστε  εδώ

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση