Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / Ασφαλείς για όλους και φιλικές συγκοινωνίες για ΑμΕΑ στόχος για το Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου
Ασφαλείς για όλους και φιλικές συγκοινωνίες για ΑμΕΑ στόχος για το Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου

Ασφαλείς για όλους και φιλικές συγκοινωνίες για ΑμΕΑ στόχος για το Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου

Σε ημερίδα τα αποτελέσματα της καινοτόμου πρωτοβουλίας

Η δημιουργία στέρεης σχέσης εμπιστοσύνης με το επιβατικό κοινό με τη διασφάλιση ασφαλούς, φιλικής και προσβάσιμης Αστικής Συγκοινωνίας κυρίως με όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα είναι οι  στόχοι και η κινητήριος δύναμη εργασιακής ανέλιξης  για το Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου όπως τονίστηκε-μεταξύ άλλων -στην ομιλία του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου του Αστικού ΚΤΕΛ .Ε. Παναγιώτη Γιόλα στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016 το πρωί στο ξενοδοχείο “Volos Palace”.

Η ημερίδα με θέμα την οδική ασφάλεια αποτελεί καινοτομία όσον αφορά την πρωτοβουλία και την έμπρακτη πρόθεση για εφαρμογή μέτρων και των σχετικών παραμέτρων που επισημάνθηκαν από διακεκριμένους ομιλητές που συμμετείχαν και έθεσαν τις προτάσεις τους στους εργαζομένους στο Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου αλλά και όσους έδωσαν το παρών εκπροσωπώντας φορείς και ως πολίτες με την ιδιότητα των χρηστών – επιβατών στων αστικών συγκοινωνιών.

Με θέμα της δια βίου κατάρτισης των οδηγών στα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου Α.Ε. Παναγιώτης Γιόλας κοινοποίησε το πρόγραμμα ενημέρωσης των οδηγών που ήδη εφαρμόζεται και αφορά στην αμυντική οδήγηση, στη συμπεριφορά προς το επιβατικό κοινό και τη μέριμνα προς τα άτομα με κινητικές ανάγκες,  επισημαίνοντας παράλληλα τον κυρίαρχο στόχο που είναι η διασφάλιση προσωπικής σχέσης οδηγών και εργαζομένων με το επιβατικό κοινό.

Στην προτεραιότητα που πρέπει να δοθεί στη χρήση πράσινων οχημάτων και άλλων εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης για την προστασία του περιβάλλοντος έκανε λόγο η τ. υφυπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ Μαρίνα Χρυσοβελώνη, επισημαίνοντας παράλληλα τη σπουδαιότητα της εκπαίδευσης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης  των εργαζομένων στις οδικές επιβατικές μεταφορές ενώ καταληκτικά υπογράμμισε το σεβασμό που οφείλουμε και απαιτείται στα ΑμΕΑ στη χρήση των μέσων συγκοινωνίας .

Ο καθηγητής του Π.Θ. και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας Νικόλαος Ηλιού στο πλαίσιο της ομιλίας του με θέμα  «Οδική Ασφάλεια – Αμυντική Οδήγηση –  ο ρόλος του οδηγού λεωφορείου στην πρόληψη ατυχημάτων» αναφερόμενος στο ρόλο της αρχικής και της διά βίου εκπαίδευσης των οδηγών λεωφορείων επεσήμανε τη σημασία της ημερίδας καθώς όπως τόνισε ανάλογες δράσεις θα συμβάλλουν στην καθιέρωση της Δημόσιας Συγκοινωνίας ως ασφαλούς και αξιόπιστης αναδεικνύοντας τον πολύπλευρο ρόλο των αστικών συγκοινωνιών.

Η εκπαιδεύτρια Α΄ Βοηθειών  του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού – περιφερειακού τμήματος Βόλου, νοσηλεύτρια  Κυριακή Σαμίου – Χαρμάνη αναφέρθηκε στην αγαστή με τους εργαζομένους στο Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου, στο πλαίσιο της εκπαίδευσής τους για την παροχή Α΄Βοηθειών, δίνοντας παράλληλα το πλαίσιο δράσης του Ε.Ε.Σ. στο οποίο υπάγεται η Υπηρεσία Αγωγής Υγείας που περιλαμβάνει σχετικά προγράμματα και στοχεύει στην πρόληψη ατυχημάτων.

Παράλληλα η κα. Σαμίου –  Χαρμάνη εξήρε την πρωτοβουλία, υπογραμμίζοντας την ανάγκη συνεχούς εκπαίδευσης των εργαζομένων και της ευαισθητοποίησης των πολιτών.

Τέλος, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «Α για Α.Ε.» οικονομολόγος Γιώργος Βιλδιρίδης αναφέρθηκε αναλυτικά στην εκπαίδευση των οδηγών όσον αφορά τη συμπεριφορά σε ΑμΕΑ που αφορά στην κατάρτιση για ευαισθητοποίηση σε θέματα αναπηρίας και στην κατάρτιση για παροχή συνδρομής σε ΑμΕΑ συνδυάζοντας την ημέρα της διοργάνωσης καθώς η 3η Δεκεμβρίου έχει οριστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας.

Με την προτροπή για συνέχιση ανάλογων πρωτοβουλιών ο κ.Βιλδιρίδης δεν παρέλειψε να συγχαρεί τη διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου ευχόμενος να τύχει μιμητών για συνέχιση και εδραίωση ανάλογων πρωτοβουλιών.

siginonies-seminariosigiunonies-seminario2-1

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Φωτιά σε κάδο απορριμμάτων στη Ν.Ιωνία #κάδοςαπορριμμάτων - https://t.co/s4u6KJpi9Y -

  • Έκδοση διηγήματος Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη από τον Δήμο Σκιάθου #ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ - https://t.co/h0rUxNP2uL -

  • Αλλάζει η Πλατεία Πανεπιστημίου στο Βόλο #ΠλατείαΠανεπιστημίου - https://t.co/tlflENxplQ -

"Αλιεύοντας" την είδηση