Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ / Άσκηση αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης στην ΑΓΕΤ
Άσκηση αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης στην ΑΓΕΤ

Άσκηση αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης στην ΑΓΕΤ

πραγματοποίησε σήμερα  το λιμεναρχείο Βόλου , σε με ειδικά εκπαιδευμένους εργαζομένους στην ΕΛΙΝ και στην ΑΓΕΤ και τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας.Το σενάριο της άσκησης αφορούσε περιστατικό ρύπανσης από διαρροή πετρελαιοειδών σε ρυμουλκό της ΑΓΕΤ που είχε δέσει στο λιμάνι της τσιμεντοβιομηχανίας  μπροστά από τις εγκαταστάσεις της ΕΛΙΝ.

Η γίνεται κάθε δύο χρόνια για να είναι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς σε ετοιμότητα, όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, ο Βασίλης από τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Βόλου.

“Εμείς είχαμε αναλάβει την τοποθέτηση των θαλάσσιων φραγμάτων και την διατήρησή τους στη θέση τους μέχρι το τέλος της απορρύπανσης.

Τα φράγματα ανήκουν στην ΑΓΕΤ και εμείς τα μεταφέραμε διά θαλάσσης και τα τοποθετήσαμε περιμετρικά του σκάφους και μέχρι την άκρη της προβλήτας, ενώ τοποθετήθηκαν φράγματα και κατά μήκος της ακτής για να μην διαχυθεί η ρύπανση. Εργαζόμενοι της ΑΓΕΤ και της ΕΛΙΝ που είναι εκπαιδευμένοι γι αυτές τις περιπτώσεις έφεραν αντλίες που διυλίζουν το πετρέλαιο από το νερό και μετά το συγκεντρώνουν με αντλίες σε δεξαμενές και στη συνέχεια σε βυτιοφόρα.

Επιπλέον ρίξαμε στη θάλασσα για να απορροφήσουν το πετρέλαιο, υλικά σαν πετσέτες που δεσμεύουν μόνο τα πετρελαιοειδή και άλλα σαν στουπιά και τρίχες”.

Ο κ. χαρακτήρισε την άσκηση  σημαντική γιατί κάθε φορά επισημαίνονται οι αδυναμίες και τα προβλήματα που τυχόν προκύψουν κατά την εκτέλεσή της, ώστε όλοι να είναι πιο σωστά προετοιμασμένοι αν συμβεί κάποιο πραγματικό περιστατικό ρύπανσης.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Λαμπρή η πανήγυρις του Αγίου Νικολάου στον Βόλο #ΜητροπολιτικόΙερόςΝαόςΑγίουΝικολάου - https://t.co/QMHmVhv4vW -

  • Ευρωβαρόμετρο: οι Ευρωπαίες και οι Ευρωπαίοι στηρίζουν τις ψηφιακές αρχές #ψηφιακέςαρχές - https://t.co/u6DKwDIOaC -

  • #Alzheimer παρουσιάζει και η καρδιά - https://t.co/Q0OrUI80N3 -

"Αλιεύοντας" την είδηση