Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Άξια πρέσβειρα  της Ελλάδας και του Βόλου  η Άρτεμις Αλεξιάδου  
Άξια πρέσβειρα  της Ελλάδας και του Βόλου  η Άρτεμις Αλεξιάδου   

Άξια πρέσβειρα  της Ελλάδας και του Βόλου  η Άρτεμις Αλεξιάδου  

Άξι πρέσβειρ  της ς και του  είναι η  Διευθύντρια Αγγλικών Σπουδών στο Ινστιτούτο λωσσολογίας του Πανεπιστημίου  της Στουτγκάρδης Άρτεμις Αλεξιάδου, η οποία-όπως και μια ακόμη Ελληνίδα επιστήμονας  -κατέκτησε το  βραβείο Gottfried Wilhelm Leibniz, το αποκαλούμενο «γερμανικό Νόμπελ», το οποίο αντιστοιχεί σε χρηματικό έπαθλο ύψους 2,5 εκατ. ευρώ.

Η Άρτεμις Αλεξιάδου έχει τιμηθεί από το ερμανικό Ίδρυμα Έρευνας (DFG) με το  βραβείο Gottfried Wilhelm Leibniz το οποίο απονέμεται  κάθε χρόνο σε δέκα επιστήμονες που εργάζονται στην Γερμανία.

Η Άρτεμις Αλεξιάδου  γεννήθηκε το 1969 στο Βόλο, όπου και μεγάλωσε. Σπούδασε Φιλολογία και Γλωσσολογία στην Αθήνα, έκανε στην Αγγλία και στη Γερμανία και από το 2002 διδάσκει και συμμετέχει στην έρευνα που γίνεται στον τομέα της Γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο της Στουτγάρδης, έχοντας θέση ς.

Ξεκίνησε την έρευνά της από θέματα ελληνικής γραμματικής και ς. Τώρα ασχολείται με έρευνα που κοιτάζει τυπολογικές διαφορές ανάμεσα στις γλώσσες, μέσα στο πλαίσιο της θεωρίας της καθολικής γραμματικής όπως και με προτα γλωσσικής κατάκτησης και απώλειας κυρίως στη διγλωσσία.

Παρακολουθεί από κοντά τις κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση