Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Αποσύρθηκε στο Δ.Σ. Βόλου η εκκαθάριση της ΔΗΤΕΒ
Αποσύρθηκε στο Δ.Σ. Βόλου  η εκκαθάριση της ΔΗΤΕΒ

Αποσύρθηκε στο Δ.Σ. Βόλου η εκκαθάριση της ΔΗΤΕΒ

Αποσύρθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, η απόφαση για την ολοκλήρωση εκκαθάρισης της ΔΗΤΕΒ, προκειμένου να διερευνηθεί εκτενέστερα από τους αρμόδιους, ενώ υπάρχει θέμα με τις οικονομικές υποχρεώσεις που καλείται να αναλάβει ο Δήμος Βόλου για την εκκαθάριση της Επιχείρησης.

Ο εκτελών χρέη δημάρχου Θαν. Θεοδώρου αναφερόμενος στις εκκαθαρίσεις πρώην επιχειρήσεων του Δήμου, είπε ότι ο λόγος που έρχονται την συγκεκριμένη χρονική στιγμή είναι ότι επιτρέπεται στον Δήμο κι έχει τη δυνατότητα να εκκαθαρίσει και να βάλει τέλος «στην λεηλασία που γίνονταν όλα αυτά τα χρόνια και θα δούμε τις εκκαθαρίσεις. ια να λήξει το πανηγύρι που συνεχιζόνταν μέχρι την εκκαθάριση των εταιρειών».

Ο ανεξάρτητος σύμβουλος Θεολ. Διαμαντένιας, πρότεινε στον κ. Θεοδώρου όταν αφήνονται τέτοια υπονοούμενα, να πάει στον Εισαγγελέα για να του απαντήσει ο κ. Θεοδώρου ότι στην έναρξη της θητείας της Δημοτικής Αρχής, «ο δήμαρχος τα πήγε στον Εισαγγελέα και περιμένουμε να δούμε τι θα μας πούν».

Όσον αφορά στην εκκαθάριση της ΔΗΤΕΒ, με αφορμή τη μίσθωση του Domoel Xenia, τονίστηκε πως
ο Δήμος Βόλου είχε δώσει στο παρελθόν τη δυνατότητα στην ΔΗΤΕΒ να μισθώνει , ενώ όπως έγινε γνωστό, ο ενοικιαστής είχε καταβάλλει ποσό 420.000 ως εγγύηση έναντι μισθώματος, χρήματα τα οποία σε λύση της σύμβασης θα πρέπει να επιστραφούν.

Ο ορκωτός λογιστής ανέφερε -μεταξύ άλλων- ότι η ΔΗΤΕΒ δεν ήταν υποχρεωμένη να έχει τα χρήματα αυτά σε έναν λογαριασμό κλειδωμένα και πρόσθεσε ότι υπάρχουν οικονομικές εκκρεμότητες ύψους περίπου 170.000 ευρώ, οι οποίες θα πρέπει να τακτοποιηθούν, ωστόσο αυτή τη στιγμή η ΔΗΤΕΒ έχει μόλις 70.000 ευρώ.

Τέλος η νομική σύμβουλος του Δήμου Σοφία Παπαγιαννίτση εξήγησε ότι το ακίνητο είναι ιδιοκτησίας του Δήμου Βόλου, η μίσθωση έγινε από τη ΔΗΤΕΒ και διευκρίνισε ότι όταν λύθηκε η ΔΗΤΕΒ, ο Δήμος Βόλου κλήθηκε να αναλάβει τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα της επιχείρησης.
«Αν λυθεί αυτή η μίσθωση (του Ξενία) ο Δήμος θα πρέπει να επιστρέψει 420.000 ευρώ, ποσο το οποίο έπρεπε να ζητήσει από την ΔΗΤΕΒ. Τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν για να πληρωθούν ΙΚΑ κι άλλες υποχρεώσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ια τη μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων

Εν τω μεταξύ κατά πλειοψηφία ενέκρινε σήμερα το δημοτικό συμβούλιο Βόλου την προγραμματική μεταξύ ΣΥΔ και Δήμου για την εκπόνηση μελέτης και κατάθεση πρότασης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για την κατασκευή μηχανικής ανακύκλωσης σύμμικτων απορριμμάτων.

Πρόκειται για την ίδια πρόταση που είχε καταθέσει ο δήμος σε πρόγραμμα του υπουργείου Περιβάλλοντος και πλέον έχει περιθώριο να τη καταθέσει για εύτερη φορά μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2017.

Ο Μ. Πατσιαντάς των “Δρόμων Συνεργασίας” τάχθηκε εναντίον της όποιας πρότασης, καθώς περιλαμβάνει τη μεγάλων εργοστασίων μηχανικής ανακύκλωσης σύμμικτων απορριμμάτων που θα παράγουν και rdf. “Τα σχέδια αυτά των κυβερνώντων αποκαλύφθηκαν στην Πελοπόννησο όπου στην περιφέρεια Τατούλη σχεδιάζεται φαραωνικού τύπου μονάδα. Θυμίζω ότι 22 δήμοι τάχθηκαν υπέρ και 17 κατά” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αντιθέτως, θετικά ψήφισε ο επικεφαλής της “Δύναμης Βόλου” Μιχ. .

Αρνητικά ψήφισαν ο Απ. Νάνος της ΛΑΣ και οι έξι ανεξάρτητοι σύμβουλοι.Όπως εξήγησε ο Κ. Γαργάλας, παραμένουν οι επιφυλάξεις που είχαν εκφράσει οι έξι και για την πρόταση που είχε καταθέσει ο δήμος στο ΕΠΕΡΑΑ.

Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία:Παραγωγή προϊόντος για καρκίνο από το δήμο Bόλου

Αποφασίστηκε, κατά πλειοψηφία, από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου η κατασκευή μονάδας «επεξεργασίας απορριμμάτων», όπως ευγενικά αποκαλείται, στο ΧΥΤΑ Βόλου. Στην πραγματικότητα, όπως έχει ανακοινωθεί, πρόκειται για παραγωγή SRF, το οποίο θα πωλείται στις τσιμεντοβιομηχανίες, δηλαδή και στην ΑΓΕΤ!

Δίστασαν να ανακοινώσουν ότι θα παράγεται RDF γιατί αυτό είναι φορτισμένο με όλα τα αρνητικά συναισθήματα των Βολιωτών, που γνωρίζουν πλέον τις επιπτώσεις από την καύση RDF από την ΑΓΕΤ. Μόνο που αγνοούν ότι το SRF είναι χειρότερο από το RDF!

Πρόκειται λοιπόν ο Δήμος Βόλου να πουλάει στην ΑΓΕΤ SRF, το οποίο η βιομηχανία θα το επιστρέφει στους πολίτες του Βόλου ως καρκίνο!

Γιατί όλοι ξέρουν πια ότι η καύση πλαστικών και άλλων επικίνδυνων υλικών, από την ΑΓΕΤ, με τις ανεπαρκείς εγκαταστάσεις της, θα παράγει ιδιαίτερα καρκινογόνες ουσίες, όπως είναι οι διοξίνες, τα φουράνια και ο πτητικός υδράργυρος. Ε

ύγε λοιπόν στη Δημοτική Αρχή Βόλου για τη φροντίδα της προς τους πολίτες του Βόλου.

Ύστερα όταν λέμε ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή έχει σχέση με το όπως «ο φάντης με το ρετσινόλαδο», έχουμε άδικο;


γλυπτών το Κοιμητήριο Ταξιαρχών

Σε μουσείο γλυπτών μετατρέπεται το Κοιμητήριο των Ταξιαρχών σύμφωνα με μελέτη των υπηρεσιών του δήμου. Το σχέδιο αξιοποίησης παρουσιάστηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ενώ εκπονήθηκε από τον αρχιτέκτονα Ι. Πολυμενίδη τον οποίο ο αρμόδιος Χρ. Στεφόπουλος ευχαρίστησε προσωπικά, όπως και υπαλλήλους της υπηρεσίας, αλλά και φοιτήτριες του τμήματος Αρχιτεκτονικής του Π.Θ. που συνέβαλλαν στην εκπόνηση της μελέτης, η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα.

Τα γλυπτά που υπάρχουν στο χώρο, όπως αυτά του Γιαννούλη Χαλεπά θα συντηρηθούν και θα αναδειχθούν, αποτελώντας μια ξεχωριστή πολιτιστική διαδρομή στο κέντρο της πόλης.

Επίσης ξεχωριστή θέση στο ανοιχτό μουσείο θα έχει η ιππήλατη άμαξα-νεκροφόρα του 19ου αιώνα που έχει έρθει στην ιδιοκτησία του Δήμου Βόλου και θα αποτελέσει κεντρικό έκθεμα στον μουσειακό χώρο του κοιμητηρίου «Ταξιαρχών».

Στον Βόλο, σύμφωνα με πηγές τεκμηρίωσης (Πρακτικά Δημοτικού Συμβουλίου Παγασών), έχει καταγραφεί η χρήση νεκροφόρων-αμαξών από 5/6/1886 (με τη μορφή έγκρισης πίστωσης 2.500 δραχμών για την αγορά νεκροφόρας για τη μεταφορά των νεκρών στο νεκροταφείο της πόλης από τον δήμαρχο Καρτάλη Γεώργιο) μέχρι και 7/8/1953 (με την ανάθεση σε εργολάβο κηδειών της μεταφοράς με νεκροφόρα των απόρων νεκρών στο νεκροταφείο, από τον Δήμαρχο Κονταράτο Ιωάννη. Στις 27 Ιανουαρίου του 1994 σε οικόπεδο της οδού Δημάρχου Γεωργιάδου και Γλάδστωνος, στο ύψος των δρόμων Χείρωνος και Αχιλλέως, βρέθηκε εγκαταλειμμένη η νεκροφόρα άμαξα από τα συνεργεία καθαριότητας του Δήμου Βόλου.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το κοιμητήριο «Ταξιαρχών» που έχει χαρακτηριστεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο, εντάχθηκε στις Πολιτιστικές Διαδρομές των Ευρωπαϊκών Κοιμητηρίων (Cemetery Route), μέσω της εγγραφής της διεύθυνσης κοιμητηρίων του δήμου στον Οργανισμό Σημαντικών Κοιμητηρίων στον Οργανισμό Σημαντικών Κοιμητηρίων της Ευρώπης (ASCE).

Συντάχθηκε μελέτη ανάπλασης που προβλέπει -εκτός των συντηρήσεων- να δημιουργηθούν νέα σημεία στάσης και ενδιαφέροντος, κήποι, πλατείες και εκθεσιακοί χώροι, καθώς και να συμπληρωθεί το δίκτυο διαδρομών. Στο Κοιμητήριο Ταξιαρχών υπάρχουν περίπου 1.000 οικογενειακοί τάφοι και 100 γλυπτά. Σήμερα, μπαίνοντας κανείς στο κοιμητήριο Ταξιαρχών, είναι σαν να περιηγείται σε ένα υπαίθριο μουσείο γλυπτικής, που διαμορφώθηκε από το τέλος του περασμένου αιώνα μέχρι τις μέρες μας.

Επιπλέον θα επανεκδοθεί με επιμέλεια της κας. Γιασιράνη, φιλολόγου, ένα τρίτομο έργο που αφορά πολλά μνημεία της πόλης του Βόλου και με ειδική στο κοιμητήριο των Ταξιαρχών.

Ο προϋπολογισμός εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο ευρώ και θα γίνει με ίδιους πόρους του δήμου, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Χρ. Στεφόπουλο.

Στο «Αχίλλειο» ο απολογισμός της Δημοτικής Αρχής

Τέλος, με τις αρνητικές ή λευκές ψήφους των μειοψηφιών, το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου αποφάσισε ο απολογισμός της Δημοτικής Αρχής να γίνει στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Αχίλλειον» τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα.

Ο επικεφαλής της β' ελάσσονος μειοψηφίας Μιχ. Μιτζικός πρότεινε η συνεδρίαση να γίνει στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με τη συμμετοχή δημοτών και ψήφισε λευκό, ενώ ο ανεξάρτητος σύμβουλος Κ. Γαργάλας ρώτησε γιατί δεν γίνεται ο απολογισμός σε πλατεία.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση