Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Αυλαία για το 4ο φεστιβάλ παιδικού και εφηβικού βιβλίου
Αυλαία για το 4ο φεστιβάλ παιδικού και εφηβικού βιβλίου

Αυλαία για το 4ο φεστιβάλ παιδικού και εφηβικού βιβλίου

Ένας πλούσιος κύκλος πολυποίκιλων, ποιοτικών  εκδηλώσεων ολοκληρώθηε χθες βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας. Το 4ο Φεστιβάλ  Παιδικού κι Εφηβικού Βιβλίου έκλεισε με τις καλύτερες εντυπώσεις για όλους  και το ραντεβού ανανεώθηκε για την επόμενη χρονιά.

Κατά την τελετή λήξης πραγματοποιήθηκε δραματοποιημένη αφήγηση από τη Φίλια Δενδρινού με τίτλο Τα τρία χρυσά φτερά του Δράκου, παραμύθι των Αδερφών Γκριμ. Μετά την αφήγηση προβλήθηκε ένα 7λεπτο φιλμάκι για τη ζωή και το έργο των Αδερφών Γκριμ (Παραγωγή: ψηφιακή τηλεόραση ΕΡΤ, έρευνα σενάριο κείμενο Φ. Δενδρινού, σκηνοθεσία Μιχάλης Λυκούδης).

Επίσης έγινε απονομή τιμητικών επαίνων στην Αγγελική Βαρελλά (συγγραφέα) και τη Μαρίζα Ντεκάστρο (συγγραφέα και κριτικό παιδικού βιβλίου). Η καθηγήτρια του πανεπιστημίου Θεσσαλίας και καλλιτεχνική σύμβουλος του Φεστιβάλ, Τασούλα Τσιλιμένη, παρουσίασε εν συντομία τη δράση των δυο σημαντικών προσωπικοτήτων στο χώρο του παιδικού και εφηβικού βιβλίου.

Ακολούθησε μουσική εκδήλωση από τη χορωδία του 10ου Γυμνασίου Βόλου και του Γυμνασίου Ιωλκού υπό τη διεύθυνση της Κατερίνας Αποστολοπούλου.

Τέλος, αποφώνησε ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ηλία Κουτσερής και δόθηκαν αναμνηστικά στους διοργανωτές.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #Κεραμική, μια εναλλακτική δραστηριότητα για παιδιά  #Κεραμική - https://t.co/9RgSFhPkdD -

  • Θεά Αθηνά και Παναγία: Βίοι παράλληλοι; - https://t.co/oBunUiRHYa -

  • Κορωναϊός: η Επιτροπή κατέληξε σε μια πρώτη συμφωνία για ένα δυνητικό εμβόλιο - https://t.co/l1xLOgeqHl -

"Αλιεύοντας" την είδηση