Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Αποζημιώσεις στο 100% και χαλαζική προστασία ζήτησε από τον ΕΛΓΑ ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου
Αποζημιώσεις στο 100% και χαλαζική προστασία ζήτησε από τον ΕΛΓΑ ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου

Αποζημιώσεις στο 100% και χαλαζική προστασία ζήτησε από τον ΕΛΓΑ ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου

Άμεση ήτν η νταπόκριση του ΕΛΓΑ στο αίτημα του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου για αυτοψία στις χαλαζόπληκτες περιοχές του Δήμου.

Κλιμάκιο του Οργανισμού, συμμετείχε σε σύσκεψη στο με τον δήμαρχο Παν. Κουτσάφτη να επισημαίνει την ανάγκη άμεσης συνδρομής του ΕΛΓΑ με στο 100% της ζημιάς και καταβολή οφειλόμενων ποσών από την περσινή αποζημίωση.

Για την ταχύτερη διαχείριση των δηλώσεων, ο δήμαρχος γνωστοποίησε στον ΕΛΓΑ την διάθεση υπαλλήλου του Δήμου για την περίοδο αναγγελίας ζημιών ώστε να διευκολυνθεί ο Οργανισμός και να εξυπηρετηθούν γρηγορότερα οι παραγωγοί.

Παράλληλα ο κ. , στη σύσκεψη με τη συμμετοχή συνεργατών του, συνεταιριστών κ.ά., επανέλαβε το αίτημα της Δημοτικής Αρχής να ενταχθεί ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου στο χαλαζικής προστασίας του ΕΛΓΑ, δηλώνοντας πως οι υπηρεσίες του Δήμου μπορούν να συνεργαστούν με τον Οργανισμό για την εφαρμογής του προγράμματος.

Τέλος, ο δήμαρχος αναφέρθηκε στο πρόβλημα με το κλειστό υποκατάστημα της Τράπεζας , η οποία παρά τις έντονες διαμαρτυρίες της Δημοτικής Αρχής και της τοπικής ς, δεν προσφέρει τραπεζικές υπηρεσίες, απαραίτητες αυτή την περίοδο ( π.χ. τέλη εκτίμησης) για την υποβολή δηλώσεων από τους πληγέντες.

Ακολούθησαν αυτοψίες του κλιμακίου σε διάφορες περιοχές του Δήμου με χαλαζόπληκτες , αυτοψίες οι οποίες θα διευρυνθούν τις επόμενες ημέρες ενώ παράλληλα θα αρχίσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από τους πληγέντες παραγωγούς.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση