Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Αθώος ο αγροτοσυνδικαλιστής Νίκος Αγγελής
Αθώος ο αγροτοσυνδικαλιστής Νίκος Αγγελής

Αθώος ο αγροτοσυνδικαλιστής Νίκος Αγγελής

Αθώο έκρινε σήμερα το πρωί το Μονομελές Πλημμειοδικείο Βόλου τον αγροτοσυνδικαλιστή Νίκο Αγγελή, που κατηγορούνταν για παρακώλυση συγκοινωνιών από πρόθεση, κατ' εξακολούθηση και καθοδήγηση κοινωνικής ομάδας.

Στο πλευρό του αγροτοσυνδικαλιστή βρέθηκαν εκπρόσωποι αγροτών, συνδικαλιστικών σωματείων και φορέων, καθώς και φοιτητές, που ύψωσαν πανό στην Πλατεία Ελευθερίας, απέναντι από τα Δικαστήρια, ζητώντας να σταματήσουν τα αγροτοδικεία.

Ο είπε  ότι ήταν κατηγορούμενος για μια απόφαση του μπλόκου Αερινού τον χειμώνα του 2017, όπου, μετά από ομόφωνη απόφαση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Μπλόκων στη , να γίνει Πανελλαδικός συμβολικός αποκλεισμός του εθνικού δικτύου.

Ο ίδιος εξήγησε ότι η  απόφαση τηρήθηκε και από το μπλόκο Αερινού και έγινε συμβολικός αποκλεισμός του ενός ρεύματος κυκλοφορίας για 25 λεπτά, κάτι που έγινε για να πιεστεί η κυβέρνηση να κλειστεί ραντεβού με τους αγρότες για τα προβλήματα, καθώς τότε υπήρχε και το που αφορά όλους.

«Τον Ιούλιο μου εστάλη κλητήριο θέσπισμα ότι δικάζομαι σήμερα 25 Σεπτεμβρίου 2020, για παρακώλυση συγκοινωνιών και καθοδήγηση, ενώ είναι η πρώτη φορά από το 1995 που γίνονται τα αγροτοδικεία, που παραπέμπεται σε ένας μόνο αγρότης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον Νίκο Αγγελή, η κίνηση αυτή σημαίνει ότι φοβούνται το οργανωμένο κίνημα και πρόσθεσε ότι οι αγρότες θα εξακολουθήσουν να αγωνίζονται γιατί το μέλλον είναι το αύριο και οι νέοι άνθρωποι, ενώ τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι τεράστια.

Ο αγροτοσυνδικαλιστής επισήμανε ότι μια κυβέρνηση του που επικαλούνταν το 2015 ότι θα καταργήσει τα αγροτοδικεία, σχημάτισε τη δικογραφία και σήμερα με άλλη κυβέρνηση προσπαθούν να δικάσουν.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου ς

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου ς και συντονιστής της Ομοσπονδίας Αγροτικής Συλλόγων Μαγνησίας Θοδωρής Γεωργαδάκης τόνισε ότι μέρος της αντιλαϊκής – αντιαγροτικής πολιτικής είναι και η της κυβέρνησης, με τα αγροτοδικεία και την καταστολή.

Μάλιστα προανήγγειλε ότι και φέτος θα είναι χρονιά δυναμικών κινητοποιήσεων.

«Όσο συνεχίζεται αυτό από τις προηγούμενες και την νυν κυβέρνηση, οι αγρότες θα συσπειρώνονται στους Συλλόγους και στις Ομοσπονδίες με συμμαχία των εργαζόμενων και αυτοαπασχολούμενων συνταξιούχους και φοιτητές, θα αγωνιστούν για καλύτερες συνθήκες» τόνισε.

Ο Θ. Γεωργαδάκης εξήγησε ότι οι πολιτικές αυτές πετούν τους αγρότες από τις σοδειές τους, έχουν φτάσει οι αγρότες να χρωστούν και να μην μπορούν να καλλιεργήσουν με πολλαπλές ζημιές, καμία από τον ΕΛΓΑ και την Πολιτεία και υπάρχουν μόνο προβλήματα, φορολογία και .

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση