Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Αρχίζουν κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών για χρέη σε Εφορία και Δημόσιο
Αρχίζουν κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών για χρέη σε Εφορία και Δημόσιο

Αρχίζουν κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών για χρέη σε Εφορία και Δημόσιο

όσων δεν είνι συνεπείς με τις φορολογικές τους υποχρεώσεις ή έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο ρχίζει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Με που εξέδωσε ενημερώνει ότι θα προχωρήσει σε κατασχέσεις σε όσους δεν προχωρήσουν άμεσα στην πληρωμή των φόρων τους ή δεν ενταχθούν σε κάποια από τις ευνοϊκές ρυθμίσεις που είναι σε ισχύ.

Στην τονίζεται ότι η φορολογική διοίκηση μετά τη λήξη ς διενέργειας κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης για είσπραξη χρεών προς το Δημόσιο που είχε γίνει λόγω capital controls, θα λαμβάνει αναγκαστικά είσπραξης κατά όσων οφειλετών έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση, που δεν έχουν τακτοποιηθεί με νόμιμο τρόπο, δηλαδή με ρύθμιση τμηματικής καταβολής ή με που έχει χορηγηθεί από αρμόδια δικαστική ή διοικητική Αρχή ή με διάταξη νόμου. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και για πολύ μικρά χρέη που δεν ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ θα δεσμεύονται οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί, προκειμένου το ελληνικό Δημόσιο να διασφαλίσει τα συμφέροντά του. Σημειώνεται ότι από τις αρχές του έτους έχουν δημιουργηθεί περισσότερα από 11 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμα χρέη, ενώ συνολικά ξεπερνούν τα 83 δισ. ευρώ.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως όσοι δεν έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους ή έχουν απολέσει χορηγηθείσες ρυθμίσεις, έχουν τη δυνατότητα να τις ρυθμίσουν σε δόσεις (σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις των ν. 4152/13 και 4174/13) που κατά περίπτωση μπορεί να φθάσουν τις 24. Προκειμένου δε να μην απολεσθούν οι ισχύουσες ρυθμίσεις (για χρέη στη φορολογική διοίκηση) πρέπει οι οφειλέτες να εξοφλούν ή να τακτοποιούν άμεσα τις νέες βεβαιωμένες οφειλές τους, καθώς και να υποβάλλουν τις κατά περίπτωση απαιτούμενες φορολογικές δηλώσεις. Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων υπενθυμίζει, μέσω της ανακοίνωσης που εξέδωσε, ότι «το Δημόσιο έχει δικαίωμα να επιβάλλει κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς με συγκεκριμένη διαδικασία. Οι οφειλέτες φυσικά πρόσωπα έχουν το δικαίωμα να προστατευθούν δηλώνοντας μέσω του ένα λογαριασμό σε μία μόνο , ο οποίος θα είναι ακατάσχετος για ποσό καταθέσεων μέχρι 1.250 ευρώ μηνιαίως».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση