Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Αθώος ο νεαρός αγρότης για το νερό
Αθώος  ο νεαρός αγρότης για το νερό

Αθώος ο νεαρός αγρότης για το νερό

Αθώος κρίθηκε σήμερα από το ο νεαρός αγρότης, μέλος της Κίνησης Πολιτών Πηλίου και για το Νερό, που κατηγορούνταν για στάση από κοινού στα επεισόδια έξω από τη στις 13 Μαρτίου 2015.

Στην αίθουσα του δικαστηρίου όπως και οι διάδρομοι που ήταν κατάμεστα από κόσμο, με την ανάγνωση της απόφασης, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, ενώ στους διαδρόμους ακούγονταν το σύνθημα: “δημάρχοι και συμβούλοι ακούστε το καλά, κανένας δεν αγγίζει του Πηλίου τα ”.

Ο νεαρός αγρότης μετά την απόφαση επισήμανε ότι “το ζήτημα της άρδευσης πρέπει να λυθεί μέσα στα δημοτικά συμβούλια και όχι με ξύλο, και καταστολή”.

Το μέλος της Κίνησης Πολιτών για το νερό Ευ.Γαλανόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση που τη χαρακτήρισε αναμενόμενη και πρόσθεσε: “Έγινε αυτό που περιμέναμε. Κάποια στιγμή όλες αυτές οι κατηγορείς σε βάρος του κατηγορούμενου θα εξέπιπταν. Δεν έφταιγε σε τίποτα. Στην ουσία δηλαδή και ξύλο φάγαμε και έψαχναν να βρουν κάποιο να τον βασανίσουν, ένα νεαρό αγρότη εδώ και ενάμισι χρόνο. Νομίζω ότι αυτό είναι μια του αγώνα που κάναμε. Και από την αγόρευση του εισαγγελέα πιστοποιήθηκε η τιμιότητα του αγώνα μας και οι προθέσεις μας να υπερασπίσουμε αυτό το πράγμα που λέγεται νερό.

Το κάνουμε για επτά χρόνια και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με ειρηνικό τρόπο όπως κάναμε και εκείνη την ημέρα. Αυτό που διεκδικούμε είναι το δικαίωμά μας να βρισκόμαστε στους χώρους που λαμβάνονται οι αποφάσεις. Γι αυτό διαδηλώναμε και εκεινη την ημέρα έξω από τη όπου συζητούνταν κεκλεισμένων των θυρών ο κανονισμός άρδευσης”.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • ξεκίνησαν χθες οι Ημέρες Μουσικής στον Βόλο #ΗμέρεςΜουσικής - https://t.co/p39hA78Ww6 -

  • Διαγωνισμός ερασιτεχνικής φωτογραφίας άγριας ζωής της λίμνης Κάρλα - https://t.co/qX88hpeVpO… -

  • Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες βελτίωσης του δρόμου Ευξεινούπολη –Νεοχωράκι –Νεράιδα –Ανθότοπος - https://t.co/TuC5GOUtNO -

"Αλιεύοντας" την είδηση