Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Άξια για χρυσό η ασημένια Εθνική Νέων γυναικών πόλο κόντρα στη Ρωσία
Άξια για χρυσό η ασημένια Εθνική Νέων γυναικών πόλο κόντρα στη Ρωσία

Άξια για χρυσό η ασημένια Εθνική Νέων γυναικών πόλο κόντρα στη Ρωσία

Η γυναικών έβγαλε ψυχή και καρδιά στον τελικό του Παγκόσμιου με τη σία, έστειλε το ματς τα πέναλτι (9-9 κ.δ.) και έπειτα από μια αγωνιώδη διαδικασία «λύγισε» με 16-17.

To ελληνικό δηλώνει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ξανά «παρών» στο παγκόσμιο στερέωμα, με τα κορίτσια του Στέφανου Λέανδρου να χάνουν στα πέναλτι το χρυσό μετάλλιο.

Σίγουρα, η εξέλιξη αυτή μπορεί να φέρνει πίκρα στις διεθνείς μας, όμως ταυτόχρονα προμηνύει ευοίωνο το για ένα άθλημα που η μία επιτυχία διαδέχεται την άλλη σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες και στα δύο φύλα.

Επομένως, οι διεθνείς μας οφείλουν να «πατήσουν» σε αυτήν την επιτυχία για να φτάσουν ακόμα ψηλότερα.

Σε ότι αφορά στο ματς η κορυφαία φουνταριστός του τουρνουά, Έλενα Ξενάκη, έμελλε να εξελιχθεί σε μοιραία παίκτρια απόψε, αποτυγχάνοντας να σκοράρει στα τελευταία δευτερόλεπτα,οδηγώντας το ματς στα πέναλτι όπου έχασε το πρώτο και το τελευταίο.

Αντίθετα, η τερματοφύλακα μας, Ιωάννα Σταματοπούλου έγινε το πρόσωπο του αγώνα, αφού έκανε τα πάντα για να κρατήσει ζωντανή την ομάδα δείχνοντας αστείρευτα αποθέματα πίστης.

AdTech Ad

Όμως, η μπάλα δεν έκανε τη χάρη εκτός από την Ξενάκη στη Βασιλική Πλευρίτου και Νικόλ Ελευθεριάδου, με αποτέλεσμα να χάσουμε το χρυσό.

Στο πρώτο οκτάλεπτο η εθνική μας ομάδα ξεκίνησε υποτονικά και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 3-1, όμως γρήγορα σοβαρεύτηκε, καταφέροντας να ισοφαρίσει. Το σκορ άνοιξε η Έλενα Ξενάκη, ακολούθησαν δύο τέρματα της αρχηγού, Ελευθερίας Πλευρίτου, με την Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη να ισοφαορίζει 35” πριν τη λήξη του οκταλέπτου.

H λήξη του ημιχρόνου βρήκε ξανά ισόπαλες τις δύο ομάδες με 7-7. Με την έναρξη της αναμέτρησης η Αλένα Σερζάντοβα έκανε το 5-4, με την αρχηγό μας να ισοφαρίζει σε 5-5. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπήκε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ χάρη στο γκολ της Έλενας Ξενάκη 4:28 πριν από τη λήξη του οκταλέτπου.

Η Ελλάδα για πρώτη φορά πέρασε μπροστά με γκολ της Έλενας Ξενάκη (5-6) 4:28 για τη λήξη του ημιχρόνου.

Η Καμζάεβα όμως ισοφάρισε ξανά, με την Μπορίσοβα να κάνει το 7-6 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Το γκολ της ισοφάρισης πέτυχε η Νικόλ Ελευθεριάδου, με την Ιωάννα Σταματοπούλου να έχει κατεβάσει ρολά στο μεταξύ, κάνοντας τρεις εξαιρετικές επεμβάσεις.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ολιγώρησε στο τρίτο οκτάλεπτο δίνοντας την ευκαιρία στις σίδες να πάρουν εκείνες προβάδισμα δύο τερμάτων με την Γκέζανιτς να σκοράρει για τρίτη φορά και την Μαρία Μπεζνέβα να κάνει το 9-7, 2:27 πριν από τη λήξη του τρίτου οκταλέπτου.

Στο τελευταίο οκτάλεπτο, η Ελισάβετ Πρωτόπαπα έφερε το ματς στα ίσια με τα δύο γκολ που πέτυχε. Δυστυχώς, στην τελευταία επίθεση η Εβγκένια Γκολόβινα απέκρουσε του σουτ της Έλενας Ξενάκη από τη θέση της φουνταριστής 6” πριν από τη λήξη, κρατώντας ζωντανή τη Ρωσία και οδηγώντας το ματς στη διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί, η Ιωάννα Σταματοπούλου έκανε τρεις σωτήριες επεμβάσεις, όμως τα χαμένα σουτ των Έλενας Ξενάκη, Βασιλικής Πλευρίτου και Νικόλ Ελευθεριάδου, στοίχισαν στην εθνική μας το χρυσό μετάλλιο.

Ρωσία – Ελλάδα (9-9 κ.δ.) 17-16

Οκτάλεπτα 4-4, 3-3, 2-0, 0-2

Ρωσία: Γκέζανιτς 5, Ζαπλατίνα 1, Σερζάντοβα 4, Καμζάεβα 2, Μπορίσοβα 1, Μπέζνεβα  2, Τολκούνοβα 2,

Ελλάδα: Ξενάκη 3, Πλευρίτου Ελ. 5, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Ελευθεριάδου 2, Πρωτόπαπα 4, Πλευρίτου Β. 2

Τα πέναλτι 

Ξενάκη (δοκάρι) 9-9

Καμζάεβα 10-9

Ελευθερία Πλευρίτου 10-10

Γκέζαντιτς 11-10

Πρωτόπαπα 11-11

Τσολκούνοβα 12-11

Βασιλική Πλευρίτου 12-12

Μπέζνεβα 13-12

Ελευθεριάδου 13-13

Βάχτοβα 13-13 (απόκρουση της Σταματοπούλου)

Ξενάκη 13-14

Σερζάντοβα 14-14

Ελευθερία Πλευρίτου 14-15

Γκέζανιτς 15-15

Πρωτόπαπα 15-16

Τολκούνοβα 16-16

Βασιλική Πλευρίτου 16-16 (δοκάρι)

Μπέζνεβα 16-16 (απόκρουση της Σταματοπούλου)

Ελευθεριάδου 16-16 (δοκάρι)

Βάχτοβα 16-16 (απόκρουση της Σταματοπούλου)

Ξενάκη 16-16 (απέκρουσε η Γκολόβινα)

Σερζάντοβα 17-16

 

MVP και πρώτη σκόρερ η Ξενάκη 

Καλύτερη τερματοφύλακας η Γκολόβινα

Δικαίως η Έλενα Ξενάκη αναδείχθηκε καλύτερη παίκτρια της διοργάνωσης και πρώτη σκόρε ταυτόχρονα.

Η διεθνής φουνταριστός της Ελλάδας Ελένη Ξενάκη αναδείχθηκε μακράν η κορυφαία παίκτρια της διοργάνωσης (MVP), αλλά και πρώτη σκόρερ με 22 γκολ. Καλύτερη τερματοφύλακας αναδείχθηκε η Ρωσίδα Ευγένια Γκολόβινα.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΚΤΑΞΗ: 1. Ρωσία, 2. ΕΛΛΑΔΑ, 3. Ολλανδία, 4. Ισπανία, 5. ΗΠΑ, 6. Ουγγαρία, 7. , 8. Καναδάς, 9. Κίνα, 10. Αυστραλία, 11. , 12. Σερβία, 13. Ιαπωνία, 14. Σλοβακία, 15. Νότια , 16. .

Πηγή: gazzetta.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση