Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Άξια πρέσβειρα  της Ελλάδας και του Βόλου  η Άρτεμις Αλεξιάδου  
Άξια πρέσβειρα  της Ελλάδας και του Βόλου  η Άρτεμις Αλεξιάδου   

Άξια πρέσβειρα  της Ελλάδας και του Βόλου  η Άρτεμις Αλεξιάδου  

Άξι πρέσβειρ  της Ελλάδας και του Βόλου  είναι η  Διευθύντρια Αγγλικών Σπουδών στο Ινστιτούτο Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου  της Στουτγκάρδης Άρτεμις , η οποία-όπως και μια ακόμη Ελληνίδα επιστήμονας  -κατέκτησε το   Gottfried Wilhelm Leibniz, το αποκαλούμενο «γερμανικό όμπελ», το οποίο αντιστοιχεί σε χρηματικό έπαθλο ύψους 2,5 εκατ. ευρώ.

Η Άρτεμις έχει τιμηθεί από το Γερμανικό Ίδρυμα Έρευνας (DFG) με το  βραβείο Gottfried Wilhelm Leibniz το οποίο απονέμεται  κάθε χρόνο σε δέκα επιστήμονες που εργάζονται στην Γερμανία.

Η Άρτεμις Αλεξιάδου  γεννήθηκε το 1969 στο Βόλο, όπου και μεγάλωσε. Σπούδασε Φιλολογία και Γλωσσολογία στην Αθήνα, έκανε μεταπτυχιακά στην Αγγλία και στη Γερμανία και από το 2002 διδάσκει και συμμετέχει στην που γίνεται στον τομέα της Γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο της Στουτγάρδης, έχοντας θέση ς.

Ξεκίνησε την έρευνά της από θέματα ελληνικής γραμματικής και σύνταξης. Τώρα ασχολείται με που κοιτάζει τυπολογικές διαφορές ανάμεσα στις , μέσα στο πλαίσιο της θεωρίας της καθολικής γραμματικής όπως και με προβλήματα γλωσσικής κατάκτησης και απώλειας κυρίως στη διγλωσσία.

Παρακολουθεί από κοντά τις κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση