Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » «Αυγουστιάτικες Παρακλήσεις», «Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη Ράχη» και «Αθλητικό Καλοκαίρι»
«Αυγουστιάτικες Παρακλήσεις», «Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη Ράχη» και «Αθλητικό Καλοκαίρι»

«Αυγουστιάτικες Παρακλήσεις», «Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη Ράχη» και «Αθλητικό Καλοκαίρι»

 

«Αυγουστιάτικες Πρκλήσεις», «Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη Ράχη» και «Αθλητικό Καλοκαίρι», είναι το τρίπτυχο εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στο Νομό Μαγνησίας με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-.

«Αυγουστιάτικες Παρακλήσεις»

Από σήμερα  Τρίτη 1η Αυγούστου έως και τις 13 του ίδιου μήνα θα πραγματοποιηθεί σε διάφορα μέρη του Νομού Μαγνησίας ένας κύκλος εκδηλώσεων με τίτλο «Αυγουστιάτικες Παρακλήσεις», από το ίδρυμα της  Μητροπόλεως και Αλμυρού με την επωνυμία «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος» σε με τη Περιφέρεια Θεσσαλίας – .

Σκοπός των εκδηλώσεων, είναι να αναδείξει Ιερούς χώρους και Εκκλησιαστικά μνημεία. Με τον τρόπο αυτό, αναδεικνύονται εξαιρετικοί θρησκευτικοί και πολιτισμικοί χώροι. Ο επισκέπτης μπορεί να γνωρίσει καλύτερα   πανέμορφες τοποθεσίες της περιοχής μας και συγχρόνως να γίνει θεατής μιας σειράς εξαιρετικών εκδηλώσεων, που ταιριάζουν στους χώρους, τους αναβαθμίζουν και επιπλέον συμβάλουν σε ένα πολιτιστικό διέξοδο.

 

Το 7ο Φεστιβάλ Αφήγησης Πηλίου

Μέχρι τις 6 Αυγούστου πραγματοποιείται στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας το 7ο Φεστιβάλ Αφήγησης Πηλίου, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Γεωργίου Νηλείας «Ο Κένταυρος», τη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Πήλιον Όρος» και την Περιφέρεια Θεσσαλίας-.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται κάθε Αύγουστο από το 2011, με εκδηλώσεις  ποικίλου χαρακτήρα  (Παράλληλες Καλλιτεχνικές Εκθέσεις, προβολές ταινιών, Θερινό Σχολείο Παραμυθιών με εισηγήσεις πανεπιστημιακών και ειδικών, Τιμητικές βραδιές,  Μουσικές συμπράξεις) και με κεντρικό άξονα πάντα τις προφορικές αφηγήσεις λαϊκών παραμυθιών, μύθων και συναξαριών για μικρούς και ενήλικο κοινό, συγκεντρώνοντας περισσότερους από δώδεκα χιλιάδες (12.000) φίλους των αφηγήσεων από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό σε εκδηλώσεις με δωρεάν είσοδο,  ενώ αξιοποιεί τη συμμετοχή 20 εθελοντών κάθε έτος.

Το Φεστιβάλ Αφήγησης Πηλίου έχει πανελλήνια αναγνώριση και διεθνή απήχηση με συμμετοχή αφηγητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το Φεστιβάλ Αφήγησης Πηλίου αποτελεί μια ελκυστική, σοβαρή, συγκροτημένη και λειτουργική σε βάθος χρόνου πρόταση πολιτισμού, που ο ρόλος του κινείται σε δύο άξονες α) στο πεδίο του πολιτισμού μέσω της ενίσχυσης, διατήρησης και προβολής της Άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς,  και β) στο πεδίο του Τουρισμού, τονίζοντας τη σχετική  κίνηση στην περιοχή και ενισχύοντας τη φυσική περιβαλλοντική ομορφιά με σοβαρές εναλλακτικές προτάσεις ψυχαγωγίας, την προβολή  της ευρύτερης περιοχής ως τουριστικού προορισμού, την έμμεση ανάδειξη του λαϊκού πολιτισμού ως σημαντικού εφαλτηρίου για την ενίσχυση της εικόνας μιας περιοχής και τα τελευταία δύο χρόνια 2015- τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ.

 

Αθλητικό Καλοκαίρι» στο Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου

Μέχρι τις 5 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί μια σειρά εκδηλώσεων με τίτλο «Αθλητικό Καλοκαίρι» στο Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου και συγκεκριμένα στην παραλία Χορευτού Πηλίου, με συνδιοργανωτές το Δήμο Ζαγοράς, τον Αθλητικό Όμιλο Ζαγοράς «Κένταυρος» και την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων. Το Αθλητικό Καλοκαίρι, διοργανώνεται για 17η συνεχή χρονιά και έχει καταστεί ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα του νομού μας, προσελκύοντας αθλητές (περίπου 30 ομάδες και 300 αθλητές) και θεατές από όλα τα μέρη της Ελλάδας. Η πραγματοποιείται σε περίοδο υψηλής τουριστικής κίνησης, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη και διάδοση των αθλημάτων ενώ ταυτόχρονα ενισχύει την οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Τέλος, επισημαίνεται ότι  συμμετέχοντες και θεατές έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα αξιοθέατα του νομού μας, συμβάλλοντας καθοριστικά στην τουριστική  προβολή του.

 

Σε δηλώσεις της η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα  Κολυνδρίνη ανέφερε: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων στηρίζει εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται καθ'όλη τη διάρκεια του χρόνου σε διάφορες περιοχές του Νομού μας, με συνδιοργανωτές Δήμους, φορείς και Συλλόγους, στηρίζοντάς τους, προκειμένου μέσω αθλητικών, πολιτιστικών εκδηλώσεων και συνεδρίων να προβληθεί τουριστικά ο Νομός Μαγνησίας και τα νησιά των Σποράδων.

Αυτή η προσπάθεια της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τουριστική προβολή του Νομού μας θα συνεχιστεί με τη των Δήμων, τοπικών συλλόγων και φορέων, προκειμένου όλοι μαζί να προσελκύσουμε ακόμη περισσότερους επισκέπτες και να γνωρίσουν την Ηπειρωτική και Νησιωτική Μαγνησία».

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Dark Mode

"Αλιεύοντας" την είδηση