Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Αρχίζουν οι καταλήψεις σχολείων από 2 Νοεμβρίου
Αρχίζουν οι καταλήψεις σχολείων από 2 Νοεμβρίου

Αρχίζουν οι καταλήψεις σχολείων από 2 Νοεμβρίου

Πρόγευση κτλήψεων και στην Αττική θα «προσφέρουν» σήμερα οι μαθητές του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων, με την παράσταση διαμαρτυρίας που θα οργανώσουν στο υπουργείο Παιδείας.

Ήδη, υπάρχουν καταλήψεις σχολείων σε διάφορες περιοχές της χς λόγω των ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς. Ενδεικτικά, έχουν γίνει καταλήψεις σε σχολεία των Κυκλάδων (Μύκονος, Τήνος, Σύρος) και της Κρήτης.

Ειδικότερα, μαθητές από διάφορα σχολεία της Αττικής, όπως το Συντονιστικό Aγώνα Σχολείων Ιλίου – Αγ. Αναργύρων και το Συντονιστικό Αγώνα Περιστερίου, έχουν προγραμματίσει για σήμερα κινητο στη 1 μ.μ. στο υπουργείο Παιδείας. Ωστόσο, το ουσιαστικό έναυσμα των κινητοποιήσεων θα αποτελέσει το συλλαλητήριο που έχει προγραμματισθεί τη Δευτέρα 2 οεμβρίου, αμέσως μετά την εβδομάδα της .

«Διεκδικούμε το υπουργείο και η κυβέρνηση να εξασφαλίσουν τ χρηματοδότηση για να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία μας. α αντιμετωπιστούν τα κενά, οι σε καθηγητές, να δοθούν λεφτά για αναλώσιμα, υποδομές και ό,τι άλλο χρειάζεται για να λειτουργήσουν τα σχολεία μας. Να δοθούν όλα τα βιβλία που λείπουν. Ούτε 1 ευρώ από την τσέπη των γονιών μας για τη μόρφωσή μας. Να δοθεί το βιβλίο των Αγγλικών», λέει η ανακοίνωση των Συντονιστικών. «Ένα γεύμα για όλους τους μαθητές. Στα τσακίδια τα μνημόνιά τους. Στα τσακίδια οι νόμοι τους για το “Νέο Λύκειο”. Να μπορούμε να δίνουμε εισαγωγικές εξετάσεις όσες φορές θέλουμε, κρατώντας βαθμολογία στα μαθήματα που επιθυμούμε και οι εξετάσεις να γίνονται μετά το τέλος του Λυκείου» είναι μερικά ακόμη αιτήματα των μαθητών, που προειδοποιούν: «2 Νοέμβρη καταλήψεις στα σχολεία, όλοι στους δρόμους και συνεχίζουμε»…

Την ίδια στιγμή, την οργή του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του υπ. Παιδείας προκάλεσε η εντολή που έδωσε ο κ. Φίλης στο Νομικό Τμήμα να τροποποιηθεί ο Οργανισμός του υπουργείου, προκειμένου στις θέσεις διευθυντών και προϊσταμένων να τοποθετηθούν εκπαιδευτικοί και όχι διοικητικοί υπάλληλοι, όπως προβλέπει το ισχύον Προεδρικό Διάταγμα του Οργανισμού.

Κατ' αρχήν, οι «επίμαχες» θέσεις είναι εκείνες των Διευθυντών Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στις οποίες, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος, ο κ. Φίλης θέλει να τοποθετήσει «ημετέρους».

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Dark Mode

"Αλιεύοντας" την είδηση