Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Αρνούνται το διορισμό τους στις εκλογές παρά τα 1.053€ αποζημίωση!
Αρνούνται το διορισμό τους στις εκλογές παρά τα 1.053€ αποζημίωση!

Αρνούνται το διορισμό τους στις εκλογές παρά τα 1.053€ αποζημίωση!

Εντύπωση προκαλούν οι αυξημένες αιτήσεις εξαίρεσης για τον διορισμό μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου ως δικαστικών αντιπροσώπων στις επικείμενες Αυτοδιοικητικές, αλλά και στις , λόγω και της πολύ ικανοποιητικής αποζημίωσης για τα σημερινά δεδομένα που ανέρχεται στα 117 την ημέρα, για τουλάχιστον διάστημα 9 ημερών, ήτοι 1.053 .

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου την Μεγάλη Πέμπτη 25 Απριλίου έληξε η που ίσχυε για την κατάθεση αιτήσεων συμμετοχής μελών του Συλλόγου ως στις επερχόμενες εκλογές.

Από τα 550 συνολικά μέλη, τα 500 είχαν δυνατότητα διορισμού για και υποβλήθηκαν 381 αιτήσεις προτίμησης σε εκλογικά τμήματα διαφόρων περιοχών της Μαγνησίας, ενώ εντύπωση προξένησε το γεγονός της κατάθεσης συνολικά 102 αιτήσεων εξαίρεσης από τον διορισμό, την στιγμή που τα προηγούμενα χρόνια οι αντίστοιχες αιτήσεις δεν ξεπερνούσαν τις 40.

Σημειώνεται πως η ημερήσια που θα δοθεί στον κάθε δικαστικό αντιπρόσωπο φτάνει τα 117 , και στην ηπειρωτική οι ημέρες απασχόλησης του θα είναι το ελάχιστο εννιά, την στιγμή που στα νησιά των Βορείων Σποράδων, ένας δικηγόρος μπορεί να κερδίσει ακόμα και 1.404€, απασχολούμενος τρεις ημέρες παραπάνω.

Βέβαια τα έξοδα του θα είναι σαφώς μεγαλύτερα, αφού θα πρέπει να πληρώσει τη διαμονή του, τη διατροφή του και τα εισιτήρια της ακτοπλοΐας.

Στο μεταξύ όπως εκτιμούν έγκυρες πηγές ο αριθμός των εκλογικών τμημάτων σε όλο το Νομό αναμένεται να φτάσει περίπου τα 700, από 300 που είναι τώρα, καθώς τα τμήματα που έχουν πάνω από 300 εγγεγραμμένους θα σπάσουν στο μισό, κάτι που πρόκειται να συμβεί κυρίως στο πολεοδομικό συγκρότημα.

Σημειώνεται πως ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων ο θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα στη διοργάνωση δύο επιμορφωτικών σεμιναρίων για τους δικαστικούς αντιπροσώπους, ώστε να ενημερωθούν σφαιρικά για την όλη διαδικασία.

Συνεχίζεται η υποβολή υποψηφιοτήτων

Πέντε μεμονωμένοι και επτά συνολικά συνδυασμοί υπέβαλαν μέχρι χθες αργά το μεσημέρι αίτηση για συμμετοχή στις Δημοτικές Εκλογές στο του Βόλου, ενώ συνολικά από τη Μεγάλη Πέμπτη 25 Απριλίου όταν και ξεκίνησε η διαδικασία, έχουν καταθέσει αίτηση 26 συνολικά συνδυασμοί και ανεξάρτητοι .

Χθες η ώρα αιχμής ήταν από τις 10 έως και τις 12 το μεσημέρι, με τους περισσότερους όπως φαίνεται να περιμένουν την τελευταία ώρα για να τακτοποιηθούν, αφού η κίνηση γενικά μπορεί να χαρακτηριστεί μέχρι στιγμής ως υποτονική.

Υπενθυμίζεται πως η λήγει την ερχόμενη Κυριακή 5 Μαίου στις 12 τα μεσάνυχτα για όλους όσοι θέλουν να λάβουν μέρος στις εκλογές.

Στη συνέχεια τη Δευτέρα ή το αργότερο στις 7 του μήνα θα πραγματοποιηθεί στον Άρειο Πάγο η των δικαστικών αντιπροσώπων και μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας στο του Βόλου θα λάβει χώρα η των εφορευτικών επιτροπών.

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εκατοντάδες Βολιώτισσες και Βολιώτες στο Walk For Freedom - https://t.co/a0g47hNU75 -

  • Η πορεία των εσόδων θα καθορίσει το Κοινωνικό μέρισμα 2019 #Κοινωνικόμέρισμα2019 - https://t.co/iu6PbJeqr7 -

  • Τέσσερα νέα έργα για την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας - https://t.co/1ZewyuMSF1 -

"Αλιεύοντας" την είδηση