Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αριστερή Πλατφόρμα: «η κυβέρνηση θέλει εκλογές γιατί τρέμει τη ραγδαία φθορά»
Αριστερή Πλατφόρμα: «η κυβέρνηση θέλει εκλογές γιατί τρέμει τη ραγδαία φθορά»

Αριστερή Πλατφόρμα: «η κυβέρνηση θέλει εκλογές γιατί τρέμει τη ραγδαία φθορά»

Απάντηση στην «ειλημμένη» απόφαση της κυβέρνησης να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης δίνει η Αριστερή Πλατφόρμα μέσω του ιστότοπου iskra.gr.

Το δημοσίευμα μεταξύ άλλων αναφέρει:

Αν η κυβέρνηση ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή για να εφαρμόσει το νέο τρίτο μνημόνιο που ψήφισε (και πράγματι περί αυτού πρόκειται) τότε αυτή την εντολή και εξουσιοδότηση την έχει από τη Βουλή σε πρωτοφανή έκταση.

Την έχει από 222 βουλευτές που ψήφισαν πρόσφατα το νέο τρίτο μνημόνιο , μεταξύ των οποίων περίοπτη θέση έχουν οι βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού.

Προς τι, λοιπόν, η ψήφος εμπιστοσύνης που ζητάει η κυβέρνηση ;

  • Την «εμπιστοσύνη» η κυβέρνηση θα τη ζητήσει από τη Βουλή, αν φυσικά το πράξει τελικά, για άλλους λόγους, προφανείς αλλά ανομολόγητους.

• Θα τη ζητήσει για να «εκθέσει» υποτίθεται τους βουλευτές υπέρμαχους του «ΌΧΙ» (κάτι για το οποίο είναι βαθιά νυχτωμένη).
• Θα τη ζητήσει για να βρει αφορμή και δικαιολογητική βάση προκειμένου να εκδιωχθούν ως παρασυνάγωγοι οι «διαφωνούντες» του «ΌΧΙ» αφού δεν υπογράφουν δήλωση «εμπιστοσύνης» στο νέο τρίτο μνημόνιο υποδούλωσης και στην εφαρμογή του.

Άλλωστε, εδώ και πολύ καιρό, πάγια απαίτηση προς την κυβέρνηση των κυριάρχων της ΕΕ και της εγχώριας διαπλεκόμενης ολιγαρχίας ήταν, να απαλλαγούν κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ από τα «βαρίδια» της αριστερής πτέρυγας, τα οποία εμπόδιζαν την ρεαλιστική προσγείωση στη μνημονιακή πεπατημένη.
• Θα τη ζητήσει , τέλος, η κυβέρνηση την ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, ώστε ανεξαρτήτως, σχεδόν, αποτελέσματος, να την αξιοποιήσει ως «καλή» αφορμή, προκειμένου να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές εξπρές εντός του Σεπτεμβρίου. Κι θέλει αυτές τις εκλογές εξπρές η κυβέρνηση, αν είναι δυνατόν και στις 13 Σεπτεμβρίου, γιατί φοβάται, σχεδόν, τρέμει , ότι η πάροδος του χρόνου της επιφυλάσσει φθορά και μάλιστα ακατάσχετη και ραγδαία.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές σε Καρδίτσα και Λευκάδα – Συνεχίζονται οι έρευνες στο Μουζάκι… - https://t.co/7DjtMKl1or -

  • Κορωνοϊός: Νέο ρεκόρ με 453 κρούσματα - https://t.co/IknU5doEl5 -

  • 24ωρη γραμμή Ελλάδας-Τουρκίας για αποφυγή σύγκρουσεων - https://t.co/U50QcgjZHF -

"Αλιεύοντας" την είδηση