Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Απουσία της Έλενας Κουντουρά το «Θεματικό έτος πολιτισμού 2016»
Απουσία της Έλενας Κουντουρά το «Θεματικό έτος πολιτισμού 2016»

Απουσία της Έλενας Κουντουρά το «Θεματικό έτος πολιτισμού 2016»

Με την απουσία της αν. υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο το «Θεματικό έτος πολιτισμού 2016» «Μάγνητες και ο πολιτισμός των γεύσεων», στη διάρκεια του οποίου παρουσιάστηκε το καλαίσθητο Ημερολογίου 2016 με θέμα:«8 μας ταξιδεύουν…».

Ο πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος & Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη του πολιτιστικού αποθέματος», συνεπής στον αρχικό του σχεδιασμό για διοργάνωση θεματικών δράσεων και εκδηλώσεων σε θέματα πολιτισμού, με την συμμετοχή και φορέων από τη Μαγνησία – Αγιά, παρουσιάζει τον ετήσιο προγραμματισμό του με ένα νέο θέμα, εξίσου ενδιαφέρον, και για το «Θεματικό έτος Πολιτισμού 2016».

Το «Θεματικό έτος Πολιτισμού 2016» είναι αφιερωμένο στις γεύσεις και φέρει τον διακριτικό τίτλο «Μάγνητες και ο πολιτισμός των γεύσεων».

Οι γεύσεις στην , αλλά και στον κόσμο ολόκληρο, είναι συνυφασμένες με τα βιώματα, τη μνήμη και τις στιγμές του κάθε ανθρώπου, αποτελώντας ταυτόχρονα μια τελετουργική διαδικασία. Γύρω από ένα τραπέζι εξελίσσονται όλες οι σημαντικές στιγμές ενός ανθρώπου, όπως η γέννηση, ο έρωτας, ο γάμος και ο . Ο πολιτισμός των γεύσεων, όπως εξελίσσεται στους αιώνες, αποτελεί ένα μακρινό ταξίδι, με άποψη και εναλλακτικές αντιλήψεις που συνεχώς διαμορφώνονται στο χρόνο.

Η Μαγνησία και η περιοχή της Αγιάς ως περιοχή διακονίας της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος & Αλμυρού είναι πλούσια σε προϊόντα, όπως: βότανα, ψάρια, γλυκά, μαρμελάδες, , γαλακτοκομικά, φρούτα, κρασιά, , λουκάνικα, ξηροί καρποί, χαλβάς, χυμοί, χωριάτικα ζυμαρικά, προϊόντα με ονομασία προέλευσης καθώς και τοπικά προϊόντα, τα οποία μεταποιούνται σε μικρές οικογενειακές και συνεταιριστικές επιχειρήσεις.

Ο πολιτισμός των γεύσεων στη Μαγνησία είναι ένα κράμα εδεσμάτων, πολιτισμού και φυσικού περιβάλλοντος. Συνεπώς, η γαστρονομία, ο πολιτισμός και το φυσικό περιβάλλον κάθε περιοχής αποτελούν μια αρραγή ενότητα, που θα πρέπει να την λάβουμε υπόψη ως τέτοια.
Το «Θεματικό έτος Πολιτισμού 2016», «Μάγνητες και ο πολιτισμός των γεύσεων», μπορεί να μετεξελιχθεί ή να αποτελέσει αφορμή για ένα τοπικό δίκτυο με διαδρομές γεύσης και πολιτισμού, όπου προϊόντα, τοπικές υπηρεσίες και δραστηριότητες μπορούν να προσφέρουν στον επισκέπτη μια αξέχαστη ταξιδιωτική γαστρονομική εμπειρία υψηλού επιπέδου.

Ο πολιτισμός των γεύσεων και ο , εκτός του ότι πρέπει να συναντηθούν και να συνυπάρξουν αρμονικά, μπορούν να αποτελέσουν πυλώνες της τοπικής ανάπτυξης.
Στην μετείχαν-μεταξύ άλλων- ο μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, η γενική διευθύντρια του Υπουργείου Πολιτισμού φορείς της πόλης και πολίτες, ενώ στην αίθουσα το ξενοδοχείου υπήρχε και έκθεση με προϊόντα της περιοχής.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αστυνομικοί έλεγχοι και πρόστιμα στη Θεσσαλία για τον κορωναϊό #αστυνομικοίέλεγχοι - https://t.co/rzu29z4NsZ -

  • Επετειακή εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση στο ιστορικό #Τρίκερι #Τρίκερι - https://t.co/79HYvKhVgo -

  • Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι ελληνικές συμμετοχές στο πρόγραμμα της Κυριακής (1/8) - https://t.co/KSmcLGXFWa… -

"Αλιεύοντας" την είδηση