Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Αθώος ο νεαρός αγρότης για το νερό
Αθώος  ο νεαρός αγρότης για το νερό

Αθώος ο νεαρός αγρότης για το νερό

Αθώος κρίθηκε σήμερα από το ο νεαρός αγρότης, μέλος της Κίνησης Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το Νερό, που κατηγορούνταν για στάση από κοινού στα επεισόδια έξω από τη ΔΕΥΑΜΒ στις 13 Μαρτίου 2015.

Στην αίθουσα του δικαστηρίου όπως και οι διάδρομοι που ήταν κατάμεστα από κόσμο, με την ανάγνωση της απόφασης, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, ενώ στους διαδρόμους ακούγονταν το σύνθημα: “δημάρχοι και συμβούλοι ακούστε το καλά, κανένας δεν αγγίζει του Πηλίου τα νερά”.

Ο νεαρός αγρότης μετά την απόφαση επισήμανε ότι “το ζήτημα της άρδευσης πρέπει να λυθεί μέσα στα δημοτικά συμβούλια και όχι με ξύλο, χημικά και καταστολή”.

Το μέλος της Κίνησης Πολιτών για το νερό Ευ.Γαλανόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση που τη χαρακτήρισε αναμενόμενη και πρόσθεσε: “Έγινε αυτό που περιμέναμε. Κάποια στιγμή όλες αυτές οι κατηγορείς σε βάρος του κατηγορούμενου θα εξέπιπταν. Δεν έφταιγε σε τίποτα. Στην ουσία δηλαδή και ξύλο φάγαμε και έψαχναν να βρουν κάποιο να τον βασανίσουν, ένα νεαρό αγρότη εδώ και ενάμισι χρόνο. Νομίζω ότι αυτό είναι μια του αγώνα που κάναμε. Και από την αγόρευση του εισαγγελέα πιστοποιήθηκε η τιμιότητα του αγώνα μας και οι προθέσεις μας να υπερασπίσουμε αυτό το πράγμα που λέγεται νερό.

Το κάνουμε για επτά χρόνια και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με ειρηνικό τρόπο όπως κάναμε και εκείνη την ημέρα. Αυτό που διεκδικούμε είναι το δικαίωμά μας να βρισκόμαστε στους χώρους που λαμβάνονται οι αποφάσεις. Γι αυτό διαδηλώναμε και εκεινη την ημέρα έξω από τη ΔΕΥΑΜΒ όπου συζητούνταν κεκλεισμένων των θυρών ο κανονισμός άρδευσης”.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση