Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Αθώοι πέντε παλιοί παράγοντες Βολιώτικης ΠΑΕ για χρέη στην εφορία
Αθώοι πέντε παλιοί παράγοντες Βολιώτικης ΠΑΕ για χρέη στην εφορία

Αθώοι πέντε παλιοί παράγοντες Βολιώτικης ΠΑΕ για χρέη στην εφορία

Απαλλάχθηκαν των κατηγοριών για οφειλές προς την εφορία από το 1996 μέχρι και το 2000, πέντε πρώην πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι Βολιώτικης Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρίας, καθώς το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου τους έκρινε χθες αθώους με το αιτιολογικό της έλλειψης δόλου.

Πρόκειται για έναν 67χρονο, έναν 83χρονο, έναν 62χρονο, έναν 68χρονο και έναν 80χρονο, που ήταν εργαζόμενοι σε επιχείρηση, που είχε αναλάβει την ποδοσφαιρική ομάδα και είχαν διοριστεί ως εκπρόσωποι της εταιρίας στο Δ.Σ. της ΠΑΕ.

Οι κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν ότι στην περίοδο που είχαν αναλάβει τη διαχείριση της ΠΑΕ, ήταν καθαρή από οφειλές, ενώ στη συνέχεια η ομάδα πτώχευσε και οι εκκαθαριστές δεν πήγαν τα βιβλία στην Εφορία.

Σύμφωνα με τους ίδιους οι οφειλές ξεπέρασαν το 1 εκ. €, ποσό που προέκυψε από εξωλογιστικό υπολογισμό της ΔΟΥ το 2015.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο τα χρέη αφορούν τις χρήσεις 1 Ιουλίου 1997 μέχρι το 2000 και βεβαιώθηκαν μετά από απόρριψη των προσφυγών που είχαν γίνει.

Οι παράγοντες της ΠΑΕ υποστήριξαν ότι δεν είχαν συμμετοχή στην εκκαθάριση και δεν γνώριζαν τους εκκαθαριστές, για να τους πουν να πάνε τα βιβλία στην Εφορία, με αποτέλεσμα το Δικαστήριο να τους κρίνει αθώους, θεωρώντας ότι οι πράξεις τους δεν είχαν δόλο.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η κρίσιμη αλυσίδα της ειδικής εκπαίδευσης: «Αξιολόγηση, λήψη διδακτικών αποφάσεων, αποτελεσματικές παρεμβάσεις»… - https://t.co/arppbXdAig -

  • Πανελλήνια Ενημέρωση για την καύση σκουπιδιών - https://t.co/kIaE7NPVBo -

  • Στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου ο Ανδρέας Κεχαγιάς στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα - https://t.co/uYzjVOctQ0 -

"Αλιεύοντας" την είδηση