Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Αθήνα προς ΝΑΤΟ: Αποκλιμάκωση μόνο με απομάκρυνση των τουρκικών πλοίων
Αθήνα προς ΝΑΤΟ: Αποκλιμάκωση μόνο με απομάκρυνση των τουρκικών πλοίων

Αθήνα προς ΝΑΤΟ: Αποκλιμάκωση μόνο με απομάκρυνση των τουρκικών πλοίων

Συνάντηση Δένδια – στη για τις εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο

Οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με φερόμενες τεχνικές συνομιλίες στο ΝΑΤΟ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, επισημαίνουν διπλωματικές , διαψεύδοντας σχετική δήλωση του γενικού γραμματέα της Συμμαχίας, .

Σε κάθε περίπτωση, προσθέτουν οι ίδιες , έχουμε συγκρατήσει την πρόθεση του κ. Στόλτενμπεργκ να εργαστεί για να θεσπίσει μηχανισμούς αποκλιμάκωσης στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Πλην όμως, αποκλιμάκωση συνιστά μόνον η άμεση απομάκρυνση όλων των τουρκικών πλοίων από την ελληνική υφαλοκρηπίδα, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Έγγραφο με προτάσεις υπέβαλε το ΝΑΤΟ

Επιπλέον, οι διπλωματικές πηγές εξηγούσαν, απαντώντας ειδικότερα στη φράση του Στόλτεμπεργκ περί έναρξης διαλόγου ότι η υποβολή εκ μέρους του ΝΑΤΟ προς την ελληνική πλευρά ενός εγγράφου με προτάσεις με την παράκληση να υπάρξουν σχόλια της ς εντός μίας εβδομάδας, σε «καμία περίπτωση δε συνιστά έναρξη διαλόγου».

Νωρίτερα, ο κ. Στόλτενμπεργκ, σε δήλωσή του είχε αναφέρει:

«Υστερα από συζητήσεις που είχα με τον Ελληνα και τον Τούρκο ηγέτη, οι δύο Σύμμαχοι συμφώνησαν να ξεκινήσουν τεχνικές συζητήσεις στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ για να συσταθεί ένας μηχανισμός στρατιωτικής αποτροπής σύγκρουσης ώστε να μειωθούν οι κίνδυνοι περιστατικών και ατυχημάτων στην ».

Συνάντηση Δένδια – στη για τις εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο

Συνάντηση με τον Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες θα έχει, στη Νέα Υόρκη, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, προκειμένου να συζητήσουν για τις εξελίξεις στην .

Ειδικότερα, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας θα μεταβεί την Παρασκευή στη Νέα Υόρκη, όπου θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες.

Οι συνομιλίες των δύο ανδρών θα εστιασθούν σε ζητήματα διεθνούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος, με έμφαση στις τρέχουσες εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και το Κυπριακό, καθώς και το ρόλο του ΟΗΕ.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση