Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Αποζημιώσεις στο 100% και χαλαζική προστασία ζήτησε από τον ΕΛΓΑ ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου
Αποζημιώσεις στο 100% και χαλαζική προστασία ζήτησε από τον ΕΛΓΑ ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου

Αποζημιώσεις στο 100% και χαλαζική προστασία ζήτησε από τον ΕΛΓΑ ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του ΕΛΓΑ στο αίτημα του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου για στις χαλαζόπληκτες περιοχές του Δήμου.

Κλιμάκιο του Οργανισμού, συμμετείχε σε στο Δημαρχείο με τον δήμαρχο Παν. Κουτσάφτη να επισημαίνει την ανάγκη άμεσης συνδρομής του ΕΛΓΑ με αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς και καταβολή οφειλόμενων ποσών από την περσινή .

Για την ταχύτερη διαχείριση των δηλώσεων, ο δήμαρχος γνωστοποίησε στον ΕΛΓΑ την διάθεση υπαλλήλου του Δήμου για την περίοδο αναγγελίας ζημιών ώστε να διευκολυνθεί ο Οργανισμός και να εξυπηρετηθούν γρηγορότερα οι παραγωγοί.

Παράλληλα ο κ. Κουτσάφτης, στη με τη συμμετοχή συνεργατών του, συνεταιριστών κ.ά., επανέλαβε το αίτημα της Δημοτικής Αρχής να ενταχθεί ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου στο πρόγραμμα χαλαζικής προστασίας του ΕΛΓΑ, δηλώνοντας πως οι του Δήμου μπορούν να συνεργαστούν με τον Οργανισμό για την προετοιμασία εφαρμογής του προγράμματος.

Τέλος, ο δήμαρχος αναφέρθηκε στο πρόβλημα με το κλειστό υποκατάστημα της , η οποία παρά τις έντονες διαμαρτυρίες της Δημοτικής Αρχής και της τοπικής κοινωνίας, δεν προσφέρει τραπεζικές , απαραίτητες αυτή την περίοδο ( π.χ. εκτίμησης) για την υποβολή δηλώσεων από τους πληγέντες.

Ακολούθησαν αυτοψίες του κλιμακίου σε διάφορες περιοχές του Δήμου με χαλαζόπληκτες , αυτοψίες οι οποίες θα διευρυνθούν τις επόμενες ημέρες ενώ παράλληλα θα αρχίσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από τους πληγέντες παραγωγούς.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Το Lab Art yard στην αυλή του Τσαλαπάτα ξεκινάει με δυναμικό τριήμερο συναυλιών #LabArt - https://t.co/SKyefhU2K0 -

  • Έναρξη υποβολής συμμετοχών για το Βραβείο Δημοσιογραφίας Daphne Caruana Galizia - https://t.co/uyPdAbjw8N… -

  • Οικονομική μετακίνηση για νέους από τις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/RXSQBs16kO -

"Αλιεύοντας" την είδηση