Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Αρκετά κενά στα σχολεία με το πρώτο κουδούνι
Αρκετά κενά στα σχολεία με το πρώτο κουδούνι

Αρκετά κενά στα σχολεία με το πρώτο κουδούνι

Ομαλά τελέστηκε σήμερα το πρωί ο αγιασμός στα σχολεία της Μαγνησίας, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς 2015-16, ενώ τα κενά, σύμφωνα με τους διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι αρκετά.

Ο αγιασμός της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έγινε στα συστεγαζόμενα 3ο και 7ο Δημοτικά Σχολεία Ν. Ιωνίας, παρουσία του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου και των τοπικών αρχών, ενώ για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ο αγιασμός έγινε στο Παγκύπριο Διδακτήριο (1ο Γυμνάσιο και 1ο ΓΕΛ).

Η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεοδώρα Μητσιάνη ευχήθηκε σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα (γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς, σχολικούς συμβούλους και διοίκηση) “καλή σχολική χρονιά, με δύναμη και στο τέλος της χρονιάς να καταφέρουμε τους στόχους εκπαίδευσης των παιδιών”.

Η ίδια ανέφερε ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί έχουν τοποθετηθεί και βρίσκονται στις θέσει τους, όλα τα Δημοτικά Σχολεία της Μαγνησίας λειτουργούν και τα παιδιά έχουν τον δάσκαλό τους.

«Ακόμη και στις ειδικότητες έχουμε κενά μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού», ήταν η δήλωση της Θεοδώρας Μητσιάνη, που τόνισε ότι και τα βιβλία έχουν έρθει και δεν υπάρχει κανένα έλλειμμα.

Επίσης είπε ότι η Μαγνησία δεν αντιμετωπίζει προβλήματα, που ακούγονται Πανελλαδικά και ανέφερε ότι η κατάσταση παραμένει ίδια με πέρυσι.

Τέλος είπε ότι οι μαθητές της Α’ Δημοτικού φέτος κυμαίνται στις 3.000 παιδια.

Για ελάχιστα κενά, έκανε λόγο ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γιώργος Δοδοντσάκης, που-όπως εξήγησε- εντοπίζονται κυρίως στον κλάδο των φυσικών και των βιολόγων, τα οποία θα αντιμετωπιστούν με αναπληρωτές.

Όπως ανέφερε τα κενά των φυσικών είναι 15 και γίνονται προσπάθειες να καλυφθούν, ενώ τόνισε ότι «ελπίδα και ευχή είναι το υπουργείο Παιδείας να κάνει διορισμούς, γιατί αν αυτό δε γίνει, το πρόβλημα θα επανέρχεται κάθε χρονιά.

Για τα βιβλία ανέφερε ότι υπάρχουν και γίνεται συμπλήρωση μερικών δεκάδων, όπου απαιτείται, λόγω του αριθμού των μαθητών.

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος ανέφερε ότι με τη νέα σχολικά χρονιά δίνεται η ευκαιρία να αντιμετωπιστούν προβλήματα και να γίνει ό,τι είναι καλύτερο δυνατόν για τα παιδιά.

Όπως χαρακτηριστικά είπε «εμείς από την πλευρά της Εκκλησίας φροντίζουμε τουλάχιστον να μην υπάρχει κανένα παιδί υποσιτισμένο στα σχολεία, κάτι που κατορθώσαμε τα τελευταία χρόνια σε συνεργασία με τους διευθυντές και τους ιερείς. Επίσης, έχουμε τη δυνατότητα να προσεγγίζουμε στο σχολείο τα παιδιά, για να αντιμετωπίσουμε κι άλλα προβλήματα και του ίδιου του σχολείου πολλές φορές».

Το μήνυμα που έστειλε ο Μητροπολίτης είναι η ενότητα, με την οποία, όπως ανέφερε. θα τα καταφέρουμε καλύτερα.

Ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλλέας Μπέος επανέλαβε ότι ο Δήμος Βόλου βγήκε εκτός στόχων και προγραμματισμού, λόγω των προβλημάτων που βιώνει η χώρα και των capital control.

«Είχαμε κάνει διαγωνισμούς για 27 σχολικά κτίρια, οι ανάδοχοι δεν μπορούσαν να πάρουν εγγυητικές επιστολές, παρά ταύτα το Τμήμα Συντήρησης του Δήμου Βόλου, σε συνεργασία με τους εργολάβους προσπαθήσαμε, όσο μπορούμε να είμαστε κοντά στις δεσμεύσεις μας», ανέφερε. Σύμφωνα με τον δήμαρχο οι εργασίες θα συνεχιστούν στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, ώστε να γίνουν κάποιες βελτιώσεις.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι μέχρι το τέλος του 2018 τουλάχιστον να επισκευαστούν οι χώροι υγιεινής και να αντιμετωπιστούν προβλήματα που αντιμετωπίζουν μαθητές, δάσκαλοι και καθηγητές.

Η νεολαία είναι η μοναδική ελπίδα, σε μια Ελλάδα με προβλήματα, που δεν ξέρουμε τι ξημερώνει, δήλωσε προς τους μαθητές ο δήμαρχος και τους ευχήθηκε “καλή χρονιά, υγεία, δύναμη”, ώστε να γίνουν σωστοί άνθρωποι στην κοινωνία.

Τέλος αστυνομικοί της Τροχαίας μοίρασαν φυλλάδια κυκλοφοριακής αγωγής σε Δημοτικά Σχολεία του Βόλου και της Ν. Ιωνίας.

αγιασμός

αγιασμος2

αγιασμος3

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση