Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Αργυρή η Ελλάδα στο πόλο -Ηττήθηκε από τη Σερβία
Αργυρή η Ελλάδα στο πόλο -Ηττήθηκε από τη Σερβία

Αργυρή η Ελλάδα στο πόλο -Ηττήθηκε από τη Σερβία

Το κατέκτησε η πόλο των ανδρών καθώς στον τελικό του ολυμπιακού τουρνουά του Τόκιο ηττήθηκε από τη με 10-13.

Ήταν μία αναμέτρηση ανάμεσα στις δύο καλύτερες ομάδες των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Και η μία από τις δύο καλύτερες ομάδες ήταν η ελληνική. Τα παλληκάρια  του Θοδωρή Βλάχου βρέθηκαν για πρώτη φορά σε τελικό της κορυφαίας διοργάνωσης και πέτυχε τη μεγαλύτερη για το ελληνικό πόλο.

 Τον «λογαριασμό» στα δίχτυα της ς άνοιξε ο Δημήτρης Σκουμπάκης με μία ωραία προσπάθεια στον παίκτη παραπάνω για να απαντήσουν οι Σέρβοι με τον ίδιο τρόπο (1-1). Ο Φιλίποβιτς έδωσε το προβάδισμα με γκολ από την περιφέρεια. Στη συνάχεια, ο Κολόμβος κέρδισε την , η μπάλα πέρασε τη γραμμή και οι διαιτητές, με τη βοήθεια του VAR, ακύρωσαν το γκολ του Ράσοβοτς που είχε ακολουθήσει και το διαμορφώθηκε σε 2-2. Από τη θέση του φουνταριστού ο Γιάκσιτς έκανε το 3-2, ο Φιλίποβιτς με πέναλτι σημείωσε το 4-2 και ο Πιέτλοβιτς διεύρυνε περισσότερο το . Η Ελλάδα μείωσε με τον Βλαχόπουλο, στον παίκτη παραπάνω, για να απαντήσουν οι «χρυσοί» ολυμπιονίκες του 2016 με τον Γιάκσιτς (6-3). Ο Ζερδεβάς είπε «όχι» σε σουτ του Ράσοβιτς και το πρώτο οκτάλεπτο ολοκληρώθηκε με τη Σερβία να προηγείται με 6-3.

Το δεύτερο οκτάλεπτο άρχισε με κερδισμένο σπριντ από τους Έλληνες, και με παίκτη παραπάνω, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Φουντούλης μειώνοντας σε 6-4 για να διευρύνει και πάλι ο Μάντιτς σε 7-4. Ο Βλαχόπουλος μείωσε και πάλι, ο Μουρίκης κέρδισε και ο Γκιουβέτσης πέτυχε το 6-7. Μ την άμυνα σαφώς βελτιωμένη, ο Παπαναστασίου βγήκε στην αντεπίθεση και ισοφάρισε (7-7). Η αναμέτρηση συνεχίστηκε με εντυπωσιακές επεμβάσεις από τον Ζερδεβά ενώ ο Πρλαΐνοβιτς έδωσε στους Σέρβους το προβάδισμα.

Στο τρίτο οκτάλεπτο, Μάντιτς πέτυχε γκολ για τη χ του στον παίκτη παραπάνω (9-7) για να «απαντήσει» ο Μουρίκης με ένα πανέμορφο τέρμα. Στα 3'43'', πριν από την ολοκλήρωση του οκταλέπτου, ο Κολόμβος κέρδισε αποβολή και ο Γιάννης Φουντούλης ισοφάρισε. Η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι σε προσπάθεια του Πιέτλοβιτς και ο Γκιουβέτσης έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι στον παίκτη παραπάνω. Ο Πρλαΐνοβιτς έδωσε και πάλι το προβάδισμα στη Σερβία. Με μία εντυπωσιακή επέμβαση του Ζερδεβά και ένα δοκάρι από τον Γενηδουνιά ολοκληρώθηκε το τρίτο οκτάλεπτο στον τελικό του ολυμπιακού τουρνουά.  

Με τον Μουρίκη να κερδίζει αποβολή και τον Σκουμπάκη να «εκτελεί» από τη θέση του φουνταριστού και να ισοφαρίζει άρχισε το τέταρτο οκτάλεπτου του εντυπωσιακού τελικού. Ο Πρλαΐνοβιτς έβαλε και πάλι τη Σερβία στη θέση του «οδηγού». Στα 5'15'' οι αντίπαλοι της εθνικής εκμεταλλεύτηκαν μία αποβολή του Δερβίση και διεύρυναν τη διαφορά με τον Γιάκσιτς.
Πηγή:  kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση