Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Αυγουστιάτικη νεροποντή έπληξε τον Βόλο
Αυγουστιάτικη νεροποντή έπληξε τον Βόλο

Αυγουστιάτικη νεροποντή έπληξε τον Βόλο

Αυγουστιάτικη νεροποντή έπληξε τον Βόλο κι γι ακόμη μια φορά δρόμοι πλημμύρισαν εξαιτίας των βουλωμένων φρεατίων, ενώ αντίθετα η αυτή ήταν ευλογία για τη γη και τους  αγρότες.

Λίγο πριν τις 17:00, μια  καταιγίδα στον Βόλο προκάλεσε πλημμυρικά φαινόμενα στο κέντρο της πόλης όπου και ισόγεια διαμερίσματα πλημμύρισαν.

Η θερμοκρασία παρουσίασε πτώση 12°C σε διάστημα μισής ς  και η μέγιστη ριπή ανέμου έφτασε τα 87 km/h.

Το συνολικό ύψος ς ανήλθε στα 62.6 mm σε διάστημα μίας  ς, ενώ εκδηλώθηκε και ψιλό χαλάζι.

Η ποσότητα του νερού που έπεσε στον Βόλο από τα πρώτα λεπτά  ήταν πρωτοφανής  , ενώ την ίδια ώρα σε πολλές περιοχές έπεφτε χαλάζι που προκάλεσε ζημιές σε αυτοκίνητα, που είχαν ακινητοποιηθεί λόγω της έλλειψης ορατότητας.

Τέντες σπιτιών και διαμερισμάτων έχουν καταστραφεί, ενώ δέντρα και κλαδιά δέντρων έχουν πέσει σε πολλούς δρόμους και πάρκα του Βόλου.

Στην Πυροσβεστική σήμανε συναγερμός που δέχτηκε πολλές κλήσεις  για βοήθεια, αλλά και στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου καθώς πολλά σκάφη βρέθηκαν στα ανοιχτά της θάλασσας, παρά τις προειδοποιήσεις των μετεωρολόγων.

Προβλήματα σημειώθηκαν τόσο στη Νέα Ιωνία, στη Νεάπολη με σπίτια και μαγαζιά να πλημμυρίζουν, όσο και στις Αλυκές.

Επίσης,  πλημμύρισε  ο παραλιακός της ς και η κυκλοφορία γινόταν με  προσοχή από τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Όπως αναφέρεται και στη σελίδα της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Βόλου «Στο πολύ δυνατό μπουρίνι που χτύπησε τον Βόλο βοήθησε άμεσα η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων με τα δύο οχήματα και εθελοντές για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων».

Η  ποσότητα του νερού ήταν πολλή  και έγινε έντονα εμφανής στους  δρόμους αλλά όχι στα αγροτεμάχια. Μπορεί να άνοιξαν οι ουρανοί, αλλά πρόκειται για ένα καλοκαιρινό μπουρίνι , αλλά και πάλι συνοικίες όπως τα Παλαιά,  η Νεάπολη κ.λπ. πλημύρισαν.

Επίσης κάδοι απορριμμάτων,   κλαδιά  και  πέτρες ήταν στη μέση του δρόμου. Οι δρόμοι του Βόλου μετατράπηκαν σε χειμάρρους .

Η Πυροσβεστική Βόλου δεν σταματούσε να δέχεται κλήσεις για απάντληση νερών, ενώ πολλά δέντρα ξεριζώθηκαν από τον δυνατό αέρα, όπως ένα  έπεσε μέσα στον Κραυσίνδωνα.

Πολύ  νερό και χαλάζι  έπεσε  μέσα σε λίγα λεπτά στη Μακρινίτσα, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν μαγαζιά.

Στο Νοσοκομείο Βόλου δύο άτομα

Εν τω μεταξύ, δύο άτομα κατέληξαν στο Νοσοκομείο μετά τον τραυματισμό τους κατά τη διάρκεια της νεροποντής. Πρόκειται για έναν άνδρα και μια γυναίκα που τραυματίστηκαν στην Ανανασιά, από πτώση κλαδιών δέντρων.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο που τους μετέφερε στο «Αχιλλοπούλειο», αλλά  η υγεία τους δεν  εμπνέει ανησυχία.

Αυτοψία Χρ. Τριαντόπουλου σε περιοχές του Βόλου που επλήγησαν από πλημμυρικά φαινόμενα

Σε διάφορα σημεία του Βόλου, ο οποίος επλήγη από ισχυρή βροχόπτωση το απόγευμα της Κυριακής 14 Αυγούστου, βρέθηκε ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό,  Χρήστος Τριαντόπουλος, πραγματοποιώντας αυτοψία και συζητώντας με πολίτες και επιχειρηματίες των οποίων οι περιουσίες επλήγησαν από το ακραίο καιρικό φαινόμενο.

Μετά την ολο της επίσκεψής του στο πεδίο, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος δήλωσε σχετικά: «Σήμερα το απόγευμα, ο Βόλος και συγκεκριμένες περιοχές του επλήγησαν από ακραίο καιρικό φαινόμενο και, δη, καταρρακτώδη βροχόπτωση, με μεγάλες ποσότητες νερού σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, που είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πλημμυρικά φαινόμενα και δεκάδες πτώσεις δέντρων.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν το Πυροσβεστικό Σώμα, η Ελληνική Αστυνομία, οι υπηρεσίες του Δήμου Βόλου και της
ΔΕΥΑΜΒ, καθώς και της Περιφέρειας ς όπου χρειάστηκε και, φυσικά, εθελοντικές ομάδες αρωγής και διάσωσης.

Από την πρώτη στιγμή βρεθήκαμε στο πεδίο, όπου επιχειρούσαν οι υπηρεσίες και οι εθελοντές  και συζητήσαμε με πολίτες και επιχειρηματίες των οποίων οι περιουσίες επλήγησαν από τα πλημμυρικά φαινόμενα αυτά.

Σε ένα πλαίσιο, λοιπόν, συνεργασίας, και σε συνέχεια σχετικών επικοινωνιών με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Βόλου, θα δρομολογηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την καταγραφή, τη στήριξη και την αποκατάσταση όπου χρειάζεται».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση