Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Άτυπο δημοψήφισμα για την καύση απορριμμάτων την Κυριακή στο Βόλο
Άτυπο δημοψήφισμα για την καύση απορριμμάτων την Κυριακή στο Βόλο

Άτυπο δημοψήφισμα για την καύση απορριμμάτων την Κυριακή στο Βόλο

Στη διενέργεια ενός άτυπου δημοψηφίσματος για την καύση απορριμμάτων προχωρούν τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών, κατά την διάρκεια των εκλογών της Κυριακής, στήνοντας 11 συνολικά κάλπες έξω από εκλογικά κέντρα σε διάφορα σημεία του Δήμου .

Η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις τρεις το απόγευμα, με την καταμέτρηση των αποτελεσμάτων να δίδεται στη δημοσιότητα πριν ξεκινήσει η των αποτελεσμάτων των εκλογών.

Ο πολίτης θα ρίχνει μέσα ένα ναι η όχι και θα υπογράφει σε μία κατάσταση με το όνομά του, ενώ σύμφωνα με το μέλος της επιτροπής Στέλιο Λημνιό η καταμέτρηση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Ένωσης Συντακτών, παρουσία εθελοντών δικηγόρων.

«Γνωρίζουμε ότι θα το αμφισβητήσουν κάποιοι επειδή δεν υπάρχει ωράριο και εκλογικοί κατι. Αν ψηφίσουν 2ή 3 χιλιάδες άτομα θα έχουμε μια ισχυρή ένδειξη για το τι επιθυμούν οι πολίτες. Στην ουσία δίνουμε τη δυνατότητα να εκφραστούν και με ένα διαφορετικό τρόπο» ανέφερε ο κ. Λημνιός.

Επίσης τα μέλη της επιτροπής θα ενημερώσουν τους πολίτες και για την κινητοποίηση της Τετάρτης 5 Ιουνίου έξω από το υπουργείο Υγείας στην Αθήνα καλώντας όλους τους φορείς να συμμετέχουν στη διαμαρτυρία κατά της καύσης των απορριμμάτων και στο αίτημα για ανάκληση της ς για καύση τους από την .

Από τους φορείς που κλήθηκαν να συμμετέχουν αλλά και να πάρουν μέρος στην 24ωρη απεργία, ώστε ο Βόλος να “παραλύσει”, απάντησε μόνο ο Εμπορικός θετικά, με την προϋπόθεση ότι θα συμμετέχουν και οι άλλοι φορείς.

Σύμφωνα με το μέλος της Επιτροπής Ιφιγένεια Ηλιοπούλου, τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος θα χρησιμοποιηθούν και αυτά ως βάση συζήτησης με μια επόμενη δημοτική αρχή.

«Συναντηθήκαμε με τέσσερις από τους πέντε υποψηφίους δημάρχους, καθώς ο Αχ. αρνήθηκε να μας συναντήσει. Αν είναι δήμαρχος ο Αχ. οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν γιατί συμπλέει με την και καλύπτει την δραστηριότητα της επιχείρησης» σημείωσε ο κ. Λημνιός.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση