Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ασημένια μετάλλια η Εθνική παίδων και κορασίδων στο πόλο
Ασημένια μετάλλια η Εθνική παίδων και κορασίδων στο πόλο

Ασημένια μετάλλια η Εθνική παίδων και κορασίδων στο πόλο

Ασημένι μετάλλι σε παγκόσμιο πρωτάθλημα πόλο κατέκτησε η Εθνική παίδων και κορασίδων σε μια διοργάνωση άρτια σε Βόλο και Λάρισα, με πολυσχιδές και πολυεπίπεδο αποτύπωμα για τον τόπο.

Οι παίδες της Ελλάδος στο Βόλο κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Στο πρώτο τουρνουά της ιστορίας η Ελλάδα έφτασε στον τελικό και ηττήθηκε με 11-10 από την Ουγγαρία στο φινάλε του μεγάλου αγώνα.

Οι παίδες πέτυχαν ανατροπή στον ημιτελικό με το ήταν κοντά στο σκορ με τους Μαγυάρους σε όλο τον τελικό αλλά εκείνοι ήταν πιο τυχεροί και με ένα γκολ στα τελευταία δευτερόλεπτα πήραν το χρυσό.

Ο τελικός είχε τα πάντα, με τους παίκτες να συναγωνίζονται σε πάθος και ένταση, αλλά ταυτόχρονα να δείχνουν ότι έχουν διδαχθεί σωστά τα βασικά του αθλήματος και να ξεδιπλώνουν σε αρκετές περιπτώσεις το πλούσιο ταλέντο τους.

Οι κορασίδες

Συγκλονιστική ήταν η προσπάθεια που κατέβαλε μέχρι το τέλος η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης κορασίδων, αλλά δεν κατάφερε να πάρει το χρυσό κι έτσι κατέκτησε τη 2η θέση στον κόσμο και το ασημένιο μετάλλιο. Τα κορίτσια της Εθνικής Κορασίδων Κ-16 γνώρισαν την ήττα με 10-6 από την Ουγγαρία στο μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που ολοκληρώθηκε στη Λάρισα.

Ανέβηκαν στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε με τρομερή επιτυχία στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Νέας ς στη Λάρισα. Αν και αυτό που έγινε σήμερα στον τελικό, κανένας ίσως δεν το ανέμενε.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Το βραβείο της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας #koe και της #FINA στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ανήκει στον κόσμο.

Αφιερώνεται στους φιλάθλους της Θεσσαλίας, στη μεγάλη πλειοψηφία τους νέα παιδιά, που εμψύχωσαν και στήριξαν με την καθημερινή τους παρουσία στις κερκίδες την νικηφόρα πορεία των εθνικών μας συγκροτημάτων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλο σε Λάρισα και Βόλο και χειροκρότησαν όλες τις εθνικές ομάδες επιδεικνύοντας υψηλή αθλητική παιδεία και ήθος.

Αφιερώνεται στους εθελοντές και σε εκείνους που δούλεψαν για αυτή τη μεγάλη διοργάνωση.

Οι μεγάλες διοργανώσεις αφήνουν πίσω τους μεγάλη παρακαταθήκη. Και αποδεικνύουν την υπεραξία των σύγχρονων αθλητικών υποδομών που κατασκευάσαμε και μπορούν να φιλοξενήσουν διοργανώσεις παγκόσμιας ακτινοβολίας, σε κορυφαίο επίπεδο.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας πρωτοπορεί στην πράξη, σχεδιάζει και υλοποιεί προεξοφλώντας το μέλλον, με έργα που ακολουθούν τη φιλοσοφία build back better. Όταν αναλάβαμε την πρωτοβουλία για την ολοκλήρωση του Ανοιχτού Κολυμβητηρίου Λάρισας, χρηματοδοτώντας με 4,5 εκατομμύρια ευρώ και για άλλα με αθλητικά έργα, παντού στη Θεσσαλία, τα οποία δεν μπόρεσαν να ολοκληρωθούν από το Πρόγραμμα «Ελλάδα 2004», αναλάβαμε την ευθύνη όχι μόνο των έργων, αλλά ευθύνη απέναντι στον πολίτη. Σήμερα, όλοι απολαμβάνουμε τα αποτελέσματα.
Ο αθλητισμός μπαίνει στο των νέων παιδιών που γίνονται πρεσβευτές της ς μας σε όλη την υφήλιο.
Οι περισσότεροι από χίλιοι που μαζί με τις οικογένειες τους, φιλοξενήθηκαν σε Λάρισα και Βόλο έδωσαν ανάσα την τοπική οικονομία – ξενοδοχεία, μεταφορές, εστίαση, – σε μια πολύ δύσκολη εποχή.
Αυτή είναι η μεγάλη του αθλητικού τουρισμού και των μεγάλων αθλητικών έργων. Είναι έργα με αξία για τους πολλούς, έργα που κινούν της Περιφέρεια Θεσσαλίας, στηρίζουν την τοπική οικονομία, μας πάνε όλους μαζί μπροστά.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση