Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Αστικές παρεμβάσεις του Δήμου Βόλου στην επιτροπή διαβούλευσης
Αστικές παρεμβάσεις του Δήμου Βόλου στην επιτροπή διαβούλευσης

Αστικές παρεμβάσεις του Δήμου Βόλου στην επιτροπή διαβούλευσης

Το επιχειρησιακό σχέδιο του Δήμου για τις ολοκληρωμένες αστικές παρεμβάσεις, στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ 2016 -2020, τίθεται στη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης την Τρίτη 22 Μαρτίου και σε περίπτωση μη απαρτίας την Τετάρτη 23 του μήνα, στις 2 μετά το μεσημέρι, στο Δημαρχείο Βόλου.

Πρόκειται για 11 προτάσεις που είχε παρουσιάσει πέρυσι η Δημοτική Αρχή και αφορούν στην ανάπλαση της περιοχής Παλαιού Λιμεναρχείου, ενίσχυση και ανακαίνιση του Δημοτικού Θεάτρου – συνεδριακού κέντρου, επέκταση του δικτύου πεζοδρόμων και δρόμων ήπιας κυκλοφορίας στον κεντρικό ιστό της πόλης και παρέμβαση στο φωτισμό της αστικής περιοχής.

Επίσης προβλέπονται κυκλοφοριακές παρεμβάσεις με τη δημιουργία πέντε κυκλικών κόμβων και επέκταση του δικτύου ποδηλατοδρόμων στον αστικό ιστό του Βόλου και Νέας Ιωνίας.

Τέλος, προβλέπεται να κατεδαφιστεί του κτίριο του Υγειονομικού, για διαμόρφωση πλατείας και ανάδειξη του κτιρίου Σπίρερ, να διαμορφωθούν τέσσερις αποθήκες του Τελωνείου Βόλου για χώρους συνάθροισης του κοινού, να γίνει παρέμβαση στην οδό Μαιάνδρου με δημιουργία θέσεων πάρκινγκ και διαπλάτυνση του πεζοδρομίου.

Επίσης, να κατεδαφιστεί το κτίριο του πρώην κινηματογράφου «Νίκη», για δημιουργία χώρου στάθμευσης και ένα κτίριο επί των οδών Μαιάνδρου – Καισαρίας, ώστε ο χώρος να ενοποιηθεί με κοινόχρηστο χώρο.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέα επιδείνωση του καιρού από απόψε - https://t.co/nzllf9vtNq -

  • “Νέο” όχημα στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Σκιάθου - https://t.co/feq71N8Ah1 -

  • Αλ. Μεϊκόπουλος: «Έχει αναρωτηθεί η κυβέρνηση πώς βγάζουν το μήνα οι εργαζόμενοι στον τουρισμό–επισιτισμό;»… - https://t.co/wBHFIVLRmx -

"Αλιεύοντας" την είδηση