Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Άξια πρέσβειρα  της Ελλάδας και του Βόλου  η Άρτεμις Αλεξιάδου  
Άξια πρέσβειρα  της Ελλάδας και του Βόλου  η Άρτεμις Αλεξιάδου   

Άξια πρέσβειρα  της Ελλάδας και του Βόλου  η Άρτεμις Αλεξιάδου  

Άξια πρέσβειρα  της Ελλάδας και του Βόλου  είναι η  Διευθύντρια Αγγλικών Σπουδών στο Ινστιτούτο Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου  της Στουτγκάρδης Άρτεμις , η οποία-όπως και μια ακόμη Ελληνίδα  -κατέκτησε το  βραβείο Gottfried Wilhelm Leibniz, το αποκαλούμενο «γερμανικό Νόμπελ», το οποίο αντιστοιχεί σε χρηματικό έπαθλο ύψους 2,5 εκατ. .

Η Άρτεμις έχει τιμηθεί από το Γερμανικό Ίδρυμα Έρευνας (DFG) με το  βραβείο Gottfried Wilhelm Leibniz το οποίο απονέμεται  κάθε χρόνο σε δέκα επιστήμονες που εργάζονται στην Γερμανία.

Η Άρτεμις Αλεξιάδου  γεννήθηκε το 1969 στο Βόλο, όπου και μεγάλωσε. Σπούδασε Φιλολογία και Γλωσσολογία στην Αθήνα, έκανε στην και στη Γερμανία και από το 2002 διδάσκει και συμμετέχει στην που γίνεται στον τομέα της Γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο της Στουτγάρδης, έχοντας θέση καθηγήτριας.

Ξεκίνησε την έρευνά της από θέματα ελληνικής γραμματικής και σύνταξης. Τώρα ασχολείται με που κοιτάζει τυπολογικές διαφορές ανάμεσα στις γλώσσες, μέσα στο πλαίσιο της θεωρίας της καθολικής γραμματικής όπως και με προβλήματα γλωσσικής κατάκτησης και απώλειας κυρίως στη διγλωσσία.

Παρακολουθεί από κοντά τις κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην .

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα η επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου #ΣτέλλαΚυριακίδου - https://t.co/F7lWqucoIb -

  • Πολύ καλή παρουσία του τμήματος κολύμβησης της Νίκης Βόλου #τμήμακολύμβησηςΓΣΒΗΝΙΚΗ - https://t.co/PpYKMsII8i -

  • Λαμπρός ο εορτασμός της Πεντηκοστής στον Βόλο #ΚυριακήτηςΠεντηκοστής - https://t.co/RGwFG4M88L -

"Αλιεύοντας" την είδηση