Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Αρνητικές οι μειοψηφίες στο κόψιμο δένδρων στην οδό Ζάχου
Αρνητικές οι μειοψηφίες στο κόψιμο δένδρων στην οδό Ζάχου

Αρνητικές οι μειοψηφίες στο κόψιμο δένδρων στην οδό Ζάχου

Αρνητικές ήταν οι μειοψηφίες στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την κοπή περίπου 35 δένδρων στην οδό Ζάχου.

Η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νάνσυ Καπούλα, έκανε λόγο για ελλιπή  εισήγηση, επισημαίνοντας ότι θα μπορούσε να είναι πιο επεξηγηματική, ενώ χαρακτήρισε γενική και αόριστη τη λέξη αντικατάσταση. Μάλιστα σε αναφορά του κ. Μουλά για την υπηρεσία πρασίνου ότι έχει διατελέσει τόσο ο ίδιος όσο και ο πατέρας της κ. Καπούλα πρασίνου, η κ. Καπούλα τόνισε ότι η υπηρεσία πρασίνου δεν επιδεικνύει τον ίδιο ζήλο όπως στο παρελθόν οι δύο προαναφερθέντες.

Από την πλευρά της η σύμβουλος της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Αφροδίτη Γάντζου, πρότεινε τη δημιουργία ενός δημοτικού φυτώριου, ενώ ο επικεφαλής της β’ ελάσσονος μειοψηφίας Απ. Παπαδούλης, διερωτήθηκε πότε αντιλήφθηκαν ότι τα δένδρα είναι “άρρωστα” και πρέπει να κοπούν.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Ριζόπουλος, πρότεινε να γίνει κλάδεμα των δένδρων σταδιακά και αποκατάστασή τους.

Ο αντιδήμαρχος Θ. Θεοδώρου, έφερε ως παράδειγμα τα έργα ανάπλασης που επίκεινται στην περιοχή των Παλαιών και ότι οι καταστηματάρχες είναι αρνητικοί στο πράσινο, επαναλαμβάνοντας τη θέση της Δημοτικής Αρχής, ότι όπου μπορεί θα προσθέτει πράσινο. “Ας αναγνωρίσουμε ότι δεν είχαμε θέματα στην πόλη από πτώσεις δένδρων στην κακοκαιρία” είπε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Πολυχρονίδης, γεωπόνος στην υπηρεσία πρασίνου, ανέφερε ότι λόγω των εκσκαφών και των εργασιών στα πεζοδρόμια της Ζάχου, θα υπάρξει μεγαλύτερος κίνδυνος από τα δένδρα, προσθέτοντας ότι πρόκειται για δένδρα πολλών ετών, τα οποία θα αντικατασταθούν, γιατί αν κάνει συμβεί μετά, θα είναι υπόλογοι οι ίδιοι.

Κακοκαιρία

Στην αρχή της συζήτησης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Μουλάς, αναφέρθηκε στην κακοκαιρία “Μήδεια” ενώ σε σχόλιο του επικεφαλής της ΛΑΣ για παράπονα στις γειτονιές και την εικόνα στα σχολεία, ο κ. Μουλάς του απάντησε ότι “μόνο συχχαρητήρια υπάρχουν και έπαινοι στην Δημοτική Αρχή. Μην παραποιείτε την πραγματικότητα,  να μιλάτε με μεγαλύτερη υπευθυνότητα και σοβαρότητα”.

Στη συνεδρίαση, εγκρίθηκε και ο Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ), με τον επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Ριζόπουλο, να κάνει λόγο για ένα σοβαρό ζήτημα, τονίζοντας την ανάγκη  να λειτουργήσει απρόσκοπτα και με μόνιμο προσωπικό και να μην εξαρτάται από προγράμματα και από τα διαθέσιμα των οικογενειών, ενώ και ο Ιάσονας Αποστολάκης, δήλωσε την ανάγκη, να εξασφαλίσει ο Δήμος την απρόσκοπτη λειτουργία της δομής.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ένα τραυματισμένο γκραν σλαμ - https://t.co/4wMOLzrRL4 -

  • Καταγγελία για βιασμό στη Θεσσαλονίκη: Για μεγάλο κύκλωμα μιλά ο δικηγόρος της 24χρονης - https://t.co/oGBGHyGd8R -

  • Λύση συνεργασίας με Γιάννη Λάλα #ΠΑΕΟλυμπιακόςΒόλου1937 - https://t.co/RU9lxn4LxN -

"Αλιεύοντας" την είδηση