Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Αρχίζουν οι καταλήψεις σχολείων από 2 Νοεμβρίου
Αρχίζουν οι καταλήψεις σχολείων από 2 Νοεμβρίου

Αρχίζουν οι καταλήψεις σχολείων από 2 Νοεμβρίου

Πρόγευση καταλήψεων και στην θα «προσφέρουν» σήμερα οι μαθητές του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων, με την παράσταση διαμαρτυρίας που θα οργανώσουν στο υπουργείο Παιδείας.

Ήδη, υπάρχουν καταλήψεις σχολείων σε διάφορες περιοχές της χώρας λόγω των ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς. Ενδεικτικά, έχουν γίνει καταλήψεις σε σχολεία των Κυκλάδων (ς, Τήνος, Σύρος) και της Κρήτης.

Ειδικότερα, μαθητές από διάφορα σχολεία της ς, όπως το Συντονιστικό Aγώνα Σχολείων Ιλίου – Αγ. Αναργύρων και το Συντονιστικό Αγώνα Περιστερίου, έχουν προγραμματίσει για σήμερα κινητο στη 1 μ.μ. στο υπουργείο Παιδείας. Ωστόσο, το ουσιαστικό έναυσμα των κινητοποιήσεων θα αποτελέσει το που έχει προγραμματισθεί τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, αμέσως μετά την εβδομάδα της 28ης Οκτωβρίου.

«Διεκδικούμε το υπουργείο και η κυβέρνηση να εξασφαλίσουν τώρα για να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία μας. Να αντιμετωπιστούν τα , οι σε καθηγητές, να δοθούν λεφτά για αναλώσιμα, και ό,τι άλλο χρειάζεται για να λειτουργήσουν τα σχολεία μας. Να δοθούν όλα τα βιβλία που λείπουν. Ούτε 1 ευρώ από την τσέπη των γονιών μας για τη μόρφωσή μας. Να δοθεί δωρεάν το βιβλίο των Αγγλικών», λέει η ανακοίνωση των Συντονιστικών. «Ένα γεύμα για όλους τους μαθητές. Στα τσακίδια τα μνημόνιά τους. Στα τσακίδια οι νόμοι τους για το “Νέο Λύκειο”. Να μπορούμε να δίνουμε εισαγωγικές εξετάσεις όσες φορές θέλουμε, κρατώντας βαθμολογία στα μαθήματα που επιθυμούμε και οι εξετάσεις να γίνονται μετά το τέλος του Λυκείου» είναι μερικά ακόμη αιτήματα των μαθητών, που προειδοποιούν: «2 Νοέμβρη καταλήψεις στα σχολεία, όλοι στους δρόμους και συνεχίζουμε»…

Την ίδια στιγμή, την οργή του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του υπ. Παιδείας προκάλεσε η εντολή που έδωσε ο κ. Φίλης στο Νομικό Τμήμα να τροποποιηθεί ο Οργανισμός του υπουργείου, προκειμένου στις θέσεις διευθυντών και προϊσταμένων να τοποθετηθούν εκπαιδευτικοί και όχι διοικητικοί υπάλληλοι, όπως προβλέπει το ισχύον Προεδρικό Διάταγμα του Οργανισμού.

Κατ' αρχήν, οι «επίμαχες» θέσεις είναι εκείνες των Διευθυντών Σπουδών ς και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στις οποίες, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος, ο κ. Φίλης θέλει να τοποθετήσει «ημετέρους».

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση