Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αποστάσεις Μαξίμου από τις δηλώσεις Φίλη
Αποστάσεις Μαξίμου από τις δηλώσεις Φίλη

Αποστάσεις Μαξίμου από τις δηλώσεις Φίλη

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι «το δικαίωμα στην πολιτική είναι ελεύθερο», και επιτίθενται στη ΝΔ που ζήτησε την παραίτησή του:

«Η ΝΔ ψάχνει αγωνιωδώς ατζέντα και πιάνεται απ’ όπου μπορεί» ανέφερε το Μαξίμου, παραπέμποντας στη δήλωση του υπουργού Περιβάλλοντος Πάνου Σκουρλέτη ότι «η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ξεκάθαρη. Δεν θα πρέπει να υπάρχουν εμπόδια σε όσους θέλουν να διαμαρτύρονται στο πλαίσιο του Συντάγματος.»

.Δ.: «Να ζητήσει συγγνώμη ο και να παραιτηθεί αμέσως»

Συνέχεια στην αντιπαράθεση που έχει προκληθεί με αφορμή τις Φίλη είχε δώσει νωρίτερα η Νέα , καλώντας τον υπουργό Παιδείας να υποβάλει την παραίτησή του.

«Ο κ. Φίλης ξεπέρασε καθε όριο, ακόμη και για αυτήν την ιδεοληπτική και ανίκανη κυβέρνηση στην οποία μετέχει» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ. Το κόμμα της αξιωματικης αντιπολίτευσης τονίζει ότι «η προκλητική του δήλωση περί ορίων συνταγματικής ανοχής για τις αντικυβερνητικές διαδηλωσείς του κινήματος “παραιτηθείτε”, δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα Δημοκρατίας». Και προσθέτει: «Ο Παιδείας θα πρέπει να συμβολίζει τον πλουραλισμό και το σεβασμό στη διαφορετική άποψη. Οφείλει να ζητήσει συγνώμη και να παραιτηθεί αμέσως».

«Δεν κάνω δώρο στον κ. Μητσοτάκη την παραίτησή μου»

Απαντώντας στην ανακοίνωση της ΝΔ, ο Παιδείας ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί. «Ούτε η κυβέρνηση, ούτε εγώ προσωπικά σκοπεύουμε να προσφέρουμε αυτό το δώρο στον κ. Μητσοτάκη», ανέφερε ο κ. Φίλης και πρόσθεσε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η ΝΔ ζητά την παραίτησή του.

«Τώρα, που ο κ. έχει αγκαλιάσει το ακροδεξιάς κατεύθυνσης κίνημα “Παραιτηθείτε” είναι φυσιολογικό να εντάσσει και τη δική μου παραίτηση στο γενικότερο αίτημά του», σχολίασε.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Καταπολέμηση κουνουπιών με τη μέθοδο της προνυμφοκτονίας - https://t.co/0KtHw1VP9x -

  • Περιβαλλοντικό πιστοποιητικό για την ΟΛΒ Α.Ε. - https://t.co/5fK9B4xU8c -

  • Διαδικτυακή ημερίδα για το «Ηλεκτρονικό Έγκλημα-Ηλεκτρονική Απάτη» - https://t.co/OK1JmmTrem -

"Αλιεύοντας" την είδηση