Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Αποτελέσματα ελέγχου υπόθεσης διαφθοράς στο Περιφερειακό υποκατάστημα Μαγνησίας του ΕΦΚΑ στον Βόλο
Αποτελέσματα ελέγχου υπόθεσης διαφθοράς στο Περιφερειακό υποκατάστημα Μαγνησίας του ΕΦΚΑ στον Βόλο

Αποτελέσματα ελέγχου υπόθεσης διαφθοράς στο Περιφερειακό υποκατάστημα Μαγνησίας του ΕΦΚΑ στον Βόλο

Κλιμάκιο των επιθεωρητών του ΕΦΚΑ πραγματοποιεί έλεγχο στο υποκατάστημα Βόλου σχετικά με τη χορήγηση επιδομάτων παροχών και πίστωση χρηματικών ποσών σε λογαριασμούς IBAN μη δικαιούχων.

Μέχρι στιγμής, κατά την πρώτη φάση του ελέγχου, έχει προκύψει το των 80.000 €, το οποίο έχει αποδοθεί σε μη δικαιούχους από παράνομες ενέργειες συγκεκριμένων υπαλλήλων.

Για όσους υπαλλήλους προκύψει παραβατική συμπεριφορά θα κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την απόδοση ποινικών και πειθαρχικών κυρώσεων.

Η συνεχίζεται και σε άλλους τομείς λειτουργίας του εν λόγω υποκαταστήματος.

Επισημάνεται ότι η ξεκίνησε με πρωτοβουλία της αρμόδιας Υπηρεσίας Επιθεώρησης σε συνεργασία με τη Διοίκηση του ΕφΚΑ και όχι εξαιτίας καταγγελιών τρίτων, όπως αναγράφηκε στον τοπικό τύπο.

Η διοίκηση του ΕΦΚΑ, από την έναρξη λειτουργίας του Φορέα και την ανάληψη των καθηκόντων της, έχει διακηρύξει τη θέση αρχής της για πλήρη διαφάνεια και νομιμότητα στη λειτουργία του Φορέα και τη διαχείριση των υποθέσεών του, στα πλαίσια και της σχετικής κατεύθυνσης του εποπτεύοντος Υπουργείου. Σε αυτή την πορεία θα συνεχίσει να κινείται αταλάντευτα εντατικοποιώντας τους ελέγχους, στέλνοντας το της μηδενικής ανοχής σε σχέση με τη διαφθορά.

Καταδικάζει ο – ΕΤΑΜ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του – ΕΤΑΝ Ν. , με αφορμή δελτίο Τύπου της διοίκησης του ΕΦΚΑ σχετικά με παράνομες ενέργειες συγκεκριμένων υπαλλήλων, οι οποίοι προέβησαν σε χορήγηση επιδομάτων και πίστωσαν τα εν λόγω ποσά σε IBAN μη δικαιούχων, καταδικάζει απερίφραστα τέτοιες συμπεριφορές.

«Πάγια θέση του συλλόγου μας είναι ότι η παραβατικότητα στη Δημόσια ζωή πρέπει να πατάσσεται απ’ όποιον κι αν προέρχεται, διότι κανένας δεν μπορεί να είναι υπεράνω του Νόμου», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Επειδή η παραβατική αυτή συμπεριφορά έχει εντοπιστείς σε χρόνο προγενέστερο, κατά τον οποίο κανένας από τους σημερινούς υπαλλήλους δεν υπηρετούσε στο Τμήμα Παροχών, το Δ.Σ. του Συλλόγου δηλώνει ότι αισθάνεται την ανάγκη να προστατέψει την τιμή και την υπόληψή τους, διότι υπηρετούν την Υπηρεσία και τους ασφαλισμένους με συνέπεια, ευθύνη και αυταπάρνηση, όπως άλλωστε και το σύνολο των εργαζομένων που υπηρετούν στο Υποκατάστημα Βόλου.

«Δεχόμαστε και καλωσορίζουμε τα κλιμάκια των επιθεωρητών του ΕΦΚΑ, διότι ο ενδελεχής έλεγχος των υπηρεσιών οδηγεί στην πάταξη φαινομένων παραβατικότητας, στην απομόνωσή τους, καθώς και στην αποκατάσταση της τιμής της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων που υπηρετούν τον φορέα με ακεραιότητα», τονίζουν οι εργαζόμενοι.

Καταλήγοντας ο αναφέρει ότι η έρευνα συνεχίζεται και τα τα περιμένουν όλοι, ώστε να αποδοθούν ευθύνες εφόσον υπάρχουν, εκεί που ανήκουν.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εικοσιένα θετικά κρούσματα covid-19 στα rapid test στη Θεσσαλία #RapidTests - https://t.co/LItLX20Uqs -

  • Απείλησε και χτύπησε 47χρονη 79χρονος  στην Αργαλαστή #όπλα #σωματικέςβλάβες - https://t.co/0f8tSah22z -

  • Στον Βόλο Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού #ΑγίουΛουκάτουΙατρού - https://t.co/Qxoy1f76VL -

"Αλιεύοντας" την είδηση