Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Αξιολόγηση, ενεργειακά στην ατζέντα Τσίπρα – Μπάιντεν
Αξιολόγηση, ενεργειακά στην ατζέντα Τσίπρα – Μπάιντεν

Αξιολόγηση, ενεργειακά στην ατζέντα Τσίπρα – Μπάιντεν

Τον βηματισμό της μέσα στο σκηνικό πολιτικής πόλωσης και αντιπαράθεσης, αλλά και κοινωνικής αναταραχής που επικρατεί, αναζητεί η κυβέρνηση. Ο κ. Αλ. Τσίπρας, που από χθες βρίσκεται στο Νταβός, αναζητώντας μεταξύ άλλων και κάποια θετικά μηνύματα από τους εταίρους αναφορικά με την προοπτική έναρξης της αξιολόγησης και, κυρίως, της συζήτησης για απομείωση του ελληνικού χρέους, καλείται να διαχειριστεί ένα δύσβατο εσωτερικό περιβάλλον. Στο ελβετικό θέρετρο, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε χθες με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο , με τον οποίο συζήτησαν ένα ευρύ πλαίσιο θεμάτων. Από την πρόοδο του ελληνικού προγράμματος και την ελληνοαμερικανική οικονομική και επενδυτική , μέχρι την περιφερειακή και ασφάλεια, τις ενεργειακές επενδύσεις, το προσφυγικό, το και το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Η γρήγορη ολοκλήρωση των οικονομικών μεταρρυθμίσεων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα επισημάνθηκε, όπως και η σημασία της έγκαιρης ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης και της έναρξης συνομιλιών για την απομείωση του χρέους.

Ο κ. Μπάιντεν αναφέρθηκε στη σημασία που έχει η στην Ελλάδα για τη σταθερότητα της ς, ενώ εκτενής συζήτηση έγινε για τα ενεργειακά πρότζεκτ και τους αγωγούς TAP και , που αναβαθμίζουν τη γεωπολιτική σημασία της Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου.

Οσον αφορά το , διατυπώθηκε αισιοδοξία για τη θετική δυναμική στις συνομιλίες, ενώ ο κ. Μπάιντεν θα έχει περαιτέρω συνομιλίες για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων κατά την επίσκεψή του στην Αγκυρα. Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε και με τον Γερμανό αντικαγκελάριο Ζ. Γκάμπριελ, με τον οποίο συζήτησε το θέμα της αξιολόγησης και την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Ο κ. Τσίπρας, στη σκιά των μεγάλων κινητοποιήσεων για το ασφαλιστικό, συναντήθηκε με τον γ.γ. της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων, Λούκα Βινσεντίνι, και στη συνάντηση επισημάνθηκε η ανάγκη ς των πολιτικών λιτότητας και υπεράσπισης των εργασιακών δικαιωμάτων. Από την πλευρά της Συνομοσπονδίας, επισημάνθηκε η σταθερή θέση για εμπλοκή των κοινωνικών εταίρων στην παρακολούθηση του ελληνικού προγράμματος, προκειμένου να διασφαλισθεί η κοινωνική συνοχή και για τον σκοπό αυτό, αντιπροσωπεία της θα επισκεφθεί προσεχώς το Ευρωκοινοβούλιο και την Αθήνα. Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε επίσης με τον πρόεδρο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός, Κλ. Σουάμπ, με τον οποίο συζήτησε τις ενδείξεις της ελληνικής οικονομίας και τη διοργάνωση επίσκεψης επενδυτών στην Ελλάδα τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Αμα τη επιστροφή του από την Ελβετία, ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να διαχειρισθεί τα μέτωπα στο εσωτερικό. Το Μαξίμου, όπως φάνηκε και από την επικοινωνιακή διαχείριση της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Κυρ. Μητσοτάκη, αλλά και από την επίθεση κατά του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με το ζήτημα των τηλεοπτικών συχνοτήτων, υιοθετεί τακτική συγκρουσιακή έναντι της αντιπολίτευσης.

Πηγή: kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση