Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Αύριο η απεργιακή συγκέντρωση αλιέων και αγροτών
Αύριο η απεργιακή συγκέντρωση αλιέων και αγροτών

Αύριο η απεργιακή συγκέντρωση αλιέων και αγροτών

 

 

Ματαιώθηε η σημερινή λόγω κακοκαιρίας

Αύριο Πέμπτη 21 Ιανουαρίου θα γίνει τελικά η συγκέντρωση αγροτών και αλιέων στο λιμάνι του Βόλου για να δηλώσουν την αντίθεσή τους στην ασφαλιστική και φορολογική λαίλαπα που σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Η προγραμματισμένη για σήμερα συγκέντρωση αναβλήθηκε λόγω της κακοκαιρίας, όπως και εκείνη που επρόκειτο να γίνει στον κόμβο των Μικροθηβών.

Ωστόσο σήμερα αγρότες του Πηλίου και του Δήμου Ρήγα Φεραίου συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι προκειμένου να ανανεώσουν το ραντεβού τους για αύριο.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλιέων Βόλου Χρ. Ξηραδάκης είπε πως οι αγρότες και οι αλιείς είναι σε κινητοποίηση και ενημέρωσε ότι η σημερινή συγκέντρωση θα γίνει αύριο στο ίδιο σημείο και την ίδια ώρα.
«Δεν σταματάμε , δεν αλλάζει τίποτα στον σχεδιασμό και στο πλάνο που έχουμε. Η κυβέρνηση παραμένει σε αυτό που έχει αποφασίσει, να περάσει το ν/σ , το οποίο φέρνει σε διαβούλευση την άλλη εβδομάδα.

Εμείς δεν κάνουμε πίσω. Τα μπλόκα έχουν στηθεί, οι δρόμοι και τα λιμάνια θα κλείσουν.
Όλοι οι παραγωγικοί κλάδοι πρέπει να κατέβουν στο δρόμο και να φωνάξουν γιατί αυτό το ν/σ δεν πρέπει να περάσει γιατί θα φέρει καταστροφή στη χώρα μας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ξηραδάκης.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο εκπρόσωπος των αγροτών από το Αερινό Γ. Αγγελής εξήγησε ότι το χιόνι με ύψους 25 πόντων ματαίωσε την σημερινή συγκέντρωση των τρακτέρ στην περιοχή και σχεδιάζεται να γίνει αύριο.

Ο ίδιος βρέθηκε στο λιμάνι για συμπαράσταση στους αλιείς γιατί όπως είπε τα προβλήματα είναι κοινά. «Καλούμε όλες τις κοινωνικές τάξεις να σταθούν στο πλευρό μας, γιατί αν καταρρεύσει ο παραγωγικός κλάδος θα καταρρεύσει όλη η χώρα.»

 

agrotes4 (2)

 

 


Ψήφισμα συμπαράστασης στους αγρότες από την Ένωση Περιφερειών ς

Η Ένωση περιφερειών ς με ομόφωνο ψήφισμα του Διοικητικού της Συμβουλίου της συμπαρίσταται στο δίκαιο αγώνα του αγροτικού κόσμου ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομο.

Την ώρα που οι αγρότες, ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια που συνθέτουν τον οικονομικοκοινωνικό ιστό της χώρας, δίνουν καθημερινά έναν εξαιρετικά δύσκολο αγώνα προκειμένου να ξεπεράσουν τα εμπόδια και να επιτελέσουν το έργο τους, δοκιμάζονται σκληρά από τις μνημονιακές πολιτικές που στρέφονται και ενάντια στην Ελληνική .

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στον δίκαιο αγώνα τους και θα είμαστε στο πλευρό τους, προκειμένου να ανατρέψουμε κάθε κατάσταση -που είναι εις βάρος τους- γιατί ότι εξοντώνει τους αγρότες, έμμεσα εξοντώνει και κάθε έναν από εμάς και συνολικά την πατρίδα μας, που αποστερείται κάθε παραγωγικής βάσης.

Ενώνουμε τις φωνές μας με τους αγρότες και το λαό της Ελλάδας για την απόσυρση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου.


Ψήφισμα δημοτικού συμβουλίου δήμου Aλμυρού

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού συμπαρίσταται και συμπαρατάσσεται με τους δίκαιους αγώνες των αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής μας που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την χρονική περίοδο.

Οι αγρότες έχουν ήδη υποστεί μείωση του εισοδήματός τους από την εφαρμογή των αντι-αγροτικών πολιτικών . Ιδιαίτερα τα συγκεκριμένα μέτρα που έχουν υπογραφεί στο τρίτο μνημόνιο διαλύουν την Ελληνική γεωργία και κτηνοτροφία, οι οποίες υποφέρουν από το μεγαλύτερο κόστος παραγωγής στην Ευρώπη.

Τα δίκαια αιτήματα του αγροτικού κόσμου για το φορολογικό, το ασφαλιστικό και την μείωση του κόστους παραγωγής και ο για την διεκδίκηση τους, αποτελούν ουσιώδες ζήτημα επιβίωσης όλων των αγροτών και κτηνοτρόφων .

Ο ς κόσμος είναι η βάση και η αφετηρία για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Αυτό όμως απαιτεί μια η οποία θα μειώσει το κόστος παραγωγής θα χρηματοδοτήσει με ευνοϊκούς όρους την παραγωγική δραστηριότητα του πρωτογενούς τομέα. Οι δίκαιες διεκδικήσεις των αγροτών και κτηνοτρόφων, είναι ύπαρξης της ελληνικής υπαίθρου και στήριξης της πρωτογενούς παραγωγής που είναι προϋπόθεση για τη διάσωση της ίδιας της πατρίδας και του λαού της.

Ταυτόχρονα το Δημοτικό Συμβούλιο, δηλώνει συμπαράσταση στους αγώνες των επιστημόνων, των ελεύθερων επαγγελματιών και των εργαζομένων για τα δίκαια αιτήματά τους στο ασφαλιστικό και φορολογικό.

Στήριξη από το ΕΚΒ

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου εκφράζει τη συμπαράσταση των εργαζομένων στον Αγροτικό κόσμο της χώρας , στον αγώνα επιβίωσης που δίνει μετά το εξοντωτικό και για τον κλάδο τους, νομο – έκτρωμα για το ασφαλιστικό.

Η αγροτική αναταραχή, δεν ξαναφέρνει απλώς στην επιφάνεια τα πολυσύνθετα προβλήματα της Ελληνικής Γεωργίας. Είναι ο «δείκτης» γενικευμένης, πλέον, Κοινωνικής δυσφορίας, αλλά και το «καμπανάκι κινδύνου» για να υπάρξει αλλαγή αυτής της καταστροφικής ς, που υπακούει στις αξιώσεις των δανειστών, εξοντώνοντας συστηματικά κάθε παραγωγική βάση της Χώρας και τις πιο αδύναμες κοινωνικές τάξεις.

Τα «τρακτέρ στους δρόμους», όπως και κάθοδος όλων των εργαζόμενων σε λίγες μέρες στους δρόμους, είναι η παλλαϊκή αξίωση για την προώθηση άμεσων και ουσιαστικών μέτρων ανακούφισης των αγροτών και της Ελληνικής Κοινωνίας και όχι μέτρων, που επιδεινώνουν το βιοτικό τους επίπεδο, μαραζώνουν την ύπαιθρο και επιδρούν αρνητικά στις τιμές των αγροτικών προϊόντων.

Για μια πολιτική, δηλαδή, που θα ενισχύει την παραμονή των αγροτών στην γεωργία, θα καθιστά τη Χώρα μας αυτάρκη στα δικά της αγροτικά προϊόντα και θα αποθαρρύνει αντί να ενθαρρύνει τις εισαγωγές! Μια πολιτική που δεν θα μαραζώνει την ύπαιθρο και δεν θα διώχνει τα νειάτα της, όπως και τους νέους εργαζόμενους, στην ξενιτιά!

Το ΕΚΒ καταγγέλλει την «αριστερή» προσκόλληση της Κυβέρνησης στις απαιτήσεις των δανειστών, και, κυρίως, την ατολμία της να «βρει», όπως υποσχόταν προεκλογικά, και να «κάνει να πληρώσουν για τις μαύρες τρύπες του Ασφαλιστικού», εκείνους που πραγματικά ευθύνονται για την καταλήστευσή των Ταμείων.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση