Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Αρνητική λόγω ανταγωνισμού η γνωμοδότηση για μονάδα παραγωγής RDF 
Αρνητική λόγω ανταγωνισμού η γνωμοδότηση για μονάδα παραγωγής RDF 

Αρνητική λόγω ανταγωνισμού η γνωμοδότηση για μονάδα παραγωγής RDF 

Αρνητική  λόγω ανταγωνισμού  ήταν η γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου σήμερα  για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, μονάδας που εδρεύει στην Α' ΒΙΠΕ Βόλου, παράγει RDF και θέλει να αυξήσει τη δυναμικότητά της από τους 70 στους 400 τόνους ετησίως.

Το Δημοτικό Συμβούλιο κλήθηκε να λάβει  απόφαση  έκφρασης γνώμης επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τη δραστηριότητα «Εγκατάσταση προσωρινής αποθήκευσης στερεών μη επικίνδυνων αποβλήτων ( R12, R13) – επεξ θειϊκού σιδήρου» της εταιρείας REWASTE IKE, που βρίσκεται στην Α΄ΒΙΠΕ του Δήμου Βόλου.

Ο δήμαρχος Αχ. Μπέος είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν είμαστε κατά του RDF γιατί κάνει καλό στο περιβάλλον, αλλά θα είναι ανταγωνιστής στη μονάδα που θέλει να κατασκευάσει ο Δήμος για παρ SRF».

Ο ίδιος  χαρακτήρισε θέατρο του παραλόγου το θέμα που πρόσφατα πέρασε από την Περιφέρεια και είπε ότι πρόκειται για μια εταιρία στην Α' ΒΙΠΕ που παράγει RDF 70 τόνους ετησίως και τώρα ζητάει να ανεβάσει την παρ στους 400 τόνους.

«Εμείς δεν είμαστε αντίθετοι στην παραγωγή RDF, γιατί κάνει καλό στο περιβάλλον και αναμένουμε στο επόμενο διάστημα την απόφαση για την κατασκευή της ομάδας διαχείρισης απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Βόλου», τόνισε και πρότεινε στο σώμα να μην εγκριθεί η ΜΠΕ της εταιρίας «γιατί δεν είναι δυνατόν να δουλεύει μια μονάδα ανταγωνιστική προς τη μονάδα του Βόλου».

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Ριζόπουλος ανέφερε ότι πρόκειται για μια ακόμη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων και πέρα από τη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων έχουμε άλλη μια μονάδα που θα συγκεντρώνει σκουπίδια απ' όλη την Ελλάδα για καύσιμα για τη βιομηχανία. «Υπάρχει ευθύνη στη Δ.Α. γιατί ο Βόλος μετατρέπεται σε αποτεφρωτήρα απορριμμάτων που όταν καίγονται είναι καρκινογόνα και ζητάμε να σταματήσει», τόνισε.

Απαντώντας   ο Αχ. Μπέος ανέφερε ότι, σύμφωνα με τους επιστήμονες, όταν το δευτερογενές καύσιμο καίγεται στους χιλιάδες βαθμούς δεν βγαίνει τίποτα στην ατμόσφαιρα.

Μέσω τηλεδιάσκεψης οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου

Να οργανωθούν οι υπηρεσίες του Δήμου, έτσι ώστε οι επόμενες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, να πραγματοποιηθούν μέσω τηλεδιάσκεψης, ζήτησε ο δήμαρχος Βόλου  , στη σημερινή του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου.

Οι παρατάξεις της Νάνσυς Καπούλα και του Ιάσονα Αποστολάκη με έγγραφά τους, γνωστοποιούσαν ότι δεν θα παρευρεθούν στη καθώς η αίθουσα του Συμβουλίου, δεν πληροί τις προδιαγραφές, χαρακτηρίζοντας ανεπίτρεπτο να μην μεριμνά η Δημοτική Αρχή και να καλεί σε διά ζώσης συνεδρίαση, ζητώντας την εφαρμογή τηλεδιάσκεψης

Ο επικεφαλής της παράταξης “Βόλος Ανατροπή Δημιουργία” Απ. Παπαδούλης είπε από την πλευρά του ότι το πρόβλημα είναι σοβαρό κι απ' ό,τι φαίνεται θα σοβαρεύει περισσότερο, ζητώντας από τον Δήμο να μπει στη νέα εποχή της τηλεδιάσκεψης, καθώς όπως είπε “μπαίνουμε σε μια περίοδο ρίσκο”. Με την τοποθέτηση αυτή, συμφώνησε ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Ριζόπουλος, προσθέτοντας ότι το σύστημα τηλεδιάσκεψης απαιτεί υποδομή και πρέπει να ετοιμαστεί.

Ο δήμαρχος ζήτησε από τις υπηρεσίες, το επόμενο Δ.Σ. να υπάρξει τεχνική οργάνωση από τους αρμόδιους και να στηθεί μια ηλεκτρονική πλατφόρμα για επικοινωνία μέσω τηλεδιάσκεψης, εκτιμώντας ωστόσο ότι τηρούνται οι αποστάσεις στην αίθουσα.

Κρίθηκε κατάλληλο το οικόπεδο της Στέγης Ανηλίκων

Αχ. Μπέος: Έγινε το πρώτο βήμα για το Δικαστικό Μέγαρο

Η απόφαση για κατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως πριν ένα περίπου μήνα και το πρώτο βήμα έγινε επί ημερών της παρούσας Δημοτικής Αρχής δήλωσε ο δήμαρχος Αχ. Μπέος, ενημερώνοντας το Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ τόνισε ότι η υπηρεσία του υπουργείου έκρινε κατάλληλο το οικόπεδο της Στέγης Ανηλίκων που πρότεινε ο Δήμος, στη Ν. Ιωνία.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν σύμβουλοι της πλειοψηφίας, της Β' ελάσσονος μειοψηφία και ΛΑΣ.

Η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν διαμορφωμένη με δύο κενές θέσεις ανάμεσα στους δημοτικούς συμβούλους και στα έδρανα κάθισαν 17 σύμβουλοι όλων των παρατάξεων.

Με αφορμή ερώτηση της ΛΑΣ για το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου, ο δήμαρχος είπε ότι πριν περίπου ένα μήνα δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση για ανέγερση του Δικαστικού Μεγάρου και το οικόπεδο της Στέγης Ανηλίκων κρίθηκε κατάλληλο από τις υπηρεσίες. Το έργο, ανέφερε παίρνει σάρκα και οστά.

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απόστολος Ριζόπουλος αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα που τόνιζαν ότι το οικόπεδο είναι ακατάλληλο και πως πρέπει ο Δήμος να προτείνει άλλο ακίνητο, ενώ ζήτησε το έργο να μην γίνει μέσω ΣΔΙΤ, αλλά από κρατικούς πόρους.

Απαντώντας ο δήμαρχος είπε ότι το θέμα του Δικαστικού Μεγάρου συζητήθηκε και εγκρίθηκε στη Βουλή, η απόφαση δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ και «το έργο γίνεται επί των ημερών μας». Αν το προτεινόμενο οικόπεδο δεν τηρεί τις προϋποθέσεις, ο Δήμος είναι διατεθειμένος να παραχωρήσει άλλο οικόπεδο, τόνισε.

Παραχώρηση ακινήτων με προϋποθέσεις

ια παραχώρηση δημοτικών ακινήτων, με αφορμή την εκμίσθωση του κέντρου αντισφαίρισης Ν. Ιωνίας, ο δήμαρχος εξήγησε ότι υπάρχει ένα τένις κλαμπ που μισθώνει επιχειρηματίας από τον Δήμο και περιλαμβάνει πέντε γήπεδα, αποδυτήρια και καφέ.

«Τα γήπεδα είναι διαλυμένα, με φώναξαν για να δω σε κατάσταση είναι γιατί ο Δήμος πρέπει να τα αλλάξει. Το κόστος είναι περίπου 220.000 € και θεώρησα σωστό να τα πάρει όποιος θέλει με κανόνες, να τα ανακατασκευάσει και να αποδώσει τα δύο γήπεδα στο κοινό χωρίς συνδρομή. Αυτή είναι η πρόταση της Δημοτικής Αρχής και αναμένει επενδυτή» είπε.

Για το πάρκιγκ της οδού Φιλελλήνων, ο δήμαρχος είπε ότι τα χρήματα που ξόδεψε ο Δήμος θα γυρίσουν στο δημοτικό μετά από 15-20 χρόνια  και για την Πλαζ των Αλυκών είπε ότι παραχωρήθηκε με προϋποθέσεις ώστε οι ντόπιοι να μπαίνουν χωρίς αντίτιμο και να γίνουν επενδύσεις από τον ανάδοχο.

Ο επικεφαλής της β' ελάσσονος μειοψηφίας Απ. Παπαδούλης τόνισε ότι τα από το πάρκιγκ της Φιλελλήνων έπρεπε να είναι περισσότερα από τις 360.000 € ετησίως που ζητά ο Δήμος και είπε ότι ο Δήμος έπρεπε να έχει τη δική του οικονομοτεχνική μελέτη.

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Ριζόπουλος τόνισε ότι όταν οι πληρώνουν ένα έργο μια φορά, εάν παραχωρείται σε ιδιώτη το πληρώνουν άλλη μια φορά μέσω των συνδρομών και επιβαρύνεται διπλά η λαϊκή οικογένεια.

Οι εγκαταστάσεις πρέπει να παραχωρούνται δωρεάν για το τένις και με συμβολικό αντίτιμο για το πάρκιγκ, τόνισε.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση