Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Απούσα η πλειοψηφία, δεν συνεδρίασε το ΔΣ. Βόλου για τα σκουπίδια της ΑΓΕΤ
Απούσα η πλειοψηφία, δεν συνεδρίασε το ΔΣ. Βόλου για τα σκουπίδια της ΑΓΕΤ

Απούσα η πλειοψηφία, δεν συνεδρίασε το ΔΣ. Βόλου για τα σκουπίδια της ΑΓΕΤ

Δεν συνεδρίασε σήμερα το Συμβούλιο Βόλου όπως ήταν προγραμματισμένο, αφού η επέλεξε να «δραπετεύσει» από το να αντιμετωπίσει τους Βολιώτες που γέμισαν την αίθουσα εκδηλώσεων και συνεδριάσεων.
Στην αίθουσα εισήλθαν ο δημαρχεύων Θ. Θεοδώρου, ο πρόεδρος του σώματος Γ. Μουλάς και ο γ.γ. του Δήμου Στ. Διαμαντίδης, ενώ οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας απουσίαζαν.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργ. Πατσιαντάς απευθυνόμενος στον Γ. Μουλά είπε: «Πόσο θα τραβήξει αυτή η κοροϊδία; Τον εαυτό σας κοροϊδεύετε; Βιώσαμε την αρρωστημένη αντίληψη της δημοτικής αρχής και υποβάθμισαν τη συνεδρίαση. Οι ευθύνες της δημοτικής αρχής που έφυγε σαν τον κατσικοκλέφτη, είναι τεράστιες ».

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. ενημέρωσε ότι από τους τους 49 παρόντες σύμβουλοι είναι 18 οπότε η συνβδρίαση δεν θα γίνει θα σταλεί καινούρια πρόσκληση για να εισπάξει ένα παρατεταμένο «ουυυυ» από τον κόσμο.

Ο σύμβουλος Θ. Κλημόπουλος κατήγγειλε τη λέγοντας: «Ζούμε πρωτοφανή εμπαιγμό από τον Μπέο και παρέα του που μας κοροϊδεύουν. Το δημαρχείο είναι δικός μας χώρος , μην τους επιτρέπουμε να γίνει το πραξικόπημα αυτό.
Υπάρχουν πληρωμένοι χαφιέδες και μας παρακολουθούν αλλά δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Θα γίνει λαϊκή συνέλευση.»

Ο Μαγνησίας του ΚΚΕ Κ. Στεργίου τόνισε: Μεθοδευμένες ενέργειες ΔΑ για τεχνητή έλλειψη απαρτίας. Αποκαλύπτονται με ποιού μέρους είναι. Έχουν κάνει ιδιαίτερες συμφωνίες.
Καλούμε και φορείς και μέσα από αγωνιστικές κινητοποιήσεις να γνωρίσουμε στο λαό το ολέθριο που θα συμβεί. Ν αποτρέψουμε την εις βάρος της υγείας των πολιτών. Η ΑΓΕΤ καίει σκουπίδια για να έχει τζάμπα ενέργεια.

Ο Μ. Μπαξεβανόπουλος από την Επιτροπή Πολιτών κατήγγειλε τη δημοτική αρχή τονίζοντας πως θέλει να καίει σκουπίδια η ΑΓΕΤ και πρόσθεσε «την τρίτη φορά θα το κάνουμε το δημοτικό συμβούλιο».

Επίσης ανακοίνωσε ότι θα γίνει νέα συνέλευση την Παρασκευή στις 7.00 μ.μ. στο Π.Θ. Απαξιώνει επιστήμονες η δημοτική αρχή.

Ο πρόεδρος του ΙΣΜ Ευ. Τσιάμης είπε όλα τα ΔΣ παρακολουθούν τα θέματα υγείας και ρύπανσης και πως ο ιατρικός κόσμος θα είναι παρών. «Καμία βιομηχανία δεν έχει τον εξοπλισμό και καμία ελεγκτική αρχή δεν έχει το μηχανισμό» ανέφερε και πρόσθεσε: «Θα πρέπει να υπάρχουν προϋποθέσεις για ολοκληρωμένη ανακύκλωση, να αναπτύξει ο Δήμος Βόλου δίκτυο μέτρησης αέριας ρύπανσης και να χρηματοδοτήσει για την υγεία των πολιτών πέρα από τις εκδηλώσεις και να διοργανωθεί με ευθύνη της περιφέρειας και τους επιστημονικούς φορείς. Να είστε σε επιφυλακή γιατί φαίνεται ότι πάνε να δημιουργήσουν πείραμα στην πόλη.

Εκπρόσωπος του εργαστηριακού προσωπικού του Π.Θ. τάχθηκε κατά της δημοτικής αρχής και της πολιτικής που εφαρμόζει, ενώ ο σύμβουλος Κ. Γαργάλας διάβασε το ψήφισμα της ΔΕ του ΤΕΕ Μαγνησίας και κατήγγειλε τη δημοτική αρχή.

H επικεφαλής της α' ελάσσονος μειοψηφίας Νατάσσα Οικονομου κατήγγειλε τη δημοτική αρχή για απαξίωση του συμβουλίου και των πολιτών.

Ο σύμβουλος της ΛΑΣ Απ. Νάνος κατηγόρησε την κυβέρνηση και τη δημοτική αρχή, την οποία χαρακτηρισε ξεδιάντροπη και τάχθηκε κατά της καύσης των σκουπιδιών με κανέναν όρο και καμία προϋπόθεση.

Η εκπρόσωπος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Πέπη Οικονόμου τόνισε: “Οι γονείς διαφωνούμε με την καύση σκουπιδιών. Θα αγωνιστούμε και δεν θα αφήσουμε να συμβεί αυτό στην πόλη.”

H δημοτική αρχή
Όσο συνεχιζόταν η συνεέλευση των πολιτών στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου η δημοτική αρχή εξέδσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: ” Θα επαναλάβουμε για πολλοστή φορά, όσο εκδηλώνεται η επικίνδυνη απόπειρα από διάφορες κομματικές, συνδικαλιστικές και χαβαλέδικες ηγεσίες ολιγομελών ομάδων, χωρίς ουσιαστική κοινωνική αντιστοίχιση, να επιχειρούν να καταργήσουν και να υποκαταστήσουν τη νόμιμα εκλεγμένη δημοτική αρχή της πόλης, ότι όλοι αυτοί ματαιοπονούν.

Τα μικρά και μεγάλα ζητήματα της πόλης, η ατζέντα και η ιεράρχησή τους, ορίζονται από τη δημοτική αρχή και το νόμιμο, δημοκρατικό, αναφαίρετο αυτό δικαίωμα δεν το εκχωρούμε, ούτε το αποποιούμαστε, γιατί (και) γι' αυτό θα κριθούμε από τους πολίτες.

Η δημοτική αρχή ούτε υποκύπτει σε τραμπουκισμούς, ούτε κάμπτεται από απειλές και εκβιασμούς, ας το συνειδητοποιήσουν επιτέλους αυτοί που το επιχειρούν και ας σταματήσουν να καλλιεργούν ένα διχαστικό κλίμα στην , για να υπηρετήσουν ταπεινά και ιδιοτελή κίνητρα, ενδεχομένως και συμφέροντα.

Ας ταχθούν με τα συμφέροντα της πόλης, για τα οποία η δημοτική αρχή καθημερινά αγωνίζεται και ας εγκαταλείψουν τις προσωπικές και μίζερες πολιτικές που ακολουθούν και που οδήγησαν στη σημερινή δεινή κατάσταση την , όπου δεν υπάρχουν οι πολυτέλειες για ανούσιες και ατελέσφορες αντιπαλότητες”.

Κατά της ΕΛΜΕ Μαγνησίας

Η δημοτική αρχή στράφηκε και κατά της ΕΛΜΕ Μαγνησίας αναφέροντας:”Η συνδικαλιστική ηγεσία της ΕΛΜΕ Μαγνησίας επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά την κοινή εκτίμηση για τις τεράστιες, καταστροφικές ευθύνες της, τόσο για την προϊούσα υποβάθμιση της δημόσιας Παιδείας και το γιγάντωμα της παρα- Παιδείας, όσο και για την χρεοκοπία του συνδικαλιστικού κινήματος στο χώρο, που φέρνει απεργίες με συμμετοχή κάτω του 1%, συμπεριφερόμενη σαν ενεργούμενο συγκεκριμένου κομματικού χώρου και μη διστάζοντας να επιχειρεί να εκμεταλλευτεί ακόμη και τους μαθητές.

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη ενέργειά της να καλέσει και έτσι να εμπλέξει τους μαθητές στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που από συγκεκριμένες πλευρές έτυχε μια άθλιας κομματικής εκμετάλλευσης και δηλώνουμε ότι από τη νομική μας υπηρεσία θα εξεταστεί η πιθανότητα να υποβληθούν μηνύσεις για παράβαση στην άσκηση των καθηκόντων τους”.

Τους καλούμε να σταματήσουν τέτοιες καταδικαστέες συμπεριφορές και να αφοσιωθούν στα καθήκοντά τους, απέχοντας από πολιτικά, κομματικά και άλλα παιχνίδια και προσφέροντας ουσιαστικά στη διαπαιδαγώγηση και μόρφωση των παιδιών μας, όχι αναπαράγοντας τα φαιδρά και ξεπερασμένα πρότυπα του συνδικαλιστή με την τραγιάσκα, αλλά δίνοντάς τους πραγματική μόρφωση και παρέχοντας δεξιότητες για τις ανάγκες της νέας εποχής”.

Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία: Εξευτελισμός των θεσμών από την παράταξη του κ. Μπέου

Για μια ακόμα φορά σήμερα η δημοτική αρχή Βόλου δραπέτευσε από τις υποχρεώσεις της, εξευτελίζοντας τους θεσμούς της πόλης.

Αφού επί δύο συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ο πρόεδρος κ. Μουλάς αρνιόταν πεισματικά να δώσει το λόγο σε εκπροσώπους των πολιτών και μάλιστα μήνυσε πολίτες, για μια ακόμα φορά, αναγκάστηκε τελικά σήμερα να συγκαλέσει το Συμβούλιο.

Τα θέματα της συζήτησης ήταν πολύ σοβαρά, αφού ήταν η καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ και η δημιουργία εργοστασίου, από τον ίδιο το Δήμο, για να παράγει SRF που θα το δίνει, πού αλλού, στην ίδια την ΑΓΕΤ, για να επιστρέφει στην πόλη ως καρκίνος!

Όμως η παράταξη του κ. Μπέου δεν εμφανίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, τορπιλίζοντας τη συνεδρίαση από έλλειψη απαρτίας.

Με την τακτική της αυτή εμφανίζεται να συντάσσεται με την ΑΓΕΤ και όχι με τους πολίτες, που διεκδικούν καθαρό περιβάλλον.

Επομένως δεν χρειάζεται να μας αποκαλύψει ο κ. Μπέος τί συζήτησε στις συναντήσεις που πραγματοποίησε με την ηγεσία της ΑΓΕΤ. Το καταλάβαμε όλοι!

Αντί λοιπόν να μπει ο Δήμος Βόλου μπροστά στον αγώνα για να αποτρέψει η πόλη την καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, ακολουθεί παρελκυστική τακτική για να μη συζητηθεί το μέγα αυτό θέμα από το θεσμικό όργανο του Δήμου, που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο, επιδεικνύοντας έτσι την αδιαφορία του για την υγεία των πολιτών.

Ας κοιτάζεται όμως στον καθρέφτη όταν αναφέρεται σε «ταπεινά και ιδιοτελή κίνητρα».

Δεν αγγίζουν αυτά τους πολίτες που αγωνίζονται για το περιβάλλον και η δημοτική αρχή τους στέλνει στα δικαστήρια, όταν κάποιοι άλλοι «αγωνίζονται» για στημένους ποδοσφαιρικούς και καταλήγουν για το λόγο αυτό στα δικαστήρια!”

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση