Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Αθηναίος “έφαγε” από Βολιώτη 4.500€ για αναψυκτικά που θα του πουλούσε
Αθηναίος “έφαγε” από Βολιώτη 4.500€ για αναψυκτικά που θα του πουλούσε

Αθηναίος “έφαγε” από Βολιώτη 4.500€ για αναψυκτικά που θα του πουλούσε

“Αέρας” έγιναν τα που κατέβαλλε σε 47χρονο Αθηναίο, Βολιώτης ελεύθερος επαγγελματίας, αφού είχαν συμφωνήσει να του προμηθεύσει μέσω αγγελίας στο διαδίκτυο, ποσότητα αναψυκτικών για το μαγαζί του, αλλά τελικά δεν είδε… ούτε το ανθρακικό.

Η υπόθεση της απάτης δικάστηκε χθες στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, το οποίο καταδίκασε τον 47χρονο σε φυλάκιση 24 μηνών με τριετή αναστολή και το δικαίωμα άσκησης έφεσης, με τον κατηγορούμενο να τιμωρείται ερήμην.

Όλα ξεκίνησαν στις 16 Μαϊου του 2017 όταν ο Βολιώτης επαγγελματίας είδε σε γνωστή ανάρτησης αγγελιών, πως πωλείται σε τιμή χονδρικής ποσότητα αναψυκτικών από εταιρεία με έδρα την .

Επικοινώνησε τότε τηλεφωνικά με τον 47χρονο, που εμφανίζονταν ως αντιπρόσωπος στην Ελλάδα της παραπάνω εταιρείας αναψυκτικών, ζητώντας του να κάνει παραγγελία.

Τότε ο Αθηναίος του είπε πως η τιμή των προϊόντων φτάνει τις 11.000€, και του ζήτησε να καταβάλλει ως προκαταβολή ποσό της τάξης των 4.500€, σε τραπεζικό λογαριασμό που του έδωσε, λέγοντας του ότι στη συνέχεια θα του έστελνε την παραγγελία.

Το θύμα κατέβαλλε τα και περίμενε να έρθουν τα αναψυκτικά, τα οποία καθυστερούσαν, με αποτέλεσμα να του τηλεφωνεί για να μάθει τι γίνεται συχνά πυκνά.

Ο 47χρονος αρχικά έβρισκε διάφορες δικαιολογίες για την καθυστέρηση και στη συνέχεια σταμάτησε να απαντά στις κλήσεις του θύματος.

Τότε ο Βολιώτης επικοινώνησε με την εταιρεία στην και έπαθε σοκ, καθώς δεν τον γνώριζε κανένας και φυσικά δεν ήταν αντιπρόσωπος τους.

Έτσι υπέβαλλε κατά του 47χρονου για απάτη, με το δικαστήριο να τον καταδικάζει σε φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή.

 

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αντικατάσταση παλαιών υδρομετρητών με νέα «έξυπνα υδρόμετρα» στον Δήμο Ρήγα Φεραίου - https://t.co/91ijCbd0RW… -

  • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «#Αγγλικά στο #Νηπιαγωγείο: Προς μια Πολυγλωσσική Εκπαίδευση» - https://t.co/7re6IZCmGM… -

  • Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο τουρνουά βόλεϊ γυναικών του ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937 - https://t.co/05RmD4w1fr… -

"Αλιεύοντας" την είδηση