Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Αποτελέσματα ελέγχου υπόθεσης διαφθοράς στο Περιφερειακό υποκατάστημα Μαγνησίας του ΕΦΚΑ στον Βόλο
Αποτελέσματα ελέγχου υπόθεσης διαφθοράς στο Περιφερειακό υποκατάστημα Μαγνησίας του ΕΦΚΑ στον Βόλο

Αποτελέσματα ελέγχου υπόθεσης διαφθοράς στο Περιφερειακό υποκατάστημα Μαγνησίας του ΕΦΚΑ στον Βόλο

Κλιμάκιο των επιθεωρητών του Α πραγματοποιεί έλεγχο στο υπο Βόλου σχετικά με τη χορήγηση επιδομάτων παροχών και πίστωση χρηματικών ποσών σε λογαριασμούς IBAN μη δικαιούχων.

Μέχρι στιγμής, κατά την πρώτη φάση του ελέγχου, έχει προκύψει το ποσό των 80.000 €, το οποίο έχει αποδοθεί σε μη δικαιούχους από παράνομες ενέργειες συγκεκριμένων υπαλλήλων.

Για όσους υπαλλήλους προκύψει παραβατική συμπεριφορά θα κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την απόδοση ποινικών και πειθαρχικών κυρώσεων.

Η έρευνα συνεχίζεται και σε άλλους τομείς λειτουργίας του εν λόγω υποκαταστήματος.

Επισημάνεται ότι η έρευνα ξεκίνησε με πρωτοβουλία της αρμόδιας Υπηρεσίας Επιθεώρησης σε συν με τη Διοίκηση του ΕφΚΑ και όχι εξαιτίας καταγγελιών τρίτων, όπως αναγράφηκε στον τοπικό τύπο.

Η διοίκηση του Α, από την έναρξη λειτουργίας του Φορέα και την ανάληψη των καθηκόντων της, έχει διακηρύξει τη θέση αρχής της για πλήρη διαφάνεια και νομιμότητα στη λειτουργία του Φορέα και τη διαχείριση των υποθέσεών του, στα πλαίσια και της σχετικής κατεύθυνσης του εποπτεύοντος Υπουργείου. Σε αυτή την θα συνεχίσει να κινείται αταλάντευτα εντατικοποιώντας τους ελέγχους, στέλνοντας το μήνυμα της μηδενικής ανοχής σε σχέση με τη .

Καταδικάζει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΙΚΑ – ΕΤΑΜ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΚΑ – ΕΤΑΝ Ν. ς, με αφορμή δελτίο Τύπου της διοίκησης του ΕΦΚΑ σχετικά με παράνομες ενέργειες συγκεκριμένων υπαλλήλων, οι οποίοι προέβησαν σε χορήγηση επιδομάτων και πίστωσαν τα εν λόγω ποσά σε IBAN μη δικαιούχων, καταδικάζει απερίφραστα τέτοιες συμπεριφορές.

«Πάγια θέση του συλλόγου μας είναι ότι η στη Δημόσια ζωή πρέπει να πατάσσεται απ' όποιον κι αν προέρχεται, διότι κανένας δεν μπορεί να είναι υπεράνω του Νόμου», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Επειδή η παραβατική αυτή συμπεριφορά έχει εντοπιστείς σε χρόνο προγενέστερο, κατά τον οποίο κανένας από τους σημερινούς υπαλλήλους δεν υπηρετούσε στο Τμήμα Παροχών, το Δ.Σ. του Συλλόγου δηλώνει ότι αισθάνεται την ανάγκη να προστατέψει την τιμή και την υπόληψή τους, διότι υπηρετούν την Υπηρεσία και τους ασφαλισμένους με συνέπεια, ευθύνη και αυταπάρνηση, όπως άλλωστε και το σύνολο των εργαζομένων που υπηρετούν στο Υπο Βόλου.

«Δεχόμαστε και καλωσορίζουμε τα κλιμάκια των επιθεωρητών του ΕΦΚΑ, διότι ο ενδελεχής έλεγχος των υπηρεσιών οδηγεί στην πάταξη φαινομένων ς, στην απομόνωσή τους, καθώς και στην αποκατάσταση της τιμής της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων που υπηρετούν τον φορέα με ακεραιότητα», τονίζουν οι εργαζόμενοι.

Καταλήγοντας ο Σύλλογος αναφέρει ότι η έρευνα συνεχίζεται και τα αποτελέσματα τα περιμένουν όλοι, ώστε να αποδοθούν ευθύνες εφόσον υπάρχουν, εκεί που ανήκουν.

"Αλιεύοντας" την είδηση