Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Αριστερή Πλατφόρμα: «η κυβέρνηση θέλει εκλογές γιατί τρέμει τη ραγδαία φθορά»
Αριστερή Πλατφόρμα: «η κυβέρνηση θέλει εκλογές γιατί τρέμει τη ραγδαία φθορά»

Αριστερή Πλατφόρμα: «η κυβέρνηση θέλει εκλογές γιατί τρέμει τη ραγδαία φθορά»

Απάντηση στην «ειλημμένη» πόφση της κυβέρνησης να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης δίνει η μέσω του ιστότοπου iskra.gr.

Το δημοσίευμα μεταξύ άλλων αναφέρει:

Αν η κυβέρνηση ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή για να εφαρμόσει το νέο τρίτο μνημόνιο που ψήφισε (και πράγματι περί αυτού πρόκειται) τότε αυτή την εντολή και εξουσιοδότηση την έχει από τη Βουλή σε πρωτοφανή έκταση.

Την έχει από 222 που ψήφισαν πρόσφατα το νέο τρίτο μνημόνιο , μεταξύ των οποίων περίοπτη θέση έχουν οι της , του ΟΚ, του Ποταμιού.

Προς τι, λοιπόν, η που ζητάει η κυβέρνηση ;

  • Την «εμπιστοσύνη» η κυβέρνηση θα τη ζητήσει από τη Βουλή, αν φυσικά το πράξει τελικά, για άλλους λόγους, προφανείς αλλά ανομολόγητους.

• Θα τη ζητήσει για να «εκθέσει» υποτίθεται τους βουλευτές υπέρμαχους του «ΌΧΙ» (κάτι για το οποίο είναι βαθιά νυχτωμένη).
• Θα τη ζητήσει για να βρει αφορμή και δικαιολογητική βάση προκειμένου να εκδιωχθούν ως παρασυνάγωγοι οι «διαφωνούντες» του «ΌΧΙ» αφού δεν υπογράφουν δήλωση «εμπιστοσύνης» στο νέο τρίτο μνημόνιο υποδούλωσης και στην εφαρμογή του.

Άλλωστε, εδώ και πολύ καιρό, πάγια απαίτηση προς την κυβέρνηση των κυριάρχων της ΕΕ και της εγχώριας διαπλεκόμενης ολιγαρχίας ήταν, να απαλλαγούν κυβέρνηση και από τα «βαρίδια» της αριστερής πτέρυγας, τα οποία εμπόδιζαν την ρεαλιστική προσγείωση στη μνημονιακή πεπατημένη.
• Θα τη ζητήσει , τέλος, η κυβέρνηση την ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, ώστε ανεξαρτήτως, σχεδόν, αποτελέσματος, να την αξιοποιήσει ως «καλή» αφορμή, προκειμένου να προσφύγει σε εξπρές εντός του Σεπτεμβρίου. Κι θέλει αυτές τις εκλογές εξπρές η κυβέρνηση, αν είναι δυνατόν και στις 13 Σεπτεμβρίου, γιατί φοβάται, σχεδόν, τρέμει , ότι η πάροδος του χρόνου της επιφυλάσσει φθορά και μάλιστα ακατάσχετη και ραγδαία.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση