Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Άρχισε τις κλωτσιές στο κεφάλι του γαϊδάρου του για να τον συνεφέρει!
Άρχισε τις κλωτσιές στο κεφάλι του γαϊδάρου του για να τον συνεφέρει!

Άρχισε τις κλωτσιές στο κεφάλι του γαϊδάρου του για να τον συνεφέρει!

Τα “μαλλιά τους παραλίγο να χάσουν” από τα όσα άκουσαν χθες οι και η εισαγγελέας της έδρας του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, από 55χρονο ιδιοκτήτη ιππικών εγκαταστάσεων, που ισχυρίστηκε ότι όπως όταν ο άνθρωπος λιποθυμάει του δίνουμε χαστούκια για να συνέλθει, έτσι και τα ζώα μπορείς να τα κλωτσήσεις στο για να τα συνεφέρεις, ενώ πρόσθεσε πως ένα από τα δύο γαϊδούρια που έσερνε ήταν ματιασμένο…!

Ο οδηγήθηκε χθες στο δικαστήριο με την κατηγορία της βάναυσης μεταχείρισης ζώου πλημμεληματικού χαρακτήρα και απολογούμενος είπε όλα τα παραπάνω, ενώ στη συνέχεια ζήτησε αναβολή της δίκης προκειμένου να προσκομίσει βεβαίωση κτηνιάτρου ότι η πρακτική του είναι σωστή, αλλά και να βεβαιώσει πως και τα γαϊδούρια παθαίνουν .

Τελικά κατά πλειοψηφία, παρά την αντίθετη πρόταση της εισαγγελικής αρχής που ζήτησε την ενοχή του, οι αποφάσισαν η υπόθεση να επανέλθει στο ακροατήριο του Αυτοφώρου την προσεχή Παρασκευή 28 Ιουνίου.

Ο κατηγορούμενος που αντιμετωπίζει τον κίνδυνο επιβολής, σε περίπτωση καταδίκης του, τουλάχιστον ενός έτους φυλάκισης και 5.000€ χρηματικής ποινής, συνελήφθη το περασμένο Σάββατο, λίγο πάνω από τον περιφερειακό στο ύψος του κόμβου Φυτόκου, μετά από καταγγελία.

Ο 55χρονος που είναι ιδιοκτήτης ιππικών εγκαταστάσεων και εκτρέφει γαϊδούρια είχε δέσει με σχοινί στο ειδικά διαμορφωμένο πίσω μέρος του αυτοκινήτου του, δύο γαϊδούρια και ένα πόνι και κινούνταν σε παράδρομο του περιφερειακού, στο ύψος του κόμβου Φυτόκου, πηγαίνοντας τα σε χωράφι ιδιοκτησίας του για να σουν.

Λόγω της μικρής ταχύτητας με την οποία κινούνταν, πίσω του σχηματίσθηκε ουρά αυτοκινήτων που οι οδηγοί τους άρχισαν να κορνάρουν. Έτσι ο αναγκάστηκε να αυξήσει κάπως την ταχύτητα του, με αποτέλεσμα το ένα από τα δύο γαϊδούρια που μετέφερε (το δεύτερο ζώο ήταν σε εγκυμοσύνη) να σωριαστεί στο έδαφος.

Αφού το έσυρε σε απόσταση λίγων μέτρων, όταν αντιλήφθηκε τι είχε γίνει, σταμάτησε, βγήκε από το αυτοκίνητο και το κλωτσούσε στο για να το επαναφέρει…

Η ίδια σκηνή επαναλήφθηκε δύο ακόμα φορές, με το ζώο να πέφτει στο έδαφος και ο άνδρας να το κλωτσά για να συνέλθει, ενώ το άλλο γαϊδούρι που είναι σε εγκυμοσύνη, αφηνίασε (έπαθε ).

Πολίτες που βρίσκονταν σε παρακείμενο γήπεδο, αντελήφθησαν τι γινόταν και ειδοποίησαν τηλεφωνικά την , με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο μεσήλικας.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση