Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ασφαλιστικό και φορολογικό στο «μικροσκόπιο» Αθήνας – δανειστών
Ασφαλιστικό και φορολογικό στο «μικροσκόπιο» Αθήνας – δανειστών

Ασφαλιστικό και φορολογικό στο «μικροσκόπιο» Αθήνας – δανειστών

Το στίγμα των επόμενων ημερών και συζητήσεων αναμένεται να δώσουν σήμερα Αθήνα και . Οι επικεφαλής των Κομισιόν και Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (), κ.κ. Ντ. Κοστέλο και Ρ. Ρέφερ, θα βρεθούν στην Αθήνα για να μιλήσουν στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου «Η ώρα της ελληνικής οικονομίας» και αναμένεται να δώσουν τον τόνο για τη στάση που θα τηρήσουν στις επικείμενες με την κυβέρνηση για το δεύτερο σετ προαπαιτούμενων μέτρων, αλλά και για τα κρίσιμα θέματα του ασφαλιστικού και του φορολογικού.

Από την άλλη πλευρά, λίγο νωρίτερα θα έχει παρουσιάσει τις ελληνικές θέσεις ο υπουργός, κ. Ευ. . Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση δείχνει έτοιμη να προχωρήσει άμεσα και εντός του έτους στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων στο ασφαλιστικό και το φορολογικό, παρά το γεγονός ότι οι θεωρούν ότι πρόκειται για ζητήματα του πρώτου ελέγχου που αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιανουάριο.

Στο πλαίσιο αυτό, αναμένονται με ενδιαφέρον οι εκατέρωθεν τοποθετήσεις επί όλων αυτών των θεμάτων. Υπενθυμίζεται ότι η των θεσμών στην Αθήνα είναι προγραμματισμένη για την επόμενη εβδομάδα και μετά το Eurogroup της 7ης Δεκεμβρίου. Στόχος αυτής της αποστολής είναι να διαπιστωθεί ο βαθμός υλοποίησης των μέτρων του δεύτερου πακέτου προαπαιτούμενων δράσεων, καθώς έχει ζητηθεί να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 11 του μήνα για να ψηφιστούν αμέσως μετά και να εκταμιευτεί η υποδόση του 1 δις έως τις 18 Δεκεμβρίου.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα η επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου #ΣτέλλαΚυριακίδου - https://t.co/F7lWqucoIb -

  • Πολύ καλή παρουσία του τμήματος κολύμβησης της Νίκης Βόλου #τμήμακολύμβησηςΓΣΒΗΝΙΚΗ - https://t.co/PpYKMsII8i -

  • Λαμπρός ο εορτασμός της Πεντηκοστής στον Βόλο #ΚυριακήτηςΠεντηκοστής - https://t.co/RGwFG4M88L -

"Αλιεύοντας" την είδηση