Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Αρνητικές οι μειοψηφίες στο κόψιμο δένδρων στην οδό Ζάχου
Αρνητικές οι μειοψηφίες στο κόψιμο δένδρων στην οδό Ζάχου

Αρνητικές οι μειοψηφίες στο κόψιμο δένδρων στην οδό Ζάχου

Αρνητικές ήταν οι στη σημερινή του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου για την κοπή περίπου 35 δένδρων στην οδό Ζάχου.

Η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νάνσυ Καπούλα, έκανε λόγο για ελλιπή  εισήγηση, επισημαίνοντας ότι θα μπορούσε να είναι πιο επεξηγηματική, ενώ χαρακτήρισε γενική και αόριστη τη λέξη αντικατάσταση. Μάλιστα σε αναφορά του κ. Μουλά για την υπηρεσία πρασίνου ότι έχει διατελέσει τόσο ο ίδιος όσο και ο πατέρας της κ. Καπούλα αντιδήμαρχοι πρασίνου, η κ. Καπούλα τόνισε ότι η υπηρεσία πρασίνου δεν επιδεικνύει τον ίδιο ζήλο όπως στο παρελθόν οι δύο προαναφερθέντες.

Από την πλευρά της η σύμβουλος της α' ελάσσονος μειοψηφίας Αφροδίτη Γάντζου, πρότεινε τη δημιουργία ενός δημοτικού υ, ενώ ο επικεφαλής της β' ελάσσονος μειοψηφίας Απ. Παπαδούλης, διερωτήθηκε πότε αντιλήφθηκαν ότι τα δένδρα είναι “άρρωστα” και πρέπει να κοπούν.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Ριζόπουλος, πρότεινε να γίνει κλάδεμα των δένδρων σταδιακά και αποκατάστασή τους.

Ο Θ. , έφερε ως παράδειγμα τα έργα ανάπλασης που επίκεινται στην περιοχή των Παλαιών και ότι οι καταστηματάρχες είναι αρνητικοί στο πράσινο, επαναλαμβάνοντας τη θέση της Δημοτικής Αρχής, ότι όπου μπορεί θα προσθέτει πράσινο. “Ας αναγνωρίσουμε ότι δεν είχαμε θέματα στην πόλη από πτώσεις δένδρων στην ” είπε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Πολυχρονίδης, γεωπόνος στην υπηρεσία πρασίνου, ανέφερε ότι λόγω των εκσκαφών και των εργασιών στα πεζοδρόμια της Ζάχου, θα υπάρξει μεγαλύτερος κίνδυνος από τα δένδρα, προσθέτοντας ότι πρόκειται για δένδρα πολλών ετών, τα οποία θα αντικατασταθούν, γιατί αν κάνει συμβεί μετά, θα είναι υπόλογοι οι ίδιοι.

Κακοκαιρία

Στην αρχή της συζήτησης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου , αναφέρθηκε στην κακοκαιρία “Μήδεια” ενώ σε σχόλιο του επικεφαλής της ΛΑΣ για παράπονα στις γειτονιές και την στα σχολεία, ο κ. Μουλάς του απάντησε ότι “μόνο συχχαρητήρια υπάρχουν και έπαινοι στην Δημοτική Αρχή. Μην παραποιείτε την πραγματικότητα,  να μιλάτε με μεγαλύτερη υπευθυνότητα και σοβαρότητα”.

Στη , εγκρίθηκε και ο Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ), με τον επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Ριζόπουλο, να κάνει λόγο για ένα σοβαρό ζήτημα, τονίζοντας την ανάγκη  να λειτουργήσει απρόσκοπτα και με μόνιμο προσωπικό και να μην εξαρτάται από προγράμματα και από τα διαθέσιμα των οικογενειών, ενώ και ο Ιάσονας Αποστολάκης, δήλωσε την ανάγκη, να εξασφαλίσει ο Δήμος την απρόσκοπτη λειτουργία της δομής.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση