Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Το αρχαίο ελαιοτριβείο και τα προϊόντα της Μαγνησίας κέρδισαν τις εντυπώσεις στην 4η Food Expo
Το αρχαίο ελαιοτριβείο και τα προϊόντα της Μαγνησίας κέρδισαν τις εντυπώσεις στην 4η Food Expo

Το αρχαίο ελαιοτριβείο και τα προϊόντα της Μαγνησίας κέρδισαν τις εντυπώσεις στην 4η Food Expo

 

 

Βαγ. Αποστόλου και Κυρ. Μητσοτάκης επισκέφθηκαν το περίπτερο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας

 

Το ενδιαφέρον δεκάδων επισκεπτών, συμμετεχόντων αλλά και πολιτικών εκπροσώπων, κέρδισε το περίπτερο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας στην 4η Food Expo, τη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών στην Ελλάδα, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 18 έως τις 20 Μαρτίου 2017 στο Εκθεσιακό Κέντρο Metropolitan Expo στην Αθήνα. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  Αποστόλου και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας  Μητσοτάκης, επισκέφτηκαν το περίπτερο που φιλοξένησε έξι τοπικές επιχειρήσεις κι έμειναν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ο διατροφικός «πλούτος» της Μαγνησίας αναδείχθηκε άλλη μία φορά σε μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις της Ελλάδας στο είδος της. Η συμμετοχή του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, με έξι επιχειρήσεις, αλλά και η παρουσία άλλων επιχειρηματιών του Νομού στην 4η Food Expo, κρίνεται ως ιδιαίτερα επιτυχημένη.

Το περίπτερο του Επιμελητηρίου προσέλκυσε το ενδιαφέρον επισκεπτών, επαγγελματιών, αλλά και πολιτικών προσώπων.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  Αποστόλου και ο πρόεδρος της Ν.Δ.  Μητσοτάκης, ήταν μεταξύ εκείνων που επισκέφτηκαν το περίπτερο του Επιμελητηρίου. Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης, που είχε κατ' ιδίαν συνομιλία με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου,  Αριστοτέλη Μπασδάνη, τον συνεχάρη για την άρτια παρουσίαση του περιπτέρου και τόνισε την υπεραξία των μαγνησιωτικών προϊόντων.

Η ποικιλία των προϊόντων που παρουσιάστηκαν, από το και τα αρτοσκευάσματα μέχρι τα αιθέρια έλαια, τα τυροκομικά προϊόντα και τα , ενθουσίασαν το κοινό.

Στην έκθεση, υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, συμμετείχαν οι παρακάτω επιχειρήσεις: «ΑΙΩΝΕΣ – AEONS» – ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑ (), «Γ.ΜΑΝΤΑΣ – Μ.ΜΑΝΤΑ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε.» (αρτοσκευάσματα), «VRINO ΕΠΕ» (αρωματικά φυτά), «ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΖΩΗ Μ.ΕΠΕ.» (αιθέρια έλαια, ), «MOUNTAIN TEA Co» (βότανα), «ΛΑΪΤΣΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.» (τυροκομικά).

Μεγάλο όμως, υπήρξε το ενδιαφέρον για το αρχαίο ελαιοτριβείο που μεταφέρθηκε από τον Πτελεό στην 4η FOOD EXPO, ώστε να δουν από κοντά οι επισκέπτες την αρχαία διαδικασία παραγωγής ελαιολάδου, η οποία παρέμεινε ίδια για χιλιάδες χρόνια.

Η παρουσίαση της τριφασικής έκθλιψης ελαιολάδου παρουσιάστηκε από την εταιρεία παραγωγής ελαιοκομικών προϊόντων «ΑΙΩΝΕΣ – AEONS» της οικογένειας Παπαστεργίου.

Επιπλέον, στο πλαίσιο των  workshops της Διεθνούς Έκθεσης FOOD EXPO 2017, οι διοργανωτές της έκθεσης επέλεξαν από τον χώρο των εταιριών της διανομής τροφίμων και ποτών μεταξύ άλλων και τον γενικό γραμματέα του Επιμελητηρίου  Βασίλη Ζαχείλα, ο οποίος με την επιχειρηματική του ιδιότητα ως Αντιπρόεδρου και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας «ΔΥΑΣ Α.Ε.»  τοποθετήθηκε σχετικά με τη δημιουργία των συνθηκών εκείνων που θα συμβάλλουν στην επιτυχία των επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα, τόνισε πως οι εταιρείες διανομής τροφίμων και ποτών διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη δημιουργία συνθηκών αύξησης πωλήσεων των προϊόντων στα καταστήματα λιανικής πώλησης, το καλό και σωστό service στα καταστήματα εστίασης ευνοεί την προσέλκυση πελατών, ενώ το «μυστικό», όπως είπε, για την επιτυχία είναι το παρακάτω τρίπτυχο:

– άριστη προσέγγιση και επι με κάθε πελάτη

– συνέπεια και τιμιότητα σε κάθε συναλλαγή

– υπεύθυνη εξυπηρέτηση προς εκπλήρωση των αναγκών του πελάτη

Ο συντονισμός πραγματοποιήθηκε από τον  Νεκτάριο Νώτη, εκδότη και διευθυντή της καθημερινής ηλεκτρονικής έκδοσης newsletter FnB Daily.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση