Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Πολύ μικρή συμμετοχή στη συγκέντρωση για το ασφαλιστικό ν/σ
Πολύ μικρή συμμετοχή στη συγκέντρωση για το ασφαλιστικό ν/σ

Πολύ μικρή συμμετοχή στη συγκέντρωση για το ασφαλιστικό ν/σ

Με πολύ μικρή συμμετοχή πραγματοποιήθηκε , υπό βροχή, στην , η αποψινή ενάντια στο ασφαλιστικό ν/σ που προωθεί η κυβέρνηση, από φορείς τη Μαγνησίας , όπως ΟΕΒΕΜ, ΕΚΒ, , σύλλογος μπαρ και εστίασης, γιατροί κ.ά.

Ο γ.γ. του ΕΚΒ Δημ. Βασιλείου δήλωσε απογοητευμένος από τη μικρή συμμετοχή και τόνισε: «είναι πρωτόγνωρο να μην υπάρχει μαζική συμμετοχή και κάποιους ο καναπές να τους θέλει κοντά. Πιστεύω ότι όλοι μαζί ενωμένοι πρέπει να δείξουμε τη δύναμή μας γιατί η φορο και η λαίλαπα με το ν/σ σίγουρα θα είναι για όλους μας ό,τι χειρότερο μπορεί να υπάρξει. Πρέπει όλοι να σηκωθούν και να ξυπνήσουν ώστε να μην ξαναϋπάρξουν μικρές συγκεντρώσεις για τις οποίες δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.

Ο πρόεδρος του Ν. Τ. της Δημ. Κουτσούκος ανέφερε: « στη συνέχεια των κινητοποιήσεων είμαστε εδώ ενάντια στο έκτρωμα του ασφαλιστικού για να μην περάσει το ν/σ. Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας.»

Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Τρ. Πλαστάρας είπε: «Η συμμετοχή είναι ικανοποιητική δεδομένου των δύσκολων καιρικών συνθηκών και των πολυήμερων κινητοποιήσεων των επαγγελματιών και βιοτεχνών.

Η συμμετοχή της συντονιστικής επιτροπής των συνδικαλιστικών είναι και θα είναι συνεχής σε πολλές δράσεις ενάντια στο ασφαλιστικό ν/σ.»

Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Νικ. Χαυτούρας δήλωσε: “Θα ακολουθήσουν πολλές δράσεις γιατί από εδώ και πέρα η ζωή μας θα πρέπει να είναι ένας συνεχής αγώνας για να ανατρέψουμε τα σχέδια αυτών που οδηγούν σε πλήρη στοχοποίηση του λαού. Η μόνη λύση είναι ο αγώνας συλλογικός ενωτικός όλοι μαζί για να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές που οδηγούν σε εθνική

Ο πρόεδρος του συλλόγου εστίασης Ι. Γρηγορίου ανέφερε: “Δε δεχόμαστε ότι παραδώσαμε τα κλειδιά στους καρχαρίες της Ε.Ε. Ο μόνος τρόπος επιβίωσης είναι εθνική πολιτική με λαϊκή εντολή για να ξαναγίνει βιώσιμη η διαπραγμάτευση. Παλεύουμε για το σήμερα γιατί δεν έχουμε δει ακόμη τα χειρότερα σκοπός τους είναι ο πλούτος και τα φθηνά εργατικά χέρια. Είμαστε εδώ για να αντισταθούμε σε δυναμικές δράσεις μέχρι την ψήφιση του ασφαλιστική αι η πάλη μας να είναι συνεχής με σύνθημα όλοι μαζί μπορούμε

Στο ψήφισμα της συντονιστικής επιτροπής φορέων τονίζεται: “Εμείς που συγκεντρωθήκαμε ξανά σήμερα, Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016, στην , συνεχίζοντας την πάλη μας, ενάντια στο Ασφαλιστικό:

Απορρίπτουμε ομόφωνα, κατηγορηματικά και ανεπιφύλακτα το προσχέδιο Νόμου για το ασφαλιστικό- φορολογικό που θέλουν να επιβάλουν Δανειστές και Κυβέρνηση.

Το 2016 είναι μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονιά για τους εργαζόμενους και τα πλατιά λαϊκά στρώματα, καθώς συνεχίζεται και από την συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α –ΑΝ.ΕΛ. (που συνεχίζει επάξια την πολιτική της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ.) η εφαρμογή των βάρβαρων, μνημονιακών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών της λιτότητας, της ανεργίας, της εσωτερικής υποτίμησης και της περικοπής κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων.
Παράλληλα συνεχίζεται το καθεστώς της επιτροπείας της χώρα μας από τους δανειστές και έτσι, μετά τη ψήφιση του 3ου μνημονίου, κανένα Νομοσχέδιο δεν μπορεί να προωθηθεί και να ψηφιστεί στη Βουλή χωρίς την έγκριση των δανειστών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ότι το κυβερνητικό σχέδιο για το Ασφαλιστικό αποτελεί ένα βαθιά αντιλαϊκό που κατεδαφίζει τον όποιο κοινωνικό χαρακτήρα έχει απομείνει στο Ασφαλιστικό Σύστημα, μετατρέπει την ασφάλιση σε ατομική υποχρέωση, προωθεί νέα λεηλασία των συντάξεων, με θύματα όλους τους συνταξιούχους και ιδιαίτερα όσους θα βγουν στη σύνταξη από την ψήφιση του Νόμου και μετά.
Χωρίς προηγουμένως να υπάρξει η στοιχειώδη διαβούλευση με τους εκπροσώπους των άμεσα ενδιαφερομένων Φορέων, χωρίς να έχουν προηγηθεί οι αυτονόητες αναλογιστικές μελέτες, μετατρέπουν όλες τις συντάξεις σε επιδόματα φτώχειας και εξαθλίωσης.

Πλέον το Ασφαλιστικό θα στηρίζεται στη φορολογική ικανότητα, αποτελώντας μια πρόσθετη φορολογική επιβάρυνση, χωρίς να πετύχει το μεγάλο ζητούμενο που είναι η αύξηση της εισπραξιμότητας για τη βιωσιμότητα των Ασφαλιστικών Ταμείων.
Η φοροδιαφυγή , η εισφοροδιαφυγή αντί να παταχθεί, για κάποιους ίσως γίνει τρόπος επιβίωσης.

Αυτή η εισφοροδιαφυγή «λαίλαπα» θα επιβαρύνει κι άλλο τα αποθεματικά των Ασφαλιστικών Ταμείων, αυξάνοντας την ανεργία.

Η Κυβέρνηση και οι δανειστές ας αντιληφθούν έστω και την τελευταία στιγμή ότι μετά από 8 χρόνια ύφεσης, δεν μπορεί οι ασφαλιστικές εισφορές να αποτελούν φορολογική επιβάρυνση, δεν μπορεί η αρχή της ανταποδοτικότητας να ανατρέπεται. Η μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού δεν επιτυγχάνεται με πετσόκομμα μισθών και συντάξεων, δεν επιτυγχάνεται με απολύσεις, δεν επιτυγχάνεται με τσια και άλλες «θηλειές» στο λαιμό του, με λουκέτα στις επιχειρήσεις.

ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ το Νομοθετικό Ασφαλιστικό-έκτρωμα ως για μια συνολική αντεργατική – αντιασφαλιστική αναδιάρθρωση, όχι απλά για κάποια που προστίθενται στα προηγούμενα, η οποία διαλύει ό,τι έμεινε όρθιο από το Δημόσιο, αλληλέγγυο, Κοινωνικού χαρακτήρα Ασφαλιστικό σύστημα, μετατρέποντάς το σε ανταποδοτικό με κατεύθυνση να γίνει πλήρως κεφαλοποιητικό.

Σήμερα εδώ από την Πλατεία Ελευθερίας του Βόλου με μιά φωνή ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να μην έρθει το Νομοσχέδιο στη Βουλή και ν' αρχίσει από μηδενική βάση ένας ουσιαστικός, γόνιμος διάλογος με όλους τους Φορείς.
ΚΑΛΟΥΜΕ ξανά τους Βουλευτές της Μαγνησίας να μην ψηφίσουν όλα αυτά τα βάρβαρα μέτρα.

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ σε κάθε απολυμένο, σε κάθε άνεργο συμπολίτη μας.
Καμιά μείωση σε κύριες και επικουρικές συντάξεις και στο εφάπαξ των εργαζομένων,

Προώθηση της επιχειρηματικότητας και μείωση της ανεργίας με μόνιμη και σταθερή εργασία, που είναι το κλειδί για την βιωσιμότητα του Ασφαλιστικού Συστήματος.
Πάταξη της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ
Η διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης δεν θα περάσει!

Τέλος, ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ την αλληλεγγύη μας στους Πρόσφυγες, ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΝΤΑΣ την Ευρώπη των «Τειχών» και ζητώντας ουσιαστικά μέτρα και αντιμετώπιση του προβλήματος στην «πηγή» του, με το σταμάτημα του Λαοκτόνου πολέμου στη Συρία και παντού, όπου συγκρούονται τα γεωστρατηγικά και οικονομικά συμφέροντα των «Μεγάλων».

ασφαλιστικό (1)

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση