Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Αύριο δικάζεται ο Αχ. Μπέος
Αύριο δικάζεται ο Αχ. Μπέος

Αύριο δικάζεται ο Αχ. Μπέος

Αύριο Πρσκευή στη 1.00 το μεσημέρι εκδικάζεται η υπόθεση της μήνυσης δημοσιογράφου κατά του Αχ. Μπέου ο οποίος συνελήφθη σήμερα στο Δημαρχείο, οδηγήθηκε  στο Βόλου και από εκεί το μεσημερι στο Δικαστικό Μέγαρο.

Συγκεκριμένα δόθηκε  24ωρη προθεσμία  στον σε δήμαρχο, Αχ. Μπέο από Βόλου και έτσι αύριο, Παρασκευή, στη 1.00 μ.μ. θα δικαστεί μετά τη μήνυση που υπέβαλε εναντίον του η δημοσιογράφος Κατερίνα Τασσοπούλου, για υβριστικούς χαρακτηρισμούς εναντίον της.

Στην αίθουσα ήταν όλοι οι της πλειοψηφίας , ενώ η πρόεδρος της έδρας  ζήτησε  απο τον κατηγορούμενο την διεύθυνση κατοικίας του και αποδεικτικά ότι μένει μόνιμα σε αυτή, κάτι  που βεβαίωσε ορκιζόμενος ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Γ. Βλιώρας.

Ο Αχ. Μπέος οδηγήθηκε τις 2.30 μ.μ., στην Εισαγγελία, ζήτησε και πήρε 24ωρη προθεσμία και  στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος, ενώ εξερχόμενος από το Δικαστήριο , σε δήλωσή του  δήλωσε ότι διαπίστωσε τι σημαίνει κατάχρηση εξουσίας. «Δυστυχώς, αλλά και ευτυχώς, η εισαγγελέας υπηρεσίας κ. Σπυριδωνίδου, διέταξε την κράτησή μου, που έχει το δικαίωμα. Δεν έχει όμως το δικαίωμα να διατάξει  στις 12.30 το μεσημέρι να προσέλθω στο Δικαστήριο μετά από μεγάλη ταλαιπωρία και μια ολόκληρη μέρα».

Συνεχίζοντας την επίθεση προς την εισαγγελική λειτουργό τόνισε ότι «μπέρδεψε προφανώς την Δημοκρατία της Ελλάδας με τη Βόρειο . Τέτοιες αποφάσεις θίγουν και προσβάλουν τους δικαστικούς λειτουργούς που σήμερα έκριναν ότι το λάθος της εισαγγελέως δεν μπορούσε να συνεχιστεί και έτσι θα κριθώ σε μια δίκαιη αν όπως αποκάλεσα την κα. Τασσοπούλου, είναι συκοφαντικό και μηνύσιμο».

Ο ίδιος έκανε λόγο για  μια διαδικασία που θα συνεχιστεί για όσο θα είναι δυνατός και θα στέκεται στα πόδια του, διότι κανένας δεν έχει το δικαίωμα να του στερήσει την ελευθερία λόγου και έκφρασης που δίνει το Σύνταγμα και πρόσθεσε: «Θα συνεχίζω, μέχρι να σπάσω το απόστημα της διαπλοκής και της παρακμής που υπάρχει σ' αυτή την πόλη, να φωνάζω δυνατά για το συστηματάκι που είναι λυπηρό και στο οποίο συμμετέχουν εκτός από δημοσιογράφους, και κάποιοι δικαστικοί λειτουργοί”.

H ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε

Για πολλοστή φορά, ο Αχιλλέα Μπέος εξαπέλυσε μια κατά την εκτίμησή μας απαράδεκτη, χωρίς αρχές και ήθος, επίθεση εναντίον δημοσιογράφων, οι οποίοι «τολμούν» να ασκούν κριτική στο έργο της σημερινής δημοτικής αρχής, την οποία πλέον δεν εκπροσωπεί.

Αυτή τη φορά, όμως, ξεπέρασε κάθε όριο με την κατά την άποψή μας μας χυδαία επίθεση στο πρόσωπο της συναδέλφου Κατερίνας Τασσοπούλου, η οποία έχει μακρόχρονη παρουσία στο επάγγελμα και κρίνεται καθημερινά από τους αναγνώστες της εφημερίδας «Θεσσαλία» όπου εργάζεται επί σειρά ετών.

Οι ισχυρισμοί του με λεξιλόγιο νύχτας και χαμαιτυπείου, που εκστόμισε εναντίον της συνάδελφου σε μεσημβρινή εκπομπή της TRT, αποδεικνύουν περίτρανα την προσπάθεια του Αχ. Μπέου να επιβάλει τη δημοσιογραφική σιωπή μέσα από καθαρά αντιδημοκρατικές συμπεριφορές. Το εντυπωσιακό είναι ότι φιλοξενείται σε τηλεοπτικά παράθυρα (με ποια ιδιότητα άραγε;) και εκστομίζει αναπόδεικτες ύβρεις, στοχοποιώντας οποιονδήποτε βρεθεί στο διάβα του και δεν του αρέσει.

Υπενθυμίζουμε, ότι η διοίκηση της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας ζήτησε πάρα πολλές φορές, όπως και πρόσφατα, αλλά ποτέ δεν της δόθηκαν αποδεικτικά στοιχεία για εμπλοκή μελών της με τα ταμεία του δήμου Βόλου, όπως δημόσια έχει ισχυριστεί κατ' επανάληψη ο Αχ. Μπέος…

Είναι προφανές με την τακτική της λασπολογίας και της συκοφαντίας επιδιώκει να πλήξει επαγγελματίες δημοσιογράφους οι οποίοι δεν του είναι αρεστοί!

Καταδικάζουμε με τον πιο απόλυτο τρόπο την τακτική αυτή του Αχ. Μπέου, όχι μόνο απέναντι σε δημοσιογράφους, αλλά και απέναντι σε εκπροσώπους θεσμικών φορέων της πόλης, οι οποίοι έχουν πέσει κατά καιρούς «θύματα» της συμπεριφοράς του αυτής.

Με τον τρόπο αυτό η δημοκρατία στο Βόλο δέχεται πλήγματα και διαβεβαιώνουμε ότι η ενημέρωση δεν θα πέσει θύμα κανενός, όπως δεν έπεσε θύμα τόσα χρόνια.

Το απαράδεκτο και ζοφερό κλίμα στην ιστορία της τοπικής δημοσιογραφίας -η οποία δέχεται επιθέσεις από τον Αχ. Μπέο και τη σημερινή δημοτική αρχή- στην προσπάθεια της να υπερασπιστεί την ελεύθερη ενημέρωση, δεν θα επιτρέψουμε να εδραιωθεί στην πόλη.

Όσοι σκέφτονται και λειτουργούν με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο σε βάρος θεμελιωδών και συνταγματικών δικαιωμάτων θα μας βρουν με κάθε τρόπο απέναντι τους!

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση