Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Αύριο η δίκη Καντόλα για έργα στην Αισωνία
Αύριο η δίκη Καντόλα για έργα στην Αισωνία

Αύριο η δίκη Καντόλα για έργα στην Αισωνία

Αύριο Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου εκδικάζεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας η υπόθεση του πρώην δημάρχου Αισωνίας και νυν δημοτικού συμβούλου Βόλου Δημήτρη Καντόλα, καθώς και του ανύπαρκτου εργολάβου, που καταζητείται, δύο πρώην δημοτικών συμβούλων (μέλη της επιτροπής παραλαβής έργων) και δύο υπαλλήλων του πρώην Δήμου Αισωνίας και νυν του Δήμου Βόλου.

Το θέμα συζητήθηκε σε σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής κατά την οποία αποφασίστηκε ομόφωνα η παράσταση πολιτικής αγωγής του Δήμου Βόλου.

Κατά τη συζήτηση του θέματος στην οικονομική επιτροπή, εξηγήσεις έδωσε η νομική σύμβουλος Σοφία Παπαγιαννίτση, που εκτίμησε ότι ο Δήμος πρέπει να κάνει παράσταση πολιτικής αγωγής, διότι υπέστη χρηματική ζημιά 55.000 €, ενώ πρόσθεσε ότι ο φερόμενος ως εργολάβος καταζητούνταν την εποχή εκείνη.

Σε ερώτηση των συμβούλων της πλειοψηφίας, αν έγινε ΕΔΕ η νομικός απάντησε ότι έγινε και αφορά μόνο τους δύο υπαλλήλους, το πόρισμα της οποίας περιλαμβάνεται στο βούλευμα.

Σημειώνεται ότι ο πρώην δήμαρχος Δημ. Καντόλας, σύμφωνα με το βούλευμα, τέλεσε το κακούργημα της απιστίας το χρονικό διάστημα Σεπτέμβριος – Νοέμβριος 2010. Με την ιδιότητά του ως δήμαρχος ανέθεσε στον εργολάβο την κατασκευή επτά έργων και συγκεκριμένα: Διαγραμμίσεις οδών με ιδιωτικό συμφωνητικό 1/9/2010, διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων Χρυσής Ακτής Παναγίας με δύο ιδιωτικά συμφωνητικά που καταρτίστηκαν το πρώτο 1/9/2010 και 1/10/2010, συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων ΔΔ Διμηνίου, με ιδιωτικό συμφωνητικό στις 1/11/2010, συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων ΔΔ Σέσκλου με ιδιωτικό συμφωνητικό 1/11/2010, πλακόστρωση πεζοδρομίου Χρυσής Ακτής Παναγίας με ιδιωτικό συμφωνητικό στις 1/10/2010, διαμόρφωση πεζοδρομίων Χρυσής Ακτής Παναγίας με ιδιωτικό συμφωνητικό στις 1/9/2010 και διαρρύθμιση χώρων δημοτικού καταστήματος με ιδιωτικό συμφωνητικό στις 1/9/2010, κατά παράβαση των διατάξεων.

Οι δύο αιρετοί, ως μέλη της επιτροπής παραλαβής, συνέταξαν βεβαιώσεις περί καλή εκτέλεσης των δύο έργων και ο ταμίας και υπάλληλος λογιστηρίου του πρώην Δήμου Αισωνίας, εξόφλησαν εν γνώσεις τους παράνομα με μετρητά, 13 πλαστά και εικονικά τιμολόγια, ενώ ο εργολάβος δεν ήταν εγγεγραμμένος στο ΙΚΑ, εξοφλήθηκε με μετρητά χωρίς φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, βεβαίωση εγγραφής στο Μητρώο Επιχειρήσεων, βεβαίωση ΔΟΥ και βεβαίωση παρακολούθησης των έργων.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • ΕΚΒ: Άμεση λήψη υγειονομικών μέτρων για ασφαλείς χώρους δουλειάς - https://t.co/ghJ9emqe6w -

  • Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για το ζήτημα υγιεινής και ασφάλειας στα #σχολεία  #σχολεία - https://t.co/YViMoBU5uK -

  • Συνάντηση ΝΤ ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας- Συλλόγου Εργαζομένων Περιφέρειας Θεσσαλίας - https://t.co/cgehu5lYxF -

"Αλιεύοντας" την είδηση