Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » «Ασημένιος» ο Πετρούνιας στο Παγκόσμιο Κύπελλο
«Ασημένιος» ο Πετρούνιας στο Παγκόσμιο Κύπελλο

«Ασημένιος» ο Πετρούνιας στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Δυσκολεύει η πρόκριση για τους Ολυμπιακούς

Μία κακή στιγμή στην έξοδο που τον υποχρέωσε να κάνει ένα μικρό βήμα δεν άφησε τον Λευτέρη Πετρούνια να κάνει το πρώτο βήμα για να βρεθεί σε… τροχιά ολυμπιακής πρόκρισης. Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης μας ήρθε δεύτερος στους κρίκους στο Παγκόσμιο κύπελλο του Κότμπους και, τ, θέλει μόνο πρωτιές στα τρία επόμενα και υψηλή βαθμολογία για να μπει στο αεροπλάνο για το . Το  χρυσό κατέκτησε ο Κινέζος ιανγκ Λιου, ο οποίος έφτασε τα τρία στη σειρά των παγκοσμίων κυπέλλων.

Το θετικό από τη διοργάνωση του Κότμπους είναι ότι ο πρωτ μας δείχνει σαφώς βελτιωμένος αγωνιστικά από το πρόσφατο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Συνέλεξε 14,866 βαθμούς ενώ στον προκριματικό είχε πάρει 14,933 β. Την τριάδα των μεταλλίων συμπλήρωσε ο Αρμένιος Αρτούρ Αβετισιάν με 14,833 βαθμούς, υπερτερώντας στην ισοβαθμία από τον άλλο Κινέζο, τον Χάο ιόου.

Τώρα, ο Πετρούνιας για να υπερισχύσει του Γιανγκ Λιου και να πάρει το «εισιτήριο» για το θα πρέπει να κάνει το «3 στα 3» στα τρία εναπομείναντα παγκόσμια κύπελλα και να κατακτήσει τρία διαδοχικά χρυσά μετάλλια μέσα σε διάστημα ενός μήνα, στη Μελβούρνη (20-23 Φεβρουαρίου 2020), στο Μπακού (12-15 Μαρτίου 2020) και στην Ντόχα (18-21 Μαρτίου 2020). Επιπλέον, πρέπει  να επικρατήσει έχοντας μέσο όρο βαθμολογιών μεγαλύτερο από 15, β., προκειμένου να ξεπεράσει την αντίστοιχη βαθμολογική συγκομιδή του Κινέζου στους τρεις νικηφόρους αγώνες του (15,200 + 15, + 15,133 β.).

Οι διοργανωτές πρόσφεραν στον Λευτέρη Πετρούνια ένα φορμάκι για τη νεογέννητη κόρη του, με τυπωμένη τη φράση «Welcome to Cottbus anytime Σοφία».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση