Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Αθ. Εξαδάκτυλος: Μικρή παράταση για το λιανεμπόριο – «Κανονικό» Πάσχα
Αθ. Εξαδάκτυλος: Μικρή παράταση για το λιανεμπόριο – «Κανονικό» Πάσχα

Αθ. Εξαδάκτυλος: Μικρή παράταση για το λιανεμπόριο – «Κανονικό» Πάσχα

Αισιόδοξος γι άνοιγμ του λιανεμπορίου στα μέσα Μαρτίου και πιο επιφυλακτικός για τα σχολεία, εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής των ειδικών Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι μπορεί να εορταστεί κανονικά φέτος το Πάσχα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε ότι το άνοιγμα δραστηριοτήτων θα συζητηθεί όταν ξεκινήσει να αντιστρέφεται τάση που αυτή τη στιγμή είναι είτε ήπια ανοδική, είτε στάσιμη.

Τόνισε ότι για την επαναλειτουργία της αγοράς ενδεχομένως να χρειαστεί και μια εβδομάδα επιπλέον μετά την Καθαρά Δευτέρα.

Ειδικά για το λιανεμπόριο εξήγησε ότι η ανησυχία των ειδικών δεν αφορά το εσωτερικό των καταστημάτων, όπου ισχύουν οι αποστάσεις και τα μέτρα ς, αλλά οι εικόνες συνωστισμού που μπορεί να επικρατήσουν στην αγορά, με λαο σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους τις ώρες αιχμής.

«Αν μπορέσουμε να παρακαμφθεί αυτό, δεν θα έχουμε ιδιαίτερο πρόβλημα», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΙΣ.

ια τα σχολεία τόνισε ότι το ζήτημα είναι πολύπλοκο, καθώς υπάρχει αναγκαστική μετακίνηση μεγάλου αριθμού ανθρώπων δύο φορές την ημέρα αλλά και πολύωρη συνύπαρξη σε μικρό χώρο, συνεπώς τα επιδημιολογικά θα πρέπει να είναι ακόμη καλύτερα για να ληφθούν αποφάσεις.

ια το Πάσχα, εξήγησε ότι από τις 11 Φεβρουαρίου θεωρεί ότι θα εορταστεί κανονικά και πως η η εκτίμησή του αυτή, πηγάζει από το γεγονός ότι σε αυτό το τρίτο κύμα δεν υπήρξε καμία καθυστέρηση, οι αρχές κινήθηκαν γρήγορα «γιατί και ο ιός κινείται γρήγορα».

Επεσήμανε ότι σε αυτό το τρίτο κύμα της πανδημίας, η πίεση στο Σύστημα Υγείας είναι ηπιότερη σε σύγκριση με το δεύτερο κύμα, χάρη στην προσπάθεια όλων και ενώ όλοι ανέμεναν ότι λόγω των μεταλλάξεων ότι το ΕΣΥ θα «ζοριστεί» περισσότερο.

2.301 νέα κρούσματα, 452

Πάνω από το «ψυχολογικό όριο» των 2.000 κρουσμάτων παραμένουν οι νέες μολύνσεις με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας να ανακοινώνει το τελευταίο 24ωρο 2.301 κρούσματα. Το τελευταίο 24ωρο διενεργήθηκαν 53.109 τεστ (μοριακά και rapid), ενώ η θετικότητα ανέρχεται σε 4,33% (από 3,95% χθες).

Κατά το ίδιο διάστημα, κατεγράφησαν 41 θάνατοι, φτάνοντας τους 6.664 συνολικά από την εμφάνιση της πανδημίας στη χώρα.

Παράλληλα, σε 452 ανέρχονται οι ασθενείς στις ΜΕΘ.

Ο χάρτης των κρουσμάτων

Για ακόμη μία ημέρα η πλειονότητα των κρουσμάτων καταγράφεται στην Αττική, με 1.153 νέες μολύνσεις. Στα 247 τα νέα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη.

koronoios-2-301-nea-kroysmata-452-diasolinomenoi0

Αναλυτικά η

«Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.301, εκ των οποίων
14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 203.978
(ημερήσια μεταβολή +1.1%), εκ των οποίων 51.7% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 72
θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.231 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 41, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.705 θάνατοι. Το 95.7% είχε
υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 452 (69.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 84.7% έχει
υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.403 ασθενείς. Οι εισαγωγές1
νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 356 (ημερήσια μεταβολή -11.44%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι
337 ασθενείς.
Hλικιακή κατανομή: Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη
(εύρος 15 έως 103 έτη)».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση