Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Αρνητικό το Δημοτικό συμβούλιο Βόλου στην απομάκρυνση του στρατοπέδου Γεωργούλα
Αρνητικό το Δημοτικό συμβούλιο Βόλου στην απομάκρυνση του στρατοπέδου Γεωργούλα

Αρνητικό το Δημοτικό συμβούλιο Βόλου στην απομάκρυνση του στρατοπέδου Γεωργούλα

Τη μη απομάκρυνση του στρατοπέδου Γεωργούλα αποφάσισε ομόφωνα σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, τονίζοντας ότι αυτά που προβλέπει το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, είναι σε περίπτωση που απομακρυνθεί να μετεγκατασταθεί εντός της Μαγνησίας, ενώ εκδόθηκε ομόφωνο ψήφισμα με το οποίο ζητείται να μη ληφθεί καμία απόφαση χωρίς να έχει λάβει θέση ο δήμος.

Το θέμα τέθηκε μετά από επερώτηση του συμβούλου της ” ΔΥΝΑΜΗΣ ΒΟΛΟΥ” Αρ. Δουλόπουλου αλλά και ψηφίσματος που έφερε η δημοτική αρχή με αφορμή δημοσιεύματα για μεταφορά του στρατοπέδου στην Αυλώνα και επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές.

Ο ασκών χρέη δημάρχου Θάνος Θεοδώρου επισήμανε ότι ποτέ δεν διαψεύστηκαν επί της ουσίας τα δημοσιεύματα και τόνισε ότι σε οποιαδήποτε περίπτωση το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να πάρει θέση και να ζητήσει να ερωτηθεί σε περίπτωση απομάκρυνσής του. “

Η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Φωτεινή Κοκκινάκη, επισήμανε ότι δεν τίθεται θέμα αυτή τη στιγμή απομάκρυνσης του στρατοπέδου. Υπενθύμιζε ότι στο Γ.Π.Σ. υπάρχει σχεδιασμός στο σημείο να γίνει εμπορικό εκπαιδευτικό κέντρο και μεγάλος χώρος πρασίνου.

Επίσης είπε ότι και η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ αλλά κι οι τρεις βουλευτές διαβεβαιώνουν σε κοινή δήλωση ότι δεν υφίσταται θέμα απομάκρυνσης του στρατοπέδου, ενω τόνισε ότι εκείνη διαχρονικά τάσσεται υπέρ απομάκρυνσης του στρατοπέδου από το κέντρο της Ν. Ιωνίας, αλλά μετεγκατάστασής του σε άλλο χώρο εντός νομού και εντός Καλλικρατικού δήμου Βόλου. “Όλα τα άλλα αποτελούν σπέκουλα και κουβέντα να κάνουμε”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργ. Πατσιαντάς ανεφερε ότι εάν το στρατόπεδο απομακρυνθεί από την καρδιά της πόλης πρέπει ο χώρος να αποδοθεί στο δήμο για τις χρήσεις που έχουν σχεδιαστεί και φυσικά να μετεγκατασταθεί εντός του Νομού ή και του Καλλικρατικού Δήμου.

Η επικεφαλής της “Επιλογής Ευθύνης” Νατάσσα Οικονόμου είπε ότι η απομάκρυνση του στρατοπέδου αποτελούσε πάγιο αίτημα του δήμου Ν. Ιωνίας και ότι προβλέπονται νέες χρήσεις στο Γ.Π.Σ. Εξήγησε όμως ότι τότε ήταν “εποχές ευμάρειας. Σήμερα δεν νομίζουμε ότι υπάρχει κάποιος που θα συνηγορούσε σε μια τέτοια απόφαση καθώς δεν συμφέρει οικονομικά την πόλη. Συμφωνούμε να να παγώσει η διαδικασία αυτή και θα ανοίξει το θέμα, το δημοτικό συμβούλιο, όταν το κρίνει”. Επιπλέον κατήγγειλε δήλωση του βουλευτής Μαγνησίας της Χρ. Αυγής, Παν. Ηλιόπουλου ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει στο χώρο να δημιουργήσει Κέντρο Μεταναστών. “Καταγγέλλουμε αυτή τη δήλωση γιατί τη θεωρούμε ρατσιστική” είπε χαρακτηριστικά.

Ο επικεφαλής της “Δύναμης Βόλου” Μιχ. Μιτζικός τόνισε ότι το θέμα είναι μόνιμα ανοιχτό σε υπηρεσιακό επίπεδο, αλλά σε πολιτικό επίπεδο συζητείται και τόνισε ότι η πόλη ωφελείται τουλάχιστον κατά ένα εκ. ευρώ κάθε μήνα.

“Για σχεδιασμό εκ του πονηρού” έκανε λόγο ο Τέλης Δουλόπουλος. “Το σχεδιάζουν να γίνει είναι σίγουρο. Δεν δίνουν ξεκάθαρη απάντηση. Απαντούν ότι για την ώρα δεν έχει εγκριθεί. Στηλιτεύω και το πως χειρίζονται το θέμα οι τοπικοί βουλευτές”.

Τέλow, ο Απ. Νάνος της ΛΑΣ τόνισε ότι η κυβέρνηση “μας κατάντησε να λέμε να μείνει το στρατόπεδο για να στηρίζει την τοπική οικονομία. Αυτή την ανάπτυξη στηρίζετε όλοι σας. Εμείς πιστεύουμε και θα πρέπει δημοτική αρχή να διεκδικήσει μεταφορά του στρατοπέδου όπως είχε σχεδιαστεί τότε, μέσα στο Νομό. Όχι να πάει στην Αυλώνα”.

Συστράτευση με την ΚΕΔΕ για τα «κόκκινα δάνεια»

Eν τω μεταξύ, την αντίθεσή τους στην πρόταση του Δήμου Βόλου, για δημιουργία εταιρείας ειδικού σκοπού που θα ζει τα «κόκκινα δάνεια» των συμπολιτών, εξέφρασαν οι μειοψηφίες στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, καλώντας τον Δήμο να συστρατευθεί με τις προτάσεις της ΚΕΔΕ.

Ο Θαν. Θεοδώρου, αναφέρθηκε στην πρόταση για την εταιρεία ειδικού σκοπού και πρόσθεσε ότι πρέπει να εξεταστεί αν μπορεί να γίνει νομοθετική ρύθμιση. «Είμαστε ξεκάθαροι ότι πρόκειται για ανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκη».

Ο Μαργ. Πατσιαντάς, διαφώνησε με την πρόταση της Δ.Α., αναφέρθηκε στις θέσεις της ΚΕΔΕ, καλώντας τον Δήμο να ευθυγραμμιστεί με τις θέσεις της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και σημείωσε: «Εμείς ακολουθούμε το ομόφωνο ψήφισμα της ΚΕΔΕ κι όχι την δική σας πρόταση και πιστεύουμε ότι επειδή το 2018 θα έρθει ένα κοινωνικό τσουνάμι στην πατρίδα μας εξαιτίας των δεσμεύσεων που προκύπτουν από τα μνημόνια κι επειδή σε αυτό το τσουνάμι η αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να μείνει απαθής και να έχει απλά μια συμμετοχή, αλλά πρέπει να διαμορφώσει ευρύτατη κοινωνική συμμαχία και κοινωνικό κίνημα. Να αναλογιστούμε τι μας περιμένει. Καλό θα ήταν να πάμε με την ΚΕΔΕ κι αν ολιγωρήσει εδώ είμαστε να την τσιγκλάμε».

Η επικεφαλής της α' ελάσσονος μειοψηφίας Νατάσσα Οικονόμου έκανε λόγο για ιδιαίτερα ευαίσθητο ζήτημα, γι' αυτό όπως είπε, πρέπει να αντιμετωπιστεί με την ανάλογη σοβαρότητα που δεν δείχνεται με την πρόταση που καταθέτει η Δ.Α. και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι δεν συμπεριλαμβάνεται μέσα στην ημερήσια διάταξη, αλλά έρχεται εκτός ημερησίας με μία εισήγηση – προσχέδιο.
Μάλιστα χαρακτήρισε τυην πρόταση έκθεση ιδεών επισημαίνοντας ότι «δεν υπάρχει έρευνα και μελέτη με στοιχεία. Η ΚΕΔΕ, έχει βγάλει ομόφωνη απόφαση και το μοντέλο της Κύπρο που θέλετε να συμπεριλάβετε, το αναφέρει η ΚΕΔΕ. Στην ουσία κάνετε εμπόριο ελπίδας. Ξέρετε ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Ας είμαστε σοβαροί. Εμείς θεωρούμε ότι θα πρέπει ως Δήμος να πάμε με την απόφαση της ΚΕΔΕ, που έχει πέντε προτάσεις που είναι υλοποιήσιμες και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας».

Ο επικεφαλής της β' ελάσσονος μειοψηφίας Μιχ. Μιτζικός, χαρακτήρισε θετικό ότι έρχεται ένα τέτοιο θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και γίνεται συζήτηση για ένα τέτοιο σοβαρό θέμα. Ωστόσο -όπως ανέφερε- «υπάρχουν θέματα που άπτονται και τους οικονομικού και νομοθετικού πλαισίου, πως μπορεί να διαμορφωθεί μια τέτοια εταιρεία.

Είναι θετικό που θέσατε στο τραπέζι αυτό το ζήτημα, αλλά πρέπει να είμαστε πραγματιστές, αυτή την προσθήκη που είπε ο κ. Θεοδώρου να ζει ο ίδιος ο οφειλέτης το δάνειο, είναι από τα πιο σημαντικά.

Πολιτικά δεν είναι άσχημη η πρωτοβουλία, αλλά ουσιαστικά πρέπει να κινούμαστε σε πλαίσιο που δεν θα δημιουργούνται εντυπώσεις». Επίσης χαρακτήρισε αόριστη την εισήγηση και ζήτησε να γίνει ρητή αναφορά στην απόφαση της ΚΕΔΕ Δεν μπορούμε να λέμε ότι θα δημιουργήσουμε μια τράπεζα δημοτική που θα διαχειρίζεται κόκκινα δάνεια

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ δήλωσε -μεταξύ άλλων- ότι «Την ώρα που οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και τα λαϊκά νοικοκυριά εκβιάζονται για να σώσουν το κεραμίδι τους εμφανίζοντας σωτήρες της ελληνικής κοινωνίας, χωρίς οργανωμένη σύγκρουση με τη λαϊκή πολιτική που υπηρετείτε. Παίζετε το παιχνίδι των funds» και πρότεινε να διεκδικηθεί η διαγραφή των χρεών αυτών που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν.

Ο ανεξάρτητος σύμβουλος Θεολ. Διαμαντένιας, άσκησε κριτική για το γεγονός ότι ένα τέτοιο θέμα δημοσιοποιήθηκε πριν έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου. «Ξέρετε πόσοι πανηγυρίζουν και στηρίξαν τις ελπίδες του σε αυτό που δημοσιοποιήθηκε;» διερωτήθηκε και συνέχισε λέγοντας: «Όταν δεν μπορούμε να διαχειριστούμε ένα θέμα, χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Το να πουλάμε φρούδες ελπίδες σε τέτοιες εποχές είναι τραγικό και θα ήθελα να ήξερα ποιος είναι ο εμπνευστής αυτής της πρότασης που ξέρει εκ των προτέρων ότι δεν μπορεί να υλοποιηθεί».

Η ανεξάρτητη σύμβουλος Φωτεινή Κοκκινάκη, κάλεσε τη Δημοτική Αρχή να αποδεχτεί την ομόφωνη απόφαση της ΚΕΔΕ και εκεί να προχωρήσει, ενώ δριμεία κριτική άσκησε ο ανεξάρτητος σύμβουλος Κ. , που ανέφερε- μεταξύ άλλων- ότι ποτέ δεν στηρίχτηκαν από την Δημοτική Αρχή οι όποιες αντιδράσεις γίνονται στα Ειρηνοδικεία, συμπληρώνοντας:«Η δημαγωγία και ο λαϊκισμός έχουν ορισμένα περιθώρια.

Το να παίζεις και να κάνεις εμπόριο ελπίδας, είναι πολιτικός σαδισμός και είναι πολύ κακό όταν ο πολιτικός σαδισμός ασκείται από Δ.Α. που ξέρει ότι δεν υπάρχει κανένα νομικό ή θεσμικό πλαίσιο για να κατοχυρώσει τη δέσμευσή της. Το να παίζεις με τον πόνο και την αγωνία με τον άνθρωπο που μπορεί να χάσει το σπίτι του είναι ντροπή και πάρτε πίσω την εισήγηση».

Ένταση για Καραμπατζάκη και Χριστουγεννιάτικο χωριό

Ένταση προκλήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, με αφορμή την ενημέρωση του σώματος από τον ασκουύντα χρέη Δημάρχου Θ. Θεοδώρου, για τη στάση των μειοψηφιών σχετικά με το Χριστουγεννιάτικο χωριό στην πλατεία Ρ. Φεραίου και το έργο στην Καραμπατζάκη.

Ο Θ. Θεοδώρου άφησε αιχμές για τη στάση των μειοψηφιών, όσον αφορά στην παρουσία τους στα Δημοτικά Συμβούλια, επισημαίνοντας ότι «στις τελευταίες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου είχαμε το φαινόμενο να αποχωρούν. Εδώ μέσα θα κριθούμε όλοι με τα όσα λέμε και τις πράξεις μας».

Μάλιστα έθεσε θέμα για την προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που απαξιώθηκε-όπως είπε- από τις αολιτεύσεις, σχετικά με την λειτουργία Χριστουγεννιάτικου χωριού.

Σχολιάζοντας ανακοίνωση της «Επιλογής Ευθύνης» για ποιο λόγο δεν κάνει διαγωνισμό η Δημοτική Αρχή για το Χριστουγεννιάτικο χωριό, είπε «θα σας γυρίσω στο 2012. Σύμφωνα με την 767/2012 απόφαση για παραχώρηση χώρου για χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις ότι μπορεί να εκμισθώνει για τρεις μήνες χώρους αφού αξιολογήσει το περιεχόμενο των εκδηλώσεων. Για τρεις μήνες τότε, όφελος 9.000 ευρώ. Για 40 ημέρες εμείς τις δύο χρονιές 20.000 ευρώ το όφελος του Δήμου. Άρα είναι λάθος να μας εγκαλείτε για ενέργειες που ήδη έχετε κάνει. Ρωτήστε τον εαυτό σας γιατί δεν κάνατε διαγωνισμό».

Επίσης αναφέρθηκε στις εργασίες στην οδό Καραμπατζάκη κι απευθυνόμενος προς τον κ. Πατσιαντά είπε: «ενώ στην ΕΠΖ, ψηφίσατε την μεταφύτευση των συγκεκριμένων δένδρων, όταν ήρθε στο Συμβούλιο η ώρα της ψήφισης για τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό, αποχωρήσατε κι όταν ήρθα στο χώρο σας είδα εκεί να διαμαρτύρεστε κι εσείς. Κι εσείς οφείλετε να δώσετε απάντηση κι επειδή είστε επικεφαλής, πρέπει να είστε προσεκτικός».

Όσον αφορά το έργο, ξεκαθάρισε ότι θα γίνει γιατί «το θέλει η πλειοψηφία. Γνωρίζετε όλες τις αντιδράσεις που έγιναν το τελευταίο διάστημα. Η κα. Κοκκινάκη γνωρίζει πολύ καλά γιατί ήμασταν μαζί στην και τη σεβαστήκαμε. Εκτός αν έχετε να μας προσκομίσετε δικαστική απόφαση αν έχει βγει. Αλλά πλειοψηφία δεν είναι 50 πολίτες που εμφανίζονται είτε στ' Αστέρια Αγριάς κι όπου η Δ.Α. έχει να κάνει κάποιο έργο.

Συ να ζητήσουν αυτοί που δένονταν στα δένδρα στα Αστέρια Αγριάς και πλέον η πραγματικότητα τους διαψεύδει. Είμαστε υπέρ της νομιμότητας και σεβόμαστε τις αποφάσεις και σας καθιστούμε υπεύθυνους ειδικά εσάς (προς την πλευρά των έξι ανεξαρτήτων) που υποκινείτε».

Στο σημείο εκείνο ο Κ. , κάλεσε τον Θ. Θεοδώρου να είναι προσεκτικός γιατί η λέξη υποκινητής επισείει ακόμη και μήνυση με τον δεύτερο να ανασκευάζει και να κάνει λόγο για «πρωταγωνιστής», διευκρινίζοντας ότι το έργο θα γίνει.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μ. Πατσιαντάς, εξήγησε ότι «επίμονα ρωτούσα τον κ. Σταυρίδη αν θα διασφαλιστούν κάποιες δεσμεύσεις για μεγάλη ανάπλαση πρασίνου και κάποιες άλλες δεσμεύσεις. Κωλοτούμπες δεν έχω κάνει στη ζωή μου. Όλο αυτό το έργο απαιτεί χρηματοδότηση, να γνωρίζουμε την πηγή χρηματοδότησης, μελέτες. Στην πορεία είδα ότι με τον τρόπο που πάτε να κάνετε το έργο, με τον τσαμπουκά και το νταηλίκι και φάνηκε ότι θέλετε να κάνετε μια αρτηρία χωρίς τις προϋποθέσεις που έθετα εγώ. Αν ήσασταν σώφρονες θα περιμένατε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Γιατί αν με τον τσαμπουκά διαμορφώσετε τετελεσμένα γεγονότα θα δημιουργήσετε αντιδράσεις».

Ο πρόεδρος του Σώματος Γ. απάντησε ότι οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου δεν είναι τσαμπουκάς.

Η επικεφαλής της α' ελάσσονος μειοψηφίας Νατάσσα Οικονόμου, για τα δύο ζητήματα που έθεσε ο κ. Θεοδώρου, ανέφερε: «Ενοχληθήκατε από την στάση των μειοψηφιών. Επιμένουμε στην ερώτησή μας. Θα μπορούσατε να κάνετε τους διαγωνισμούς» εξηγώντας ότι ούτε ο χώρος ούτε το μέγεθος της εγκατάστασης ήταν ίδιοι το 2012 με τώρα, δεν υπήρχε παραγωγική δραστηριότητα κι όπως συμπλήρωσε «Ήμασταν απολύτως συνεπείς στο άρθρο. Εσείς δεν ήσασταν. Μην προσπαθείτε να παραπλανήσετε το σώμα. Κι αφού ξεκινάτε από αρχή χρονιάς τι σας εμποδίζει εσάς να κάνατε διαγωνισμούς; Οι αολιτεύσεις δεν θα έρχονται εδώ για να κάνουν τις γλάστρες».

Για το έργο στην οδό Καραμπατζάκη ανέφερε ότι η παράταξη έχει εκφράσει τις αντιδράσεις. «Πάτε να κάνετε μίνι περιφερειακό, με χρήματα από την συντήρηση κι επιμένετε χωρίς να έχετε τίποτα έτοιμο, με αυταρχισμό και φασαρίες» είπε και κάλεσε τη Δ.Α. ξανασκεφτεί τον τρόπο λειτουργίας της.

Ο επικεφαλής της β' ελάσσονος μειοψηφίας Μιχ. Μιτζικός, για το Χριστουγεννιάτικο πάρκο, είπε ότι πρέπει να αποτελεί εξαίρεση η απευθείας ανάθεση. «Άλλα πράγματα για τα Χριστούγεννα τα προγραμματίζετε πριν μήνες και τέτοια ζητήματα τα αφήνετε τελευταία στιγμή κι έχουμε το ζήτημα με την Αποκεντρωμένη. Εμείς δεν θα νομιμοποιήσουμε επουδενί τις απευθείας αναθέσεις. Αλλά η σκοπιμότητα μπορεί να είναι θετική αλλά ο τρόπος δεν είναι αυτός που πρέπει να είναι και είναι τρίτη χρονιά» είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στο έργο της Καραμπατζάκη, επεσήμανε ότι στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, η παράταξη έκανε επικοδομητική πρόταση και πρότεινε αφού δεν υπάρχει αντικειμενική ανάγκη να σπάσει το πλακόστρωτο, να μείνει ως έχει και να υπάρχει διέλευση αυτοκινήτων με 15 χλμ και να διασφαλίζεται και η διέλευση αυτοκινήτων και η ασφάλεια και ποιότητα ζωής των πολιτών.

Η ανεξάρτητη σύμβουλος Φωτεινή Κοκκινάκη, ανέφερε ότι το ΣτΕ έχει προγραμματίσει για τις 24 Φεβρουαρίου να εξετάσει την υπόθεση και έχουν κατατεθεί ασφαλιστικά μέτρα κι αναμένεται η έκδοση προσωρινής διαταγής, τονίζοντας ότι οι δημοκρατικές διαδικασίες πρέπει να τηρούνται απ' όλες τις πλευρές.

Τέλος και ο ανεξάρτητος σύμβουλος Κ. Γαργάλας, απευθυνόμενος προς τον κ. Θεοδώρου απάντησε: «όσο είναι δική σας υποχρέωση να είστε νόμιμοι, άλλο τόσο είναι δική μου υποχρέωση να ρωτώ αν το έργο είναι νόμιμο και να ενημερώνω τους πολίτες κι ήταν υποχρέωσή μου να ρωτήσω σε ποιον κωδικό χρεώνονται οι όποιες εργασίες και να ενημερώσω τον κόσμο ότι δεν υπάρχει κωδικός. Έχουμε μια Δ.Α. που δεν δυσκολεύεται να χρησιμοποιήσει το ψέμα όπως στα Αστέρια Αγριάς».

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γ. υπογράμμισε ότι οι αποφάσεις πρέπει να γίνονται σεβαστές κι όπως συμπλήρωσε «Κάποιοι ξαπλώσανε στα μηχανήματα κι όποιοι τα υποκινούν είναι ντροπή κι απαράδεκτα πράγματα. Έχετε μεγάλο μερίδιο ευθύνης όποιοι κινείστε με αυτό τον τρόπο. Είστε μια απομονωμένη ομάδα και δεν εκφράζετε το δημοκρατικό αίσθημα μιας πόλης».

Δωρεά Χαρ.Τσιμά για το Πολυδύναμο Κοινωνικό Κέντρο Βόλου

Το Δημοτικό Συμβούλιο τέλος, έλαβε ομόφωνη απόφαση περί αποδοχής αιτήματος για δωρεά μελέτης για την κατασκευή του έργου “Πολυδύναμο Κοινωνικό Κέντρο Βόλου”.

Ο εκτελών χρέη δημάρχου Θάνος Θεοδώρου, ευχαρίστησε τον κ.Τσιμά για τις δωρεές που έκανε στην πόλη και τη βοήθειά του.

Ο ίδιος είπε ότι ο Δήμος θα αποδεχτεί τη δωρεά της μελέτης και ενημέρωσε ότι ο κ. Τσιμάς του αποκάλυψε, πριν φύγει για την Αιθιοπία, ότι θα προχωρήσει και στη δωρεά του εξοπλισμού για το Κοινωνικό Κέντρο.

Ο ασκών χρέη δημάρχου δεσμεύτηκε ότι ο Δήμος θα εξασφαλίσει την ανέγερση του κέντρου με ιδίους πόρους.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση