Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Αρνούνται το διορισμό τους στις εκλογές παρά τα 1.053€ αποζημίωση!
Αρνούνται το διορισμό τους στις εκλογές παρά τα 1.053€ αποζημίωση!

Αρνούνται το διορισμό τους στις εκλογές παρά τα 1.053€ αποζημίωση!

Εντύπωση προκαλούν οι αυξημένες εξαίρεσης για τον διορισμό μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου ως δικαστικών αντιπροσώπων στις επικείμενες Αυτοδιοικητικές, αλλά και στις , λόγω και της πολύ ικανοποιητικής αποζημίωσης για τα σημερινά δεδομένα που ανέρχεται στα 117 ευρώ την ημέρα, για τουλάχιστον διάστημα 9 ημερών, ήτοι 1.053 ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου την 25 Απριλίου έληξε η προθεσμία που ίσχυε για την κατάθεση αιτήσεων συμμετοχής μελών του Συλλόγου ως δικαστικοί αντιπρόσωποι στις επερχόμενες εκλογές.

Από τα 550 συνολικά μέλη, τα 500 είχαν δυνατότητα διορισμού για δικαστικοί αντιπρόσωποι και υποβλήθηκαν 381 προτίμησης σε εκλογικά τμήματα διαφόρων περιοχών της ς, ενώ εντύπωση προξένησε το γεγονός της κατάθεσης συνολικά 102 αιτήσεων εξαίρεσης από τον διορισμό, την στιγμή που τα προηγούμενα χρόνια οι αντίστοιχες αιτήσεις δεν ξεπερνούσαν τις 40.

Σημειώνεται πως η ημερήσια αποζημίωση που θα δοθεί στον κάθε δικαστικό αντιπρόσωπο φτάνει τα 117 ευρώ, και στην ηπειρωτική οι ημέρες απασχόλησης του θα είναι το ελάχιστο εννιά, την στιγμή που στα νησιά των Βορείων Σποράδων, ένας δικηγόρος μπορεί να κερδίσει ακόμα και 1.404€, απασχολούμενος τρεις ημέρες παραπάνω.

Βέβαια τα έξοδα του θα είναι σαφώς μεγαλύτερα, αφού θα πρέπει να πληρώσει τη διαμονή του, τη του και τα εισιτήρια της ακτοπλοΐας.

Στο μεταξύ όπως εκτιμούν έγκυρες πηγές ο αριθμός των εκλογικών τμημάτων σε όλο το Νομό αναμένεται να φτάσει περίπου τα 700, από 300 που είναι τώρα, καθώς τα τμήματα που έχουν πάνω από 300 εγγεγραμμένους θα σπάσουν στο μισό, κάτι που πρόκειται να συμβεί κυρίως στο πολεοδομικό συγκρότημα.

Σημειώνεται πως ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων ο Δ.Σ.Β. θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα στη διοργάνωση δύο επιμορφωτικών σεμιναρίων για τους δικαστικούς αντιπροσώπους, ώστε να ενημερωθούν σφαιρικά για την όλη διαδικασία.

Συνεχίζεται η υποβολή υποψηφιοτήτων

Πέντε μεμονωμένοι υποψήφιοι και επτά συνολικά υπέβαλαν μέχρι χθες αργά το μεσημέρι αίτηση για συμμετοχή στις Δημοτικές Εκλογές στο Πρωτοδικείο του Βόλου, ενώ συνολικά από τη Μεγάλη Πέμπτη 25 Απριλίου όταν και ξεκίνησε η διαδικασία, έχουν καταθέσει αίτηση 26 συνολικά και ανεξάρτητοι υποψήφιοι.

Χθες η ώρα αιχμής ήταν από τις 10 έως και τις 12 το μεσημέρι, με τους περισσότερους όπως φαίνεται να περιμένουν την τελευταία ώρα για να τακτοποιηθούν, αφού η κίνηση γενικά μπορεί να χαρακτηριστεί μέχρι στιγμής ως υποτονική.

Υπενθυμίζεται πως η προθεσμία λήγει την ερχόμενη 5 Μαίου στις 12 τα μεσάνυχτα για όλους όσοι θέλουν να λάβουν μέρος στις εκλογές.

Στη συνέχεια τη Δευτέρα ή το αργότερο στις 7 του μήνα θα πραγματοποιηθεί στον Άρειο Πάγο η κλήρωση των δικαστικών αντιπροσώπων και μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας στο Πρωτοδικείο του Βόλου θα λάβει χώρα η κλήρωση των εφορευτικών επιτροπών.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση