Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Συνδικάτα, σωματεία: Να αποσυρθεί ο νόμος – λαιμητόμος για το ασφαλιστικό
Συνδικάτα, σωματεία: Να αποσυρθεί  ο νόμος – λαιμητόμος για το ασφαλιστικό

Συνδικάτα, σωματεία: Να αποσυρθεί ο νόμος – λαιμητόμος για το ασφαλιστικό

Συλλαλητήριο πραγματοποίη Τρίτη 1 Μαρτίου, στις 6:30 μ.μ. στην Πλατεία Πανεπιστημίου, τα Συνδικάτα μετάλλου, τύπου και χάρτου, τροφίμων και ποτών, ΟΤΑ, οικοδόμων Βόλου, οικοδόμων Σκοπέλου, τα σωματεία Λεβεντέρη, φαρμακοϋπαλλήλων, καθαριστριών, μουσικών, οι Σύλλογοι συνταξιούχων , δικαστικών υπάλληλων Πρωτοδικείου Βόλου, φοιτητών ΙΑΚΑ Π.Θ., οι επιτροπές αγώνα εμπόρων Βόλου, επισιτισμού Μαγνησίας, οικοδόμων Βόλου, εμποροϋπαλλήλων Βόλου, εκπαιδευτικών Μαγνησίας, το αγροτικό μπλόκο Αερινού, ο δημοκρατικός σύλλογος γυναικών Μαγνησίας και οι Αγροτικοί σύλλογοι Ζαγοράς –Μακρυρράχης, ενόψει της 48ωρης απεργίας αν η κυβέρνηση φέρει το νόμο στη Βουλή.

Στο περιθώριο της συγκέντρωσης ο Κ. Στεργίου τόνισε: “Η σημερινή συγκέντρωση- που διοργανώνεται από 30 και πλέον Σωματεία, , Επιτροπές Αγώνα και φοιτητικούς Συλλόγους έχει ένα και μοναδικό αίτημα, να μην περάσει ο νόμος- λαιμητόμος για το Ασφαλιστικό. Παράλληλα αναδεικνύουμε τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σε πολλούς χώρους εργασίας της περιοχής μας.

Στηρίζουμε αλληλέγγυα τον αγώνα των συναδέλφων μας στον Ιμάντα, στον Λεβεντέρη, στην ΒΕΜΕΚΕΠ, στον Κιολεΐδη που είναι απλήρωτοι και σε μια σειρά άλλους εργασιακούς χώρους. Κάνουμε σαφές στην Κυβέρνηση και τους βιομήχανους ότι θα κλιμακώσουμε τη δράση μας και την πάλη μας στην κατεύθυνση να μην περάσει ο Νόμος, αλλά παράλληλα στην κατεύθυνση αυτή η πολιτική να βρει σοβαρά και σταθερά εμπόδια στην υλοποίησή της.

Λέμε ότι η υποτιθέμενη αξιολόγηση της κυβέρνησης και η επιτυχής πορείας της θα σημάνει χρεωκοπία, νέα βάσανα και μέτρα για τον λαό μας. Επομένως για εμάς συμφέρον είναι αυτή η αξιολόγηση και αυτή η υποτιθέμενε επιτυχία της κυβέρνησης να αποτύχει, γιατί πιθανή επιτυχία θα είναι αποτυχία για τον λαό μας.

Συνεχίζουμε με την καλύτερη οργάνωση της 48ωρης απεργίας που έχει ήδη προκηρυχθεί αν η κυβέρνηση τολμήσει και φέρει το Νομο στην Βουλή σε κοινή συμπόρευση με τους αγρότες, τους μικρομεσαίους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους δικηγόρους, τους δημοσιογράφους, τους επιστήμονες, όλα τα στρώματα που πλήττονται από αυτή την πολιτική σε ένα μεγάλο λαϊκό μέτωπο, απέναντι σε μια πολιτική που τσακίζει πλέον όλα τα λαϊκά στρώματα.

Στο συλλαλητήριο μίλησαν εκπρόσωπος Συλλόγου δικαστικών υπαλλήλων Πρωτοδικείου Βόλου ιάννα Παπαδημητρίου, από το σωματείο Λεβεντέρης ο αντιπρόεδρος Αποστόλης Τάκος, από την εργασιακή επιτροπή του Κιολεΐδη Κώστας Απλαντής και εκπρόσωποι φοιτητικών συλλόγων.

Οι παραπάνω ζητούν από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

• Να αποσυρθεί ο νόμος – λαιμητόμος για το ασφαλιστικό.

• Υποχρεωτική δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους. Να πληρώσει το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία.

• Συνταξιοδότηση στα 60 χρόνια για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες, με σύνταξη στο ύψος των σύγχρονων αναγκών.

• Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας-Πρόνοιας, με αποκλειστική χρηματοδότηση από το κράτος.

• Προστασία όλων των ανέργων. Κανένας άνεργος χωρίς επίδομα.

• Να δυναμώσει το μέτωπο των συναδέλφων στα εργοστάσια της περιοχής μας ώστε να παρθούν πίσω οι απολύσεις, να σταματήσει η εκ περιτροπής εργασία.

• Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που να απαντάν στις δικές μας ανάγκες, με κάλυψη των απωλειών των προηγούμενων χρόνων. Κανένας κάτω από 751€.

• Να δυναμώσει το μέτωπο της φτωχομεσαίας αγροτιάς: Να καταργηθεί η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ και τα . Αφορολόγητο ατομικό αγροτικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί και να αποσυρθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για αύξηση της φορολογίας. Αφορολόγητο πετρέλαιο. Μείωση του αγροτικού ρεύματος. Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια. Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων. Κατάργηση του φόρου στο κρασί – Ν' αποσυρθούν τα νέα μέτρα για φορολογία στο τσίπουρο.

• Να δυναμώσει το μέτωπο των αυτοαπασχολούμενων: Ασφαλιστικές εισφορές μόνο για τη σύνταξη που θα καταβάλλονται κατά τα 2/3 από το κράτος και 1/3 από τον αυτοαπασχολούμενο, χωρίς κλιμακώσεις και αυξήσεις, με σοβαρή ελάφρυνση των νέων. Μείωση των εισφορών, χωρίς μείωση συντάξεων και παροχών. Κατάργηση των εισφορών των ασφαλισμένων στον κλάδο υγείας. Καμία κατάσχεση για οφειλές των μικρών και μεσαίων αυτοαπασχολούμενων ασφαλισμένων στα Ταμεία. Κατάργηση του ΚΕΑΟ. Κατάργηση των εξοντωτικών τεκμηρίων διαβίωσης. Φορολόγηση αποκλειστικά με βάση τα έσοδα-έξοδα των βιβλίων και στοιχείων. Κατάργηση του «τέλους επιτηδεύματος».

pame1

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση